Fajny ogród tworzysz, skalniak dobrze wygląda, naturalnie bo jest na skarpie.
Kapusciana głowa juz duża, moja wielka ale w liście poszła
Na trawki tez w tym roku się napaliłam, to efekt O. Ale mi nie idzie , bo nie mogę dostać takich jak chcę. Miałam namiar ale pomyłka przy wysyłce i pojechały trawki do innej pani, mam wiadomość ,że juz ich nie dostanę a wiecej już brak ;( i tak mi to wszystko idzie jak krew z nosa.
Hej Magda
Śliczny domek, mega przytulny taras i te skarpy .
Piękne zmiany Idziesz jak burza...
A warzywniak - cudo. Też marzę o skrzyniach ale to już w przyszłym roku.
u mnie w trawie też pełno koniczyny, a ta cholera ciągle kwitnie jeszcze i ją widać z daleka placami. Czymś pryskaliście na inne zielone w trawie, macie jakąś receptę ?
Koniczyna jest naturalnym elementem w młodych trawnikach. Pojawia się ona potem cyklicznie co kilka lat. Albo trzeba zaakceptować moc natury albo kosić dwa razy w tygodniu by nie dopuścić do kwitnienia i wysiewu nasion. Mozna też zrobić oprysk na dwuliścienne.
Koniczyna wiąże azot z powietrza i systemem korzeniowym wprowadza do gleby.
Mam trawnik z mikrokoniczyną. Od 8 lat obserwuję jej okresowe zanikanie i ponowne pojawianie się. Co ciekawe, przy mikrokoniczynie nigdy nie miałam rzutu "normalnej" koniczyny.
Na szczęście nie mam jeszcze założonego trawnika z prawdziwego zdarzenia więc tragedii nie ma (za to jaka radocha z robienia wianków )
Jak na razie to koniczynę ręcznie wytępiłam i oprysk zrobiłam na chwasty w trawniku ,ale nie pamiętam nazwy ,czekam na deszcz i posypię cały trawnik odżywką dla zachwaszczonych ,czekam na efekt .....i nie mogę nigdzie dostać seslerii jesiennej
Dziękuję,że wpadacie do mnie
Ten trawnik przy tarasie po działaniach moich wygląda tak
Ten na dole jeszcze masakra