Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 21:31, 09 mar 2018

AnkaK napisał(a)
Gusta i są różne i nam samym się zmieniają, ale jednak dopieszczony ogródek zawsze się dobrze prezentuje. A u Ciebie zawsze była brzytwa!
Magdo, jak dużą masz działkę bo nie doczytałam? Jeśli nie pisałaś to powiedz mi choć ile masz m od tarasu do serbów.
U mnie tylko sroki i gołębie. Wszystkie małe boją się chyba wszechobecnych u sąsiadów kocurów.

masz rację .....i dziękuję za komplementy
do serbów z tarasu mam ok 20 metrów -tak mniej więcej.... -musiałabym zmierzyć ....
a cała działka 10 ar -więc raczej mała
paulina_ns 23:10, 09 mar 2018

Magleska napisał(a)

no widzisz .....4 karmniki ,pełno zawieszek z dobrociami ,a u mnie pojedyńcze sztuki tylko się pokazują ....ale mam nadzieję ,że w końcu doczekam się ich więcej

tak myślę ,że mam za nisko te karmniki -nie mam dużego drzewa żadnego i pewnie psa się boją ....

a karmniki na pewno jeszcze będa nie przepłacaj na all

No to witaj w klubie z drzewami, u mnie kilka sztuk i są mojej wielkości no powiem Ci,ze dziwne,że jak mają jedzenie nie przylatują...z moich obserwacji wynika,że psa to one się nie boją, nie raz w kojcu wygrzebują z miski jedzenie, a pies nawet głowy nie podniesie może im złe smakołyki serwujesz ale nie ma tego złego przynajmniej parapetów z g...nie musisz myć coś dzisiaj gowniane tematy mamy haha.
gabriela_kra... 11:45, 10 mar 2018

A ja Wam powiem, że ja "ptaszków" mam już dosyć...

Od kilku lat pchają mi się pod podbitkę, dachówki, obicia balkonu z blachy, wyszarpują styropian i robią sobie gniazda, potem tam przychodzi i grasuje kuna, która wyjada im jajka....mam wszystko obsrane (za przeproszeniem), na balkony nie wychodzę od lat, prania czy pościeli nie wietrzę, bo same kupy, pełno piór...mam dość.

Ptaszki lubię ale nie w tej postaci

Madziu - idę dalej u Ciebie czytać i oglądać.
Magleska 18:33, 10 mar 2018

paulina_ns napisał(a)

No to witaj w klubie z drzewami, u mnie kilka sztuk i są mojej wielkości no powiem Ci,ze dziwne,że jak mają jedzenie nie przylatują...z moich obserwacji wynika,że psa to one się nie boją, nie raz w kojcu wygrzebują z miski jedzenie, a pies nawet głowy nie podniesie może im złe smakołyki serwujesz ale nie ma tego złego przynajmniej parapetów z g...nie musisz myć coś dzisiaj gowniane tematy mamy haha.

może faktycznie żarcie do kitu .....
.g....tematy -cóż ...życie

kilka dni temu dałam puste badyle do wazonu ,a dziś są takie

dokupiłam jeszcze matę wiklinową ,bo mi zabrakło i z córą przyczepiłyśmy na całą długość płotu

a od poniedziałku biorę się za cięcie i ten bajzel

dziś prawie cały dzień spędziłam w ogrodzie ,wszystko powoli budzi się do życia ,ale straty też chyba będą
i jeszcze klucz-chyba żurawi- złapałam (fotka telefonem ,więc słabo widać ,ale fajnie się darły w locie

Magleska 18:36, 10 mar 2018

gabriela_krajewska napisał(a)
A ja Wam powiem, że ja "ptaszków" mam już dosyć...

Od kilku lat pchają mi się pod podbitkę, dachówki, obicia balkonu z blachy, wyszarpują styropian i robią sobie gniazda, potem tam przychodzi i grasuje kuna, która wyjada im jajka....mam wszystko obsrane (za przeproszeniem), na balkony nie wychodzę od lat, prania czy pościeli nie wietrzę, bo same kupy, pełno piór...mam dość.

Ptaszki lubię ale nie w tej postaci

Madziu - idę dalej u Ciebie czytać i oglądać.

witam Cię u siebie

o kurczę ....takich szkód ptasio-kunich bym nie chciała ......współczuję .....

chciałabym kulturalne ptaszki jedzące w karmniku ,a sr.....gdzieś indziej

narazie nie mam problemu ,bo tylko pojedyńcze wróbelki przylatują
Johanka77 18:54, 10 mar 2018

Ja dziś sprzątałam troche i też klucze mi nad głową latały
paulina_ns 18:57, 10 mar 2018

Jak patrzę na Wasze zdjęcia odnoszę wrażenie,że u mnie ta wiosna jakoś w tyle jest póki co jedyne zwiastuny to wystające z ziemi na ok 1 cm kiełki tulipanów i ledwo, ledwo wystające krokusy
Anda 19:00, 10 mar 2018

U mnie tulipany mrozy przetrwały bez szwanku Tylko narcyzy coś nie teges.

Kiedy pojawi się pan od skarp?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 19:10, 10 mar 2018

Anda napisał(a)
U mnie tulipany mrozy przetrwały bez szwanku Tylko narcyzy coś nie teges.

Kiedy pojawi się pan od skarp?

w czwartek ....w poniedziałek muszę płyty zakupić ,a w czwartek mają być -mam nadzieję ,że pogoda dopisze.....
tulipany moje też zaczynają wschodzić ...ale jakoś ich mało ....

i wiesz Ewuś -postanowiłam warzywnika nie ruszać -przemyślałam ten temat i jednak najwięcej słońca jest na dole tam ,gdzie jest ..... ....może jutro coś porysuję znowu hihi
Magleska 19:12, 10 mar 2018

Johanka77 napisał(a)
Ja dziś sprzątałam troche i też klucze mi nad głową latały

wiem ,byłam u Ciebie też .....mocno tą lawendę ciachałaś ?