Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

galgAsia 18:30, 26 kwi 2020

Kurcz, faktycznie z tym perzem też tak mam - lubię go tak ciągnąć i ciągnąć To jakaś perwersja chyba
Magleska 20:39, 26 kwi 2020

BKosimkArt napisał(a)

Też mam taką rabatę eksperymentalną, chyba tylko dlatego że mie mogłam jej przekopać, tak twarda tam jest ziemia... perz to twardy zawodnik niestety...

Basiu
z jednej strony i tak uważam eksperyment za udany -darń się przerobiła ,innych chwastów brak ,teraz przekopię całość ,pomęczę się trochę i będę mieć dobrą ziemię
perz niestety jest nie do zabicia takim sposobem -pewnie tylko randap by go zabił ,ale nie chcę chemii w ogrodzie tym bardziej ,że mam tam owocówki

z kawałka 3/3 m tyle perzu wykopałam

dopiero we wtorek mam wolne ,to może znowu jakieś 3 m zrobię -a rabata ma 50m długości wrr
za to warzywka zaczynają kiełkować-cieszy mnie to

i moje sfochowane narcyzy odwróciły się do słońca i d..ą do mnie

Miłego tygodnia
Magleska 20:39, 26 kwi 2020

mrokasia napisał(a)
Aaaaa, tutaj też perz . Nie czuję się osamotniona w walce z tym dziadostwem.

Kasiu
powiem Ci ,że dziwna jestem -uspokaja mnie to targanie tego dziadostwa …. co nie zmienia faktu ,że ręce mnie bolą po tych czynnościach ….i nie mogę doczekać się zakończenia prac
takie dziadostwo widłami wyciągam-to urobek z 3m

dla odmiany ładniejszy widoczek -klony w porannym słoneczku

wiśnie Royal Burgundy

Buziaki
Magleska 20:40, 26 kwi 2020

Johanka77 napisał(a)

Łohohohoho!!!
Taka skarpa!!!!

Tę poprzednią kocham, więc poprzeczka wysoko postawiona
Kibicuję i czekam

Asiu dziękuję

...zajęłam się perzem na nowej części ,więc skarpa jeszcze czeka

ale dokończyłam skarpę od strony basenu -zostało mi wysypać korę
podosadzałam kosodrzewinę ,stipę i dąbrówkę -wszystko z własnych zasobów ….kiedyś te schody będą ładniej wykończone -tak jak podest na górze -w planie mamy dechy ryflowane antracytowe-w kolorze domku-palety też będę malować w kolorze domku

Johanka77 20:43, 26 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Kurcz, faktycznie z tym perzem też tak mam - lubię go tak ciągnąć i ciągnąć To jakaś perwersja chyba

Też to dziś odkryłam
Johanka77 20:45, 26 kwi 2020

Magleska napisał(a)

Asiu dziękuję

...zajęłam się perzem na nowej części ,więc skarpa jeszcze czeka

ale dokończyłam skarpę od strony basenu -zostało mi wysypać korę
podosadzałam kosodrzewinę ,stipę i dąbrówkę -wszystko z własnych zasobów ….kiedyś te schody będą ładniej wykończone -tak jak podest na górze -w planie mamy dechy ryflowane antracytowe-w kolorze domku-palety też będę malować w kolorze domku

O Matuś!!! Jak cudownie!!!
I te kamienie już osadzone! Będzie bajka 2!
gosika67 20:49, 26 kwi 2020

Perz wszędzie się panoszy, u mnie też walka z nim.U Ciebie już widać warzywka w skrzyniach a ja dopiero będę siała, jestem do tyłu.Skąd Ty masz tyle tych kamieni, głazów?
gosika67 20:50, 26 kwi 2020

Jeszcze zapomniałam zapytać te wiśnie jak długo są u Ciebie?
Magleska 20:50, 26 kwi 2020

effka napisał(a)

Masz duży ogród, po powiększeniu doszła kupa roboty. A pracować trzeba, czasami zazdroszczę jak dziewczyny mają sporo czasu na ogród, bo nie pracują, na spokojnie można obiad zrobić i w ogrodzie poryć no ale czym jest życie bez pracy...

Piękne foteczki, bardzo lubię Twój ogród bo jest taki prawdziwy, Twój. Widuje piękne wycacane ogrody ale jakoś nie do końca wierzę, ze są samodzielnie stworzone i tym bardziej samodzielne pielęgnowane

Ah ten perz...

Ewa dziękuję za tyle komplementów
cieszę się ,że tak odbierasz mój ogród
pamiętam ,jak Aga mi powiedziała ,żebym stworzyła taki mój ogród ,a nie odgapiany ….
staram się ,choć wiadomo ,że dużo mam takich samych zestawów jak w innych ogrodach ...ale nie da się całkowicie uniknąć odgapianek

widzisz u mnie też skalniak powstał rękami ogrodników -chociaż ,od tamtej pory nasadzenia zmieniły się w 90 pocentach -tych wielkich głazów nie byłabym w stanie sama ułożyć -ścieżki ,też nie moja zasługa ,ale cała reszta rabat ,to już jest moje dzieło z pomocą forum oczywiście

kawałek nowej części -ta rabata potrzebuje jeszcze dopieszczenia

Glediczja -z zapłocia spowrotem sprowadziłam do ogrodu i na szczęście przeżyła 4 przeprowadzkę -mam nadzieję ,że ostatnią

klon -też przywrócony -pierwszy raz widzę ,jak kwitnie

Buziaki
Magleska 20:57, 26 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia czytam, że działasz, nie ma to jak się porządnie utyrać w ogrodzie My dziś prawie na czworakach wracaliśmy, ale jest lepiej

Sylwia my to kochamy takie pozytywne zmęczenie dobrze działa na duszę
byłam u Ciebie i widziałam ten ogrom prac ...jesteście wielcy
azalka

pieris

moja fortegilla

buziaki