Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 15:27, 31 lip 2017

iwka napisał(a)
Magda a tą białą trawę masz długo? jak ona rośnie, nie rozłazi się ?
podobna jest do kłosówki miękkiej, jak to ona to musisz uważać

co do jeżówek to te zwykłe różowe czyli tzw purpurowe sieją się bez problemu, białe również, ale czasami zmieniają kolor na różowy. Odmianowe raczej trudno rozmnożyć z nasion. Prawdopodobnie nie powtarzają cech matecznych. Wysiałam green jewel, jeszcze nie kwitnie ale chyba raczej będzie biała, zobaczymy.

Iwka Tą trawę mam pierwszy sezon , chyba to ta kłosówka , muszę w poprzednich postach poszperać na razie jest ładna i nie rozłazi się , czemu trzeba na nią uważać ??
Magleska 15:28, 31 lip 2017

Lulilaj napisał(a)

Jak dobrze, że urlop jeszcze przede mną .
Oby w połowie udało mi się zrobić tyle co Tobie (choć u mnie prace innego rodzaju - na poziomie gruntu, że tak powiem

Ale Ci dobrze chciałabym jeszcze chociaż tydzień poleniuchować w ogrodzie
Uda Ci się napewno z tymi pracami ogrodowisko motywuje
Magleska 15:31, 31 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
No i gdzie ten basen?

Tu na ten sezon niestety ( masakra ,ale młoda ma tyle radości z niego , to cieszy )

Zepsuł cały widok na ogród , będą zmiany na jesień
Magleska 15:37, 31 lip 2017

Ponieważ zostałam uszczęśliwiona na siłę basenem ,to planuje na jesień takie zmiany
1. Skrzynie z warzywniakiem przenoszę pod umbrową , zrobię tam sciężke z kamyczków pomiędzy nimi i między warzywniakiem a umbrową
2 . Skalniak częściowo będzie przebudowany , żeby wprost z trawniczka przy tarasie do basenu wchodzić ,em ma go ładnie obudować , a skalniak zakręci do umbrowej ,......nie wiem ,czy jasno piszę ,ale taki jest plan....
Tu to będzie

Zobaczycie po zmianach
powyżej zdjęcie potwora ,tylko w tym sezonie tam będzie idę się moczyć , wieczorkiem zajrzę
Dziękuje że do mnie zaglądacie (Cmok )
patrycja 16:52, 31 lip 2017

Magleska napisał(a)

Tu na ten sezon niestety ( masakra ,ale młoda ma tyle radości z niego , to cieszy )

Zoja pracuje w ogrodzie a ty się obijasz?
mrokasia 19:28, 31 lip 2017

Magda, wow, obejrzałam fotki pokazujące zmiany w Twoim ogrodzie. Super, kawał bardzo dobrej roboty odwaliłaś dziewczyno! Bardzo mi się podoba ta rabata przytarasowa z hostami . No a leniuchowanie w basenie - zazdroszczę i nieważne, że widok trochę popsuty .
paulina_ns 21:16, 31 lip 2017

Osz Ty nie za dobrze Ci? Basen bomba, może kiedyś takiego się dorobie, jak dzieci podrosną, teraz pewnie w takim by się potopili
Magleska 21:46, 31 lip 2017

patrycja napisał(a)

Zoja pracuje w ogrodzie a ty się obijasz?

Ostatni dzień urlopu ale zrobiłam ogórki do słoików i syrop miętowy
Magleska 21:48, 31 lip 2017

mrokasia napisał(a)
Magda, wow, obejrzałam fotki pokazujące zmiany w Twoim ogrodzie. Super, kawał bardzo dobrej roboty odwaliłaś dziewczyno! Bardzo mi się podoba ta rabata przytarasowa z hostami . No a leniuchowanie w basenie - zazdroszczę i nieważne, że widok trochę popsuty .

Dziękuję pięknie W tym upale dziś ,to sama też się moczyłam ,a ekobordy przyszły ,trzeba robić

Magleska 21:52, 31 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Osz Ty nie za dobrze Ci? Basen bomba, może kiedyś takiego się dorobie, jak dzieci podrosną, teraz pewnie w takim by się potopili

No właśnie nie wiem czy za dobrze doszła dodatkowa robota - czyszczenie ,filtrowanie itp ,a ta zgniła trawa później

Dla takich maluchów jak Twoje to faktycznie chyba za wielki ale też nie taki ogrom - 4,20 średnica i 107 cm wysokości
Ale znowu robota mnie czeka , jak pomyślę o przenoszeniu skrzyń ,wyciąganiu ziemi itp.- masakra