Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

SlonecznyOgrod 20:02, 02 lis 2017

effka napisał(a)

Listopad nie straszny nam ogrodniczkom ja dopiero się rozkręcam we Wrocku długo ciepło jest więc mam pole do popisu. Magda ma chwilową przerwę bo kontuzjowana, pewnie po wyleczeniu znów zacznie coś kuć albo trawnik zdejmować.

Dopiero sie rozkręcasz , no w listopadzie ?
Ja dziś przekopałam po południu jedną dużą tuję ( 8 letnia) i juz po ciemku szpadel chowałam, porozsadzałam starca do doniczek na 6szt dało się podzielić i dosłownie mrok nastał, weszłam do domu to mnie światło w oczy raziło. A była dopiero 17nasta, tak się szybko ciemno robi. I jak tu się rozpędzić i coś zrobic

Oj ta Madzia,robotna dziewczynka, ale chyba za łapczywie poszła
SlonecznyOgrod 20:09, 02 lis 2017

Magleska napisał(a)

....Od czasu jak nie palę całą kwotę ( a trochę sie uzbiera -codziennie 15,20 zł )- co miesiąc przeznaczam na ogród ..... każda roślinka jest moim małym sukcesem i przynajmniej mam wgląd ile z dymem szło
....Młodość to chyba druga lub z vatem hihi .....ale dziękuję
Co ja zimą zrobię bez ogrodu .....nie wiem....... ,ale np.jak w końcu się wykuruje ..... to muszę odgruzować dom ,porobić ozdoby świąteczne ,później będą narty ..... i może jakoś zleci do wiosny

O! I to jest dobra zmiana i dobre podejście. Powiedz, ile za to możesz mieć kwiatów no nie ? 450zł miesięcznie , to możesz szaleć a szaleć i następny miesiąc od nowa
Pochwalam, tym bardziej, że nie palę i nie paliłam.

Ozdoby świąteczne też robię zawsze, w tym roku jeszcze w ogrodzie dużo buszuję , ale w innych latach to juz od września dłubałam. w tym roku znacznie mniej ale już przysiadam wieczorami coraz częściej
eVka 20:20, 02 lis 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)

Dopiero sie rozkręcasz , no w listopadzie ?
Ja dziś przekopałam po południu jedną dużą tuję ( 8 letnia) i juz po ciemku szpadel chowałam, porozsadzałam starca do doniczek na 6szt dało się podzielić i dosłownie mrok nastał, weszłam do domu to mnie światło w oczy raziło. A była dopiero 17nasta, tak się szybko ciemno robi. I jak tu się rozpędzić i coś zrobic

Oj ta Madzia,robotna dziewczynka, ale chyba za łapczywie poszła

Jak się okazało październik do połowy listopada na drzewa najlepszy, tak przynajmniej mówią mi szkółkarze.

Te ciemności są dołującę... zostaja tylko soboty niedziele i ew. jak mam wolny dzień, bardzo rzadko w tygodniu.

Madzia mróweczka
eVka 21:55, 02 lis 2017

Magleska napisał(a)

Jestem taka do kitu ,że naprawdę mam postanowienie do wiosny nic .........

Współczuję, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia.
Magleska 09:32, 03 lis 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)

O! I to jest dobra zmiana i dobre podejście. Powiedz, ile za to możesz mieć kwiatów no nie ? 450zł miesięcznie , to możesz szaleć a szaleć i następny miesiąc od nowa
Pochwalam, tym bardziej, że nie palę i nie paliłam.

Ozdoby świąteczne też robię zawsze, w tym roku jeszcze w ogrodzie dużo buszuję , ale w innych latach to juz od września dłubałam. w tym roku znacznie mniej ale już przysiadam wieczorami coraz częściej

Ze dwa sezony temu z córą robiłyśmy cekinowe bombki .... a teraz chcemy choinkę zrobic na biało, całą oszronioną .....
Będę też próbować wianki robić ....już trochę pinów mam zapisanych z pomysłami .....
Pozdrawiam
Magleska 09:35, 03 lis 2017

effka napisał(a)

Współczuję, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia.

Kciuki się przydały dziś już lepiej .... ale wczoraj miałam 39,5 temp ......nigdy w życiu takiej nie miałam .....masakra jakas ....ale już lepiej .... teraz tylko muszę pochamowac się przed wszelkimi pracami ,chociaż kilka dni poleżeć
Ps. Brzózki i śliwy kupione ?
elwirka67 09:44, 03 lis 2017

Witaj Madziu,
Od początku obserwuję twoje poczynania i stwierdzam, że jesteś Wielka. W tak krótkim czasie zrobiłaś tak piękny ogród! A wiem ile to wymaga czasu i sił/o pieniądzach nie wspominam, bo Ty je znalazłaś/. B r a w o Ty!
Chcę się z Tobą podzielić moim doświadczeniem, otóż miałam ten sam problem z rajdującym owczarem wzdłuż ogrodzenia i najlepiej sprawdziły się ażury zasypane żwirem z domieszką suchego betonu.Gdy były płyty to pies przy nagłych ostrych zwrotach ślizgał się / poprzedni nawet tak zerwał kolano/, a ten ostatni chodnik sprawdza się znakomicie.
Muszę też pochwalić Psicę - piękna i na pewno mądra, jak jej mama. Ćwiczyłam z moim 6 miesięcznym szczylem "kulturę zachowania" /na Borku/,kiedy Fabiola przygotowywała się do roli mamy.
pozdrawiam i nadal kibicuję
Magleska 09:53, 03 lis 2017

Elwirka witaj
Fajny pomysł z tymi ażurami mogłabyś mi na jakiejś fotce pokazać jak to wygląda ?
A Fabiola to faktycznie mama mojej Rawenki świat jest mały ......
Jakiego masz pieska ?

eVka 09:56, 03 lis 2017

Magleska napisał(a)

Kciuki się przydały dziś już lepiej .... ale wczoraj miałam 39,5 temp ......nigdy w życiu takiej nie miałam .....masakra jakas ....ale już lepiej .... teraz tylko muszę pochamowac się przed wszelkimi pracami ,chociaż kilka dni poleżeć
Ps. Brzózki i śliwy kupione ?

To dobrze, ciesze się, że juz Ci lepiej.

Po drzewka jadę w sobotę. Teraz szkółki do 16-17 czynne i po pracy już za późno.
elwirka67 10:05, 03 lis 2017

Magleska napisał(a)
Elwirka witaj
Fajny pomysł z tymi ażurami mogłabyś mi na jakiejś fotce pokazać jak to wygląda ?
A Fabiola to faktycznie mama mojej Rawenki świat jest mały ......
Jakiego masz pieska ?

Miziaki dla cudnego pychala
Mój Diego Tomi, to 5-cio letni eksterier krótko/średnio włosy od Witka S. z Lipnicy po Mavikach.
A zdjęcie postaram się zrobić, to pokażę