Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

AngelikaX 11:10, 15 kwi 2020

Cześć Magda, dawno nie pisałam, ale dość na bieżąco jestem...

Twój wątek znam od dawna, pamiętam zmagania z poszczególnymi rabatami... ich kształtem, zawartością
I chciałam Ci napisać, że przeszliście długą drogę, ale jakże owocną wszystko pięknie łączy się w całość... chylę czoła
Basenik piękną oprawę dostał, będzie czad podziwiam
Magleska 18:27, 15 kwi 2020

Sanka napisał(a)
Zabudowa basenu świetna! My w tym roku kupiliśmy taki sam basen i w tym roku czeka nas rozkładanie. Mam nadzieję, że przy milionie rzeczy do zrobienia w domku i na działce będzie czas na jego zabudowę.
Fajny pomysł z wykorzystaniem palet. Jak je pomalujesz właśnie na kolor domku to będzie ślicznie.

Sanka Witam Cię serdecznie dziękuję za odwiedziny i komplementy

…. do efektu końcowego ,który chcę uzyskać ,to jeszcze troszkę minie czasu
tym bardziej ,że nie potrafię zdecydować ,czy basen będzie stałym elementem ogrodu ,czy tylko do czasu, dopóki córa się nim nie znudzi ...albo jego szlag nie trafi

palety zamierzam pomalować ,tak jak domek i skrzynie warzywne …powinno być fajnie

Lecę zajrzeć do Ciebie -już widziałam ostre planowanie rabat ….fajny domek ,ale jeszcze się nie zapoznałam dokładnie
Pozdrawiam

Magleska 18:34, 15 kwi 2020

AngelikaX napisał(a)
Cześć Magda, dawno nie pisałam, ale dość na bieżąco jestem...

Twój wątek znam od dawna, pamiętam zmagania z poszczególnymi rabatami... ich kształtem, zawartością
I chciałam Ci napisać, że przeszliście długą drogę, ale jakże owocną wszystko pięknie łączy się w całość... chylę czoła
Basenik piękną oprawę dostał, będzie czad podziwiam

Angelika fajnie ,że jesteś .....dziękuję za tyle miłych słów ….i masz rację -długo trwa, ta moja droga do wymarzonego ogrodu ,po kilka razy przerabiam wszystko ….i wiecznie mam plany co jeszcze zmienić ….

...chociaż teraz bardziej skupiam się na drugiej części -na tej pseudo-starej tylko zmodernizowałam troszkę skalniak

cieszę się ,że właścicielka tak pięknego ogrodu mnie chwali miło mi bardzoooo
parę fotek świeżutkich zostawiam

Magleska 18:43, 15 kwi 2020

Dla Kasi Mrokasi
trawnik -a raczej jego kawałek równany i robiony w zeszłym sezonie jesienią za pomocą wertykulatora

tu widać część zrobioną i część byle jaką

i tu też widać różnice -kawałek równanego i sianego i pozostała część do zrobienia ( przy okazji widać bałagan )

idealny nie jest ….w dodatku nie skoszony i nie odżywiony
a tu moje marne żółknące cisy -dostały dziś magicznej siły i dolomitu ….powalczę o nie do jesieni ….

Magleska 18:47, 15 kwi 2020

jeszcze parę obrazków dzisiejszych coraz więcej listków i coraz więcej koloru w ogrodzie ….tylko ,czemu tak zimno
mrokasia 18:49, 15 kwi 2020

Kochana, bardzo Ci dziękuję . Fotki mega zachęcające .
Z wertykulatorem czekam na cieplejsze dni bo obecna pogoda nie zachęca do robienia czegokolwiek w ogrodzie, za zimno... Może jutro, ma być cieplej .
Cmok!
Magleska 18:51, 15 kwi 2020

Magleska 19:00, 15 kwi 2020

mrokasia napisał(a)
Kochana, bardzo Ci dziękuję . Fotki mega zachęcające .
Z wertykulatorem czekam na cieplejsze dni bo obecna pogoda nie zachęca do robienia czegokolwiek w ogrodzie, za zimno... Może jutro, ma być cieplej .
Cmok!

Kasia nie ma za co
u mnie też zimnica okropna -w czapce ,szaliku i kurtce zimowej odżywiałam te moje cisy -i to w takim tempie ,bo mi się nie chciało robić w tym zimnie

fotki też zajęły mi może z 5 minut teraz więcej wstawiania i przycinania niż samego cykania ( ale mi się rymowanka utworzyła )

Buziaki

o tu przy rabacie -darń po kancikowaniu- też rozwaliłam wertykulatorem i tylko wygrabiłam -taki trawnik na leniwo tworzę

koniec fotek
inka74 19:08, 15 kwi 2020

Ja wyszłam sprawdzić stan listków grujecznika i od razu wróciłam, no nie dało się nic zrobić na dworze.

Uwielbiam szafirki mimo ich wychodzących na jesieni listków ))
AnnaCh 19:47, 15 kwi 2020

Magda, a może problem z cisami jest w tych kamieniach? Nie masz tam maty pod nimi, bo cis mega tego nie lubi, a może te kamienie jakoś wpływają na ziemię? Np. czytałam kiedyś, że granit zakwasza glebę, może jest za kwaśno??? Nie wiem kombinuję.
A tak poza tym, to witam się u Ciebie, nie wiem jakim cudem tu jeszcze nie byłam, a mijam Cię często na innych wątkach. Fajne miejsce tworzysz i super już wygląda. Basen, mega, pokazałam nawet M, bo ten mój stojący na środku podwórka bije po oczach niebieskim. No niestety mam mega płasko i na takie jak Twoje rozwiązanie nie ma raczej szans, ale będzie kiedyś utopiony w roślinach, przynajmniej taki mam plan