Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

elwirka67 10:34, 03 lis 2017

Madziu za powojnikiem widać fragment mojej autostrady dla psa

edit. to zdjęcie oczywiście z czerwca
MirellaB 10:36, 03 lis 2017

Fantastycznie psina pozuje do zdjęć
Magleska 11:17, 03 lis 2017

elwirka67 napisał(a)

Madziu za powojnikiem widać fragment mojej autostrady dla psa

edit. to zdjęcie oczywiście z czerwca

Fajnie to wygląda wykorzystam pomysł za serbami i z przodu , tam gdzie największego rozpędu dostaje...... dziękuję
Ps. Ten powojnik przepiękny
Magleska 11:19, 03 lis 2017

effka napisał(a)

To dobrze, ciesze się, że juz Ci lepiej.

Po drzewka jadę w sobotę. Teraz szkółki do 16-17 czynne i po pracy już za późno.

W sobotę ma być ładnie Będziesz sadzić tez w sobotę ? ..... czekam na fotki sobotnie popracowałam
Magleska 11:26, 03 lis 2017

MirellaB napisał(a)
Fantastycznie psina pozuje do zdjęć

Stara fotka , a teraz leży koło mnie w stylu ,gdzie jest miejsce psa

elwirka67 11:36, 03 lis 2017

Magleska napisał(a)

Stara fotka , a teraz leży koło mnie w stylu ,gdzie jest miejsce psa

Taaak , to jest najwłaściwsze miejsce dla psa
A pokażę Ci jeszcze miejsce na froncie z płytami w żwirku, które miało być "bardziej eleganckie", gdzie pies rzadziej się rozpędza, bo ma mało miejsca i tam ten żwirek jest niestety w ciągłej "rozsypce"

a wtle widać mojego "synusia"

Magleska 12:13, 03 lis 2017

Elwirka ......Synuś podobny do mojej to też użytek ? Bo hodowli nie umiem znaleźć ....
Te płyty w żwirku bardzo mi się podobają .... jak pies parę kamyczków rozsypie , to nic się nie stanie .....
Proszę ,powiedz mi jakie tam masz płyty ? Jakiej wielkości ,co ile i na czym kładzione ? Samemu robione ,czy fachowców potrzeba do takiej ścieżki ?
Ja chcę z boku domu coś takiego wkomponować .....zlikwidować trawę ,zrobic ścieżkę ,a wokół busz
Ps. Pięknie tam masz

elwirka67 12:25, 03 lis 2017

Nie, to nie jest użytek, to eksterier tu hodowla http://hotel-psy.pl/hodowla
A płyty, to zwykłe chodnikowe układałam sama (no z małą pomocą M). Ponieważ u mnie okropnie ryja nornice i krety, to na wykorytowaną ziemię położyłam podwójna warstwę siatki na krety /pojedynczą zdarza się, że potargają/, agrowłókninę, na to sporo piachu, na piach płyty, a szczeliny zasypałam żwirkiem. Płyty mimo "ciężkiego użytkownika" trzymają się bez zarzutu.
Patrząc na Twoje poczynania, to zapewne poradzisz sobie sama , ale radzę zaangażować męskie ręce, aby sił oszczędzić na inne, przyjemniejsze prace.
Dasz radę!
elwirka67 12:35, 03 lis 2017

Dziękuję za słowa uznania, ale wiesz, ogród jest głównie dla mnie i mojego psa. Rośliny drogą eliminacji mam takie, które ode mnie nie za wiele wymagają i chcą współpracować, ponieważ robię w nim sama. /Rodzina docenia, ale nie podziela mojej pasji/. Jeśli będziesz chciała, to chętnie się wiosną podzielę, a mam sporo siewek amazon, kłosownicy, naparstnicy, stipy, werbeny,przywrotników, przegorzanów, jeżówek i wiele, wiele innych, które po prostu lądują w kompoście. Tak, więc jeśli chcesz...
Magleska 12:52, 03 lis 2017

elwirka67 napisał(a)
Dziękuję za słowa uznania, ale wiesz, ogród jest głównie dla mnie i mojego psa. Rośliny drogą eliminacji mam takie, które ode mnie nie za wiele wymagają i chcą współpracować, ponieważ robię w nim sama. /Rodzina docenia, ale nie podziela mojej pasji/. Jeśli będziesz chciała, to chętnie się wiosną podzielę, a mam sporo siewek amazon, kłosownicy, naparstnicy, stipy, werbeny,przywrotników, przegorzanów, jeżówek i wiele, wiele innych, które po prostu lądują w kompoście. Tak, więc jeśli chcesz...

Też tak staram sie zrobic ogród , wiele miejsc przebiegowych jest pustych , rośliny ..... okaże się po zimie z którymi sie zaprzyjaźnię na dłużej
No i moja rodzina tak samo - podziwia ,ale pomagać nie chce
A sadzonki chętnie przyjmę .... dziękuję .....i jak coś byś chciała na wymianę ,a będę mieć ,to tez chętnie sie dzielę
Ps ....z płytami będę walczyć wiosną