Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Luki 22:52, 03 lip 2017

abiko napisał(a)
Łukasz Ascot ładnie pachnie, to śliczna i cudownie pachnąca róża

Nadal nie powąchałem jakoś zapominam, chociaż jutro wkraczam w bylinową w ten plewnik okropny i na pewno nosa zanurzę w róży
Luki 22:55, 03 lip 2017

Kasia73 napisał(a)
Łukasz planuję posadzić świecznicę, czy ona u Ciebie rośnie w słońcu?

Na pewno mogę Ci powiedzieć, że odmiana Black Neglige na słońcu będzie rosła. Potrzebuje tylko wody by nie usychały dolne liście i do tego zakwitnie troszkę wcześniej, jakoś w połowie sierpnia.
Moje świecznice mają słońce do 14-15 i kwitną początkiem września chyba, u mnie są niezawodne, ale nie powiem na spory krzaczek trzeba ze 2-3 sezony poczekać.
Kasia73 22:58, 03 lip 2017

Ok odgapiam Twoje autorskie zestawienie z jeżówką supreme cantalupe
Luki 22:59, 03 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pysznogłówka taka niska? Jaka to? Jak to klamki pocałowałeś? Wcześniej pozamykali?

No Konior jednak był do 17, a zanim do Pudełków dojechałem to już nie było czasu nawet obejść bo zamykali i tyle z listy zakupów
Pysznogłówka to odmiana Balmy Lilac, sztywna niska, powtarza kwitnienie i by złapała mączniaka trzeb się bardzo postarać i namiętnie ją lać wodą, u mnie raz tylko miała jak tak po niej lałem codziennie Widzisz, a mogłem też zapytać, podzieliłbyście się z Kindzią, ale jeszcze mi wyrasta w różnych miejsc to przeniosę do doniczek jak będziesz chciała bo sadzonek w doniczkach już nie mam.
Luki 23:03, 03 lip 2017

Kasiu nie do końca moje zestawienie, ale ja też sobie posadziłęm to połączenie w dwóch miejscach wiosną. W tym roku jeszcze będzie słabo, ale już w przyszłym roku będzie super
Luki 23:05, 03 lip 2017

23 wybiła i znów nie ma czasu na zdjęcia, ale kilka wgrałem w wątkach ogrodniczek odwiedzanych w sobotę
Za to obciachałem dzisiaj żywopłot grabowy, i wyrwałem 3 wiadra chwastów z małych fragmentów dwóch rabat... zielska mam ogrom

Jedno zdjątko na dobranoc.

asiak 07:30, 04 lip 2017

Jedno, ale jakie piękne
Pozdrawiam
Nallar 07:58, 04 lip 2017

Czekam więc na fotki pozostałych metamorfoz, jestem bardzo ciekawa jak obsadziłeś tą wąziutką rabatę i czy wdrożyłeś "gryzmołkowy" plan.

Róża na nowym miejscu jest już tydzień i nadal przywiędnięta. Tak jak pisałeś leje dużo wody a przed słońcem osłaniam ja parasolem ogrodowym nic więcej dla niej zrobić nie mogę, pozostaje czekać i mieć nadzieję że kobitka się zbierze.
Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale obcięłam jej pąki kwiatowe których nie dawała rady przywrócić do pionu...
malkul 08:06, 04 lip 2017

a kupiłes chociaż te farmeny?
Kindzia 11:40, 04 lip 2017

Kule na mole..ładna jest! Herbatkę też z nią mogiem?

To przyjedziesz jeszcze raz? Dawaj Może jakieś jeżówki mi przytargasz jeszcze? U Koniora obleciałeś dokładnie? Mają jeżówki? Eccentric na przykład?