Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

anpi 00:02, 28 kwi 2020

Madziu, wypieki wyglądają smakowicie! Wszystkie postępy w pracach podziwiam, jak i wszelkie nowo rozwijające się roślinki Dużo się u Ciebie dzieje, działacie pełną parą.
Trawy już Ci tak wystartowały! Moim jeszcze daleko do takiego wyglądu.
sylwia_slomc... 00:06, 28 kwi 2020

Madzia to tylko Tobie się wydaje, że magia fotek, masz śliczny ogród tylko się do niego przyzwyczaiłaś, bo masz go na co dzień, my widzimy na fotkach i na żywo, jest śliczny uwierz
Magleska 00:14, 28 kwi 2020

Johanka77 napisał(a)

O Matuś!!! Jak cudownie!!!
I te kamienie już osadzone! Będzie bajka 2!

Asiu tamte fotki to po lewej stronie basenu patrząc od dołu ( od skalniaka ) zrobione ,po prawej jeszcze nic nie ruszone ….
kamienie osadził em z kolegą -ciężkie były - ja sama bym nie dała rady ich ruszyć

tu jest jeszcze bur...o

gosika67 napisał(a)
Perz wszędzie się panoszy, u mnie też walka z nim.U Ciebie już widać warzywka w skrzyniach a ja dopiero będę siała, jestem do tyłu.Skąd Ty masz tyle tych kamieni, głazów?

Gosiu
te kamienie -głazy -mam kupione z kamieniołomu -skalniak robiła mi taka mała rodzinna firma 4 lata temu -ja bym nie dała rady sama ułożyć tych kamieni ….od tamtej pory pewnie z 80 procent nasadzeń pozmieniałam na nim

gosika67 napisał(a)
Jeszcze zapomniałam zapytać te wiśnie jak długo są u Ciebie?

te wiśnie mam 3 lata -zmieniły miejscówkę ze 3 razy przez ten czas
Magleska 00:20, 28 kwi 2020

anpi napisał(a)
Madziu, wypieki wyglądają smakowicie! Wszystkie postępy w pracach podziwiam, jak i wszelkie nowo rozwijające się roślinki Dużo się u Ciebie dzieje, działacie pełną parą.
Trawy już Ci tak wystartowały! Moim jeszcze daleko do takiego wyglądu.

Aniu
zdolna jestem niesłychanie …..
dziękuję za tyle miłych komplementów

sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia to tylko Tobie się wydaje, że magia fotek, masz śliczny ogród tylko się do niego przyzwyczaiłaś, bo masz go na co dzień, my widzimy na fotkach i na żywo, jest śliczny uwierz

Sylwuś dziękuję Kochana wiesz ,że ja taki niedowiarek jestem i łatwowierna i łatwo mi dokopać i wszystko łatwo …..i łatwo się przejmuje wszystkim i wszystkimi
cóż -taki typ ze mnie,......czy to dobrze ,czy zle …..nie wiem ….
basia3012 00:25, 28 kwi 2020

Madziu, u Ciebie nie tylko pięknie ale też i smacznie.Ach, taka gospodyni to skarb największy.I ogród założy, warzyw nasadzi, chleb i ciasta napiecze. Zuch dziewczyna, po prostu zuch.
sylwia_slomc... 01:22, 28 kwi 2020

Magleska napisał(a)

Kasiu
powiem Ci ,że dziwna jestem -uspokaja mnie to targanie tego dziadostwa …. co nie zmienia faktu ,że ręce mnie bolą po tych czynnościach ….i nie mogę doczekać się zakończenia prac
takie dziadostwo widłami wyciągam-to urobek z 3m

dla odmiany ładniejszy widoczek -klony w porannym słoneczku

wiśnie Royal Burgundy

Buziaki

Faktycznie perzowisko tam miałaś mam nadzieję, ze i mnie się uda uporać z nim na rabatach ....kiedyś
sylwia_slomc... 01:25, 28 kwi 2020

Magleska napisał(a)

Asiu dziękuję

...zajęłam się perzem na nowej części ,więc skarpa jeszcze czeka

ale dokończyłam skarpę od strony basenu -zostało mi wysypać korę
podosadzałam kosodrzewinę ,stipę i dąbrówkę -wszystko z własnych zasobów ….kiedyś te schody będą ładniej wykończone -tak jak podest na górze -w planie mamy dechy ryflowane antracytowe-w kolorze domku-palety też będę malować w kolorze domku

Madzia rewelacyjnie wyszło
Chwalę Was Oboje bardzo!!! Pomysł na podest i schodki świetny
andzia458 06:54, 28 kwi 2020

Magda, pooglądałam tak na dzień dobry trochę zdjęć u Ciebie. Ile kolorów, pięknej zieleni, różności. Jestem pełna podziwu. I ten basen fantastyczny. My mamy taki zwyczajny stelażowy z pompą i dzieci już by chciały, żeby rozkładać.
Magleska 19:28, 28 kwi 2020

basia3012 napisał(a)
Madziu, u Ciebie nie tylko pięknie ale też i smacznie.Ach, taka gospodyni to skarb największy.I ogród założy, warzyw nasadzi, chleb i ciasta napiecze. Zuch dziewczyna, po prostu zuch.

Basiu dziękuję Kochana za tyle komplementów chleb mi wychodzi zawsze,a co do ciast …...to moje raczej wyglądu nie mają hihi ,ale da się zjeść

Magleska 19:37, 28 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Faktycznie perzowisko tam miałaś mam nadzieję, ze i mnie się uda uporać z nim na rabatach ....kiedyś

Sylwuś nadal mam -ta rabata ma 50 metrów długości ….a ja zrobiłam 3metry dopiero
dziś miałam wolne ,to przekopałam całą rabatkę przy domku ogrodnika ….chyba z 6 taczek z takiego małego kawałka perzu wydarłam -....ale skończyłam
-jutro i pojutrze całe dnie spędzę w pracy ,więc dopiero w weekend będę walczyć nadal

porozsadzałam własne roślinki -dałam tam stipę ,tawułki ,czyściec,zawilce wiosenne ,może jeszcze przetaczniki niebieskie tam dosadzę ….misz-masz -jak to u mnie
na razie efektu nie ma ,bo roślinki małe i dzielone ….ale się rozrośnie ….kolejny kawałek mam nadzieję ,że gotowy