Pospacerowałam sobie dziś u Ciebie dłużej, tzn. od pierwszej strony
Na prawdę wykonałaś kawał dobrej roboty... A Twój ogród teraz to zupełnie inne miejsce
Z tego co zauważyłam to cisy sadziłaś w maju. Dużo od tego czasu urosły? Może głupie pytanie ale na ostatnich zdjęciach wyglądają na znacznie większe
Zerknę na Twoje za chwilkę tylko ja znawca nie jestem ....te berberysy elektra dopiero co kupione
Zrywania darni nie zazdroszczę ..... to ogólnie jest masakra .... najlepiej zdzierać jak jest ziemia mokra ( ja nawet specjalnie podlewam przed zdzieraniem .... ,wtedy jakoś to idzie .... łopatą zdzieram ,a nożem docinam
Zapał i siły sie kończą , bo kończy sie wolne i ładna pogoda tez .... a muszę jeszcze te cisy co zostały gdzies dać ....
Ale w końcu wyprostowalam linie skalniaka i zrobiłam placyk przy ognisku ....2 dni roboty od rana do wieczora ....
Ps . brzozowa ma 16 m długości i 2,20 szerokość ....gdzieś pisałam ,ze 2,80 ,ale to serbowa tak ma pomyliło mi się
Inversa z przedogródka dostała nową miejscówkę
Wiem Angela , ale nie miałam pomysłu ,gdzie je dać i tak sobie pomyślałam ,ze jak będzie pusto wiosną ,to chociaż cisy i danici będą ....
A cisy co zostały jednak nie dam przy ognisku ......przeciągnęłam zawilcową i dodałam 3 brzózki płaczki ,które mi zostały po reorganizacji brzozowej .... te cisy dam dalej przy płocie w stronę przedogródka ....całą ta prawą stronę płotu chcę obsadzić cisami ,ale dopiero wiosną ,bo bym musiała vanilkową zmieniać ,a boje sie hortki teraz przesadzać .....
Tak to od strony warzywnika wyszło
No właśnie takie miałam założenie oprócz tego ,nie miałam pomysłu ,gdzie je dać a nie lubię wyrzucać roślin ,które już mam
Kawałek przy placyku ogniskowym .... też zbieranina z brzozowej
I zza płota wyprostowany skalniak
Że też Ci sie chciało .... ja zazwyczaj czytam trochę początku ,później lecę obrazki i sporą cześć końca .....
Dziekuje za komplementy ,miło mi , jak czytam takie pochwały
....cisy sadzone w maju są w przedogródku .... nadal są niewielkie i marne ....
Tu je trochę widać mizeroty
A te w brzozowej są teraz sadzone
Najlepsze jest to ,że te mizeroty i te większe w tej samej cenie kupione , tylko w innym czasie
Pięknie ławeczki i stół świetnie się tam wkomponowują. Gęsto sadzisz, szybko będziesz miała efekt buszu. Extra. Ja planuje wg docelowych wymiarów roślin i u mnie łyso muszę na wiosnę jakieś bylinki podosadzać w lukach. Jak wszystko urośnie będę najwyżej przesadzać.
Chyba odgapię od Ciebie żwirkową rabatę, w sensie samej nawierzchni,nawierzchni bo prawie wszędzie mam korę.