Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Johanka77 17:26, 14 kwi 2020

Magleska napisał(a)

Dominika
cieszę się ,że zajrzałaś ...ja też do Ciebie zaglądam ,jak tylko plusik zauważę
jeśli mogę doradzić ,to na pewno warto dla dzieci znaleźć miejsce w ogrodzie -niech też mają z niego radość ....
dla nas ,to dodatkowy obowiązek ,bo trzeba czyścić ,o wodę dbać ,filtrować ….

ja jeszcze nie wiem ,czy będzie to taki stały element ogrodu ,czy może takie 2 lub 3 sezony ….życie pokaże....
bardziej bym chciała taki ….. …..

https://pl.pinterest.com/pin/434949276513583208/
https://pl.pinterest.com/pin/442337994646935928/
pomarzyć można
ale u mnie zbyt duże różnice w terenie ….a tam ,gdzie płasko ,nie ma tyle słońca ...więc musi być ,jak jest

jak tu wszystko, pokończę powinno być ładnie

Madzia, my w ubiegłym roku poważnie rozważaliśmy basen. Taki full wypas...
Ale jednak zrezygnowaliśmy, bo Polska pogoda jednak nie jest basenowa.
Trzy lata z rzędu było lato jak dzwon, a w ubiegłym roku już w kratkę.

I doszliśmy do wniosku, że wydanie 50-70 kafli po to, aby dwa weekendy w roku dooopsko zamoczyć to trochę zbytek... Tym bardziej, że jest taka reguła, że w weekend pieprzy się pogoda :S

Więc uważam że Twój jest bardzo w punkt!
abiko 18:00, 14 kwi 2020

Śliczne masz te pjm elite.. w grupie pięknieI wcześnie kwitnie..
Margerytka40 19:12, 14 kwi 2020

Madziu dzieje się u Ciebie. Basenik fajnie wpisze się w ogród. I jakie tulipki masz cudeńka
eVka 20:05, 14 kwi 2020

Madziu kochana ale superowy będzie ten basen z obudową, jak już skończycie. Mi się taki marzy, pamiętasz jak rozmawiałyśmy jak byłaś u mnie. Może uda się kupić w tym roku Nie doczytałam czy będziesz malować palety na szaro jak domek? Fajnie by to wyglądało.
Piękne masz wiosną w ogrodzie mimo trwających prac Piękne tulipki i mój ukochany PJM Elite, też go mam i już kwitnie, super

Buziaki!
Gosialuk 00:11, 15 kwi 2020

Basen bardzo ładnie wkomponowany, z podestem wygląda super. Chwal męża bo jest za co. Ale z ciebie też pracuś.
Magleska 10:23, 15 kwi 2020

Dorota123 napisał(a)
Sporo u Was się dzieje, ładnie i praktycznie będzie z tym podestem przy basenie.
Tulipany na tarasie już chwaliłam, ale teraz one najładniejsze.
Pozdrawiam wiosennie

Dorotko dziękuję bardzo ….też mam taką nadzieję ,że będzie i ładnie i praktycznie ...niech córcia ma radochę ,bo nie wiadomo ,czy gdziekolwiek na wakacje pojedzie ….
Buziaki

Misia napisał(a)

Myślałam z masz jakieś sprawdzone odmiany ale jestem ciekawa jabłonek i wiśni a w jakich odstępach sadziłaś ??

Misia sama jestem ciekawa ,co mi z tego sadu wyjdzie
sadziłam około co 3-4 m na mijankę niektóre chciałabym je w miarę jak najniżej prowadzić ….
jabłonki mam -Ligol i Oliwka Żółta ... wisienka Wanda ….brzoskwinia Inka i Harnaś ,grusza kolumnowa bez nazwy ,czereśnie też kolumnowe i jedna Tamara
oprócz tego mam jedną świdośliwę lamarcką ,aronię ,3 borówki i aż po 1 krzaku porzeczek i agrestu
czekam na plony hihi
Magleska 10:27, 15 kwi 2020

Johanka77 napisał(a)

Madzia, my w ubiegłym roku poważnie rozważaliśmy basen. Taki full wypas...
Ale jednak zrezygnowaliśmy, bo Polska pogoda jednak nie jest basenowa.
Trzy lata z rzędu było lato jak dzwon, a w ubiegłym roku już w kratkę.

I doszliśmy do wniosku, że wydanie 50-70 kafli po to, aby dwa weekendy w roku dooopsko zamoczyć to trochę zbytek... Tym bardziej, że jest taka reguła, że w weekend pieprzy się pogoda :S

Więc uważam że Twój jest bardzo w punkt!

Asia ja takiego full wypas też nie chcę ….za duże koszty i za mało korzyści w naszym klimacie -ten stelażowy jest wystarczający dla nas -u nas najwięcej korzysta córa z koleżankami,a ja wchodzę sprzątać w zeszłym sezonie może ze 3 razy skorzystałam z własnej nieprzymusowej woli

Widziałam ,że fajny placyk się tworzy u Ciebie gapiłam z telefonu ,więc nic nie pisałam
Buziaki
Magleska 10:35, 15 kwi 2020

abiko napisał(a)
Śliczne masz te pjm elite.. w grupie pięknieI wcześnie kwitnie..

Aga one jako pierwsze zaczynają kwitnienie -mam 3 krzaczki i też je bardzo lubię
Buziaki

Margerytka40 napisał(a)
Madziu dzieje się u Ciebie. Basenik fajnie wpisze się w ogród. I jakie tulipki masz cudeńka

Asiu teraz już przestój -zaczęłam maraton pracowy ,to dopiero w weekend coś podziałam ,dziś po nocce mi się nie chce ….poza tym u nas jakiś okropny zimny wiatr dziś -może po południu pójdę odżywiać moje marne cisy ….z naciskiem na może
ps. u nas też urlopy poodwoływane

Buziaki

Gosialuk napisał(a)
Basen bardzo ładnie wkomponowany, z podestem wygląda super. Chwal męża bo jest za co. Ale z ciebie też pracuś.

Gosia dziękuję za dobre słowo
eMa pochwalę ,chociaż widzę ,że na razie zapał twórczy go opuścił może za zimno
Buziaki
Magleska 10:39, 15 kwi 2020

effka napisał(a)
Madziu kochana ale superowy będzie ten basen z obudową, jak już skończycie. Mi się taki marzy, pamiętasz jak rozmawiałyśmy jak byłaś u mnie. Może uda się kupić w tym roku Nie doczytałam czy będziesz malować palety na szaro jak domek? Fajnie by to wyglądało.
Piękne masz wiosną w ogrodzie mimo trwających prac Piękne tulipki i mój ukochany PJM Elite, też go mam i już kwitnie, super

Buziaki!

Ewa nie doczytałaś ,bo nie pisałam ale tak ...taki mam plan ,żeby wszystkie elementy pomalować na kolor domku -niech będzie jednolicie
miałam dziś iść odżywiać cisy ,i może trochę kantu znowu zrobić ,ale u nas okropnie zimny wiatr …więc kawusia i forum

Tulipany coraz ładniejsze ,niektóre wyszły tylko z liści ,ale EE -te są jak na razie niezawodne -jak się ociepli ,to może chociaż fotki im znowu pocykam
Buziaki
Sanka 11:07, 15 kwi 2020

Zabudowa basenu świetna! My w tym roku kupiliśmy taki sam basen i w tym roku czeka nas rozkładanie. Mam nadzieję, że przy milionie rzeczy do zrobienia w domku i na działce będzie czas na jego zabudowę.
Fajny pomysł z wykorzystaniem palet. Jak je pomalujesz właśnie na kolor domku to będzie ślicznie.