Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na 300 metrach kwadratowych

Ogród na 300 metrach kwadratowych

EwaG 18:33, 02 cze 2013

Mogą się jeszcze wziąć z wymiany sąsiedzkiej. Chyba o taką Debrze chodzi. Mam dużo bodziszków i chętnie się podzielę, bo prawdopodobnie w jednym miejscu będą musiały ustąpić innym roślinom.
Debra 19:05, 02 cze 2013

Ewo, to piękna propozycja, i aż mi głupio, bo kiedy zadałam to raczej retoryczne pytanie, to wynikało ono z tego, ze tam gdzie jeżdżę po rośliny, jakoś nie miałam dotąd szczęścia natrafić na bodziszki.

Wymiana sąsiedzka jest wspaniała, ale z tego co wiem, to Ty bardzo zapracowana jesteś, ogródek masz dośc daleko do Warszawy, sądzę, że byłby to spory klopot.

I jesli pozwolisz odpowiem Gabrieli - co do centrów, jak wyżej, do PNOS mi jakoś nigdy nie było po drodze, a zakupy w internecie zarzuciłam ostatecznie, bo zwykle połowa z zakupionych roślin to jakieś odpady.

Kiedyś wreszcie na nie natrafię, jeszcze raz dziękuje Ewo za ofertę.
bociek 19:11, 02 cze 2013

Ewuniu, dziekuje, ze znalazlas czas, zeby do mnie zajrzec Bodziszki sliczne, nigdy jeszcze nie mialam z nimi do czynienia, ale u sasiadow rosna w sporych skupiskach
Pozdrawiam serdecznie.
EwaG 18:16, 03 cze 2013

Debra napisał(a)

Kiedyś wreszcie na nie natrafię,

Na pewno Ci się uda kupić. Sezon sprzedaży bylin dopiero się zaczyna.
A na dobry początek tygodnia kilka ciągle pięknie kwitnących czosnków.

ewalm 18:21, 03 cze 2013

O, bodziszki. bardzo lubię. Tutaj mam tylko czerwony i też dzięki niemu nie pielę. Właściwie w ogóle już nic nie pielę.

Piękne czosnki, Ewo. Musze zajrzeć na Twój blog, dawno nie byłam. Tam pewnie też coś nowego ciekawego.
Przetacznik 20:16, 03 cze 2013

Dopasowane fiolety - zdjęcia ciekawe. Czytałam, że masz donicę na balkonie, na wzór marokańskich chyba?... a co w niej? Zaintrygowała mnie też urodziwa kapusta, jakoś bardziej mi się podoba niż zwykła, czy pekińska, pierwszy raz ją zobaczyłam u Ciebie...
Ja też mam bodziszka korzeniastego, nie wiem jednak czy dobrze zrobiłam sadząc go nieopodal róż , czy on będzie ekspansywny? I jeszcze jedno, czy należy go mobilizować nawozem do bogatszego kwitnienia , bo tak niemrawo jakoś się zbiera do pracy?
beta 21:31, 03 cze 2013

witaj Ewo...Weronika mnie uprzedziła...bo ja też z zapytaniem o niebieską donicę na tarasie...i też mam bodziszka korzeniastego...pod bzem go posadziłam....ale jakiś marny...może słońca nie lubi?
popcorn 22:12, 03 cze 2013

Piekne te czosnki! I ich zdjecia! Korzeniastego tez mam, dostalam od Anitki

pozdrawiam!
anula 08:19, 04 cze 2013

Witaj, przychodzę z rewizytą.
Piekny ogród, zauroczyły mnie Twoje bodziszki, czy faktycznie tak się rozrastają, że chwasty nie rosną?
EwaG 20:19, 04 cze 2013

ewalm napisał(a)
O Musze zajrzeć na Twój blog, dawno nie byłam. Tam pewnie też coś nowego ciekawego.

Nieustająco trzymam tam otwartą furtkę. Zapraszam.