Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 18:43, 24 paź 2017

Anitka napisał(a)

Ale ty kobieto masz moc do tych prac w ogrodzie. I nawet pogoda ci nie straszna. Ja wymiękam przy tobie
Znalazłam glediczję, o której u mnie pisałaś, ze masz posadzoną. Teraz jest malutka, ale dorasta do 8-10 metrów wysokości i 6 szerokości. Ja mam cztery i każda ma inny pokrój i wielkość, a sadzone w tym samym czasie. Dość nisko się rozgałęziają i ja na początku obcinałam im niektóre boczne gałązki tak, żeby można było pod mini przechodzić. Chyba masz ją blisko posadzoną domu i tarasu. Już ta jedna gałązka boczna jest do obcięcia, bo będzie wkrótce wchodzić na taras. Nie wiem czy nie będzie później dotykać rynny, bo glediczje nie są kolumnowe, tylko mocno rozgałęzione. Chyba rozważyłabym jej przesadzenie.
Widzisz jaka jestem , ty masz tyle pracy a ja jeszcze chcę ci jej dodać

dziękuję za odwiedziny
glediczja taka strasznie wielka ma być ....masakra ...... !!! a można ją ciąć ,żeby taka nie urosła ?
muszę ją przesadzić ?
tu ją mam
Magleska 18:44, 24 paź 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Madziu ja pisze tylko szczera prawde jak jest pieknie to tak jest

dziękuję bardzo bardzo
Kasiolaaa 19:01, 24 paź 2017

Madzia ty wiesz ze ja dopiero zobaczylam twoje brzozy dobre jaja haha uwielbiam miniaturowe brzozki moje marzenie
eVka 21:03, 24 paź 2017

Magleska napisał(a)

brzozy metr od płotu cisy 30 cm od siatki i 70 cm od brzóz ....odległość między brzozami 2,5 metra , odległość między cisami 50 cm

Dzięki za pomiary nie wytrzymam! Wonderwoman już cisy wsadziła
Ale to niesprawiedliwe, że masz urlop i to aż tydzień heheh. Jak teraz by mi się taki przydał... wracam z pracy przed 17, a o 18 już ciemno czekam do soboty i niedzieli z grubsza robotą.
Magleska 21:36, 24 paź 2017

effka napisał(a)

Dzięki za pomiary nie wytrzymam! Wonderwoman już cisy wsadziła
Ale to niesprawiedliwe, że masz urlop i to aż tydzień heheh. Jak teraz by mi się taki przydał... wracam z pracy przed 17, a o 18 już ciemno czekam do soboty i niedzieli z grubsza robotą.

Dlatego wykorzystuje na maksa ten tydzień później już nie będę mieć wolnego
Ps . Jak myślisz ,te cisy jako parawanik ogniska dobrze by tu wyglądały ? Zostały mi z brzozowej ....zastanawiam ,czy je tam dać hmm ....
A gdzie czarna szmata ,będą kamyczki i stół z ławami ( zabrany z przodu domu )
Słabe zdjęcie telefonem

Magleska 21:39, 24 paź 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Madzia ty wiesz ze ja dopiero zobaczylam twoje brzozy dobre jaja haha uwielbiam miniaturowe brzozki moje marzenie

Tanie egzemplarze wiec zanim będzie je widać to troszkę minie ,a zanim pnie będą białe ...... ho ho
narazie to bambus grubszy od pieńka
eVka 21:49, 24 paź 2017

Magleska napisał(a)

Dlatego wykorzystuje na maksa ten tydzień później już nie będę mieć wolnego
Ps . Jak myślisz ,te cisy jako parawanik ogniska dobrze by tu wyglądały ? Zostały mi z brzozowej ....zastanawiam ,czy je tam dać hmm ....
A gdzie czarna szmata ,będą kamyczki i stół z ławami ( zabrany z przodu domu )
Słabe zdjęcie telefonem

Bardzo dobrze wyglądają jako zasłona ogniska. Tylko czy gorąco od ogniska ich nie osłabi, hm nie znam się
Piekna okazy, wcale nie takie małe, u nas bylejakie kilkadziesat złoty za sztuke kosztują.

Uwielbiam podwójne tarasy, czyli jeden przy domu i jeden w ogrodzie. Super pomysł. Wpraszam się na pieczenie kiełbasek!
sylwia_slomc... 21:51, 24 paź 2017

Cisy od ogniska odsuń bo przy lekkim wietrze będą całe poparzone

Pięknie wyszła ta brzozowa, cisy zrobią świetne tło hortkom i trawom, za rok będzie szał
Anusia 21:55, 24 paź 2017

Magda to były lata osiemdziesiąte, moje dzieciństwo. Pies należał do rodziców. Nie pamiętam ile miał lat jak odszedł ale dożył godnej starości. Jak już wspomniałam to był dobrze wyszkolony pies, reagował na komendy wzorcowo.

Cisy zdecydowanie za blisko paleniska mas, Sylwia ma racje.

Już sobie wyobrażam brzoaową jak za dwa sezony stęrzeje, ba nawet w jeden sezon będzie widać efekt.
eVka 22:00, 24 paź 2017

Magda dla Ciebie zmieniłam avatarek