Zuza
w sumie cała działka -stara i nowa część ma 21 ar ....dużo ? myslę ,że w sam raz
jak dojdzie wiata ,to trochę optycznie zmniejszy się ta nowa -bo przez brak zabudowy wydaje się wielka -25m na 50 m ma nowa
też mi ta zamiana się bardzo podoba ....postanowiłam na przedogródek nie żałować i kupić od razu w miarę duże ...jakbym miała wszystkie wymieniać na takie to nie na moją kieszeń ,a 9 sztuk -przeżyłam
Agatka cieszę się ,że tak odbierasz mój skalniak -nie ukrywam ,że rabaty preriowe bardzo mi się podobają ....i chcę dużo traw z kwiatami mieć
na najnowszej posadzone
świdośliwy ,sesleria jesienna ,rudbekie ,dąbrówka ,jakieś klony malutkie ....wilczomlecze od Sylwii,zebrinusy ( ścięte ,bo po dzieleniu padły ) i jeszcze jakieś drobiazgi ....narazie obserwuję ,co będzie tam rosło ....
tytuł 4 mówisz
a mi jeszcze chodzi po głowie Wilcza swoboda .....albo Wilcza sielanka co Ty na to ?
Buziaki
Aniu jest też mała odmiana-też ją mam -poszukam fotki
Piórkówka japońska 'Little Bunny
ja dawałam swoim magiczną siłę startową i korzonek w płynie -bo moje bez korzeni były praktycznie ....i niektóre wzięły się w garść ....
jeszcze mam tu marne - ze 2 miesiące temu przekopałam cały ten kawałek od nowa -dodałam mnóstwo kory ,piasku ,kompostu ,dobrej ziemi,magiczną siłę ,korzonek i posadziłam cisy od nowa ....
niby są lepsze ....ale sama nie wiem......
zastanawiam się też nad wymianą na duże szmaragdy ....tam 6 lub 7 sztuk hmmm myślę
jak odgrzebałam przy jednym cisie -to mokro jak cholera...może przez te ścieżki i beton woda tak słabo tam wsiąka ...nie wiem ....
dalej już jest ok
patrzyłaś może na korzonki-czy są takie zdrowe białe ? moje większość po 3 latach nadal bez korzenia była ...
Danusiu miło mi bardzo ciesze się ,że Ci się podoba
ja pracując w ogrodzie odpoczywam nie umiem leżeć i nic nie robić -ale robię sobie pomalutku i z przerwami ....nie tak jak w poprzednich sezonach ....
dziś też tylko poszerzyłam jeden kawałek na nowej ....zeszło mi cały dzień ,ale przerwy były ,to na sniadanie ,to na obiad ,to na kawkę itd...
a tu efekt ,czemu nie mogę zrobić sobie non dig ....chociaż bardzo bym chciała ...
w zeszłym sezonie próbowałam ,i wiosną musiałam całą tą długaśną rabatę przekopywać widłami pomiędzy roślinami ....
mam tyle perzu ( albo to jakiś inny chwast -ciągnący się kożuch splątanych korzeni
oprócz tego co leży 5 taczek darni ....i to naprawdę niewielki kawałek -może 1,5 metra na 3 metry ....
Buziaki
Sylwia mi też bardzo się podoba ....powiem Ci ,że to była dobra decyzja ....a pojechałam tylko po 3 derenie
Aniu mój sezon jeszcze trwa ....póki pogoda ładna ....ale to już takie dopieszczanie -poszerzanie rabat na nowej części
cieszę się ,że ten sezon był taki owocny w prace ogrodowe
wiesz -jak bym posadziła takie małe jak na tej rabacie na dole ,to efektu by nie było ....wiadomo- koszty,poza tym tam mokro -małym może będzie łatwiej polubić takie stanowisko
dziękuję za komplementy
Buziaki
a ja cóż -dużo kompozycji odgapianych albo z forum,albo z pinteresta
ta dzisiejsza jakoś sama tak wyszła -rozplenice ,przywrotnik ,oczary i glediczja -może w końcu zostanie na tej miejscówce
w plecach memory i jakaś tam pnąca róża narazie jest
mam jeszcze kulki gold chyba danici -zastanawiam się czy dołożyć pomiędzy rozplenice -bo wiosną będzie pustka
Buziaki
coś te cisy jakieś nieposłuszne
o matulu -ta skarpa zupełnie inaczej już wygląda Ty nie patrz na początek tego wątku -bo niewiele z tamtych nasadzeń zostało