Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

HannaR 10:09, 01 maj 2020

Bardzo podoba mi się kolorystyka na tej rabacie i wykorzystanie czyśćca. To taka fajna, niewymagająca roślinka.

Schodki też są super. Myślałaś o tym, żeby po pomalowaniu obudowy basenu puścić na nią jakieś pnącze?

kasiek 13:24, 01 maj 2020

O fajna, stonowana rabata - można jeszcze dodać białe czosnki albo białe tulipany albo... zupełnie inny mocny kolor np burgund
Magleska 14:25, 01 maj 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Basen będzie rewelacyjny. Super maskowanie Rabatka wyszła super i misz maszu nie widzę Jak Ci się udało stipę tak pięknie przezimować. Czy to nowa jest?

Gosiu dziękuję za komplementy obudowa basenu jeszcze nie skończona -eM ostro tam działa jak skończy ,to obfocę ponownie

stipa już 3 letnia ….jak na razie zimuje bez problemu-może temu ,że zimy teraz marne ….
a w nowej rabatce przy domku z jednej kęoy zrobiłam po 5-6 sadzonek jak na razie stoi i rośnie ,więc powinna się przyjąć
Buziaki

wiklasia napisał(a)
Te nowe obsadzenia - miodzio.

dziękuję

Helen napisał(a)
Madzia, jakie masz iglaki na pniu?

Helen to świerki ,ale nie znam dokładnej nazwy to już ich trzecia miejscówka

andzia458 napisał(a)
Faktycznie, dopiero jak się przyjrzałam, to widzę, że stelażowy. Ale pomysł z paletami super, no naprawdę z podestem świetnie to wygląda.

Aniu bardzo dziękuję za miłe słowa podest jeszcze nie skończony ….ale pomalutku

Kim napisał(a)
Madziu nowa rabatka śliczna świerki? na pniu super gdzie je kupiłaś ?

Pomysł na basen extra ten plażing nad basenem świetna sprawa

Mam podobny basen do Twojego mnóstwo z tym roboty ale warto się pomęczyć bo korzyści w upalny dzień bezcenne

Bożenko
te świerki kupowałam chyba u Koniora ….ale to 3 zezony temu -one już 3 miejscówkę zaliczają
basen …..hmmm dokładnie -dla nas to kupa dodatkowej roboty ,ale czego się nie robi dla dzieciaków
Magleska 14:31, 01 maj 2020

anabuko1 napisał(a)

No pięknie ci ta rabata wyszła.
I jakie fajne kule
Ja mam jedną podobna :

Aniu dziękuję bardzo

galgAsia napisał(a)
Madzia, bardzo fajnie to wszystko zaplanowaliście i zrobiliście
Pochwal eMa, bo mu się należy
U mnie pada

Asiu pochwaliłam ….poszedł wykańczać podest ...teraz przestało padać ….idę za chwilkę sprawdzić ,czy da się kopać
Buziaki

deszczowymaj napisał(a)
Madziulka Madziulka Szalona kobieto zwolnij bo nie nadanżam za Tobą

Nowa rabata piękniusia ..ach jak to wszystko się rozrośnie-będzie szał

Buziak

Asiu ja też nie nadążam ani z forum ,ani z ogrodem ,ani z porządkiem w domu ….jakoś ten czas tak szybko biegnie ,że ciężko być ze wszystkim i wszędzie na bieżąco
Buziaki i dziękuję za komplementa

Nowa12 napisał(a)
A jak się nazywają te świerki na pniu?

Agatko niestety nie wiem ….

ajka napisał(a)

I my coś wiemy o perzu, na okrągło trzeba coś przekopywać i wybierać te kłącza, gorzej, że pojawia się w trawniku, a z tym to już chyba nie da się wygrać

podobno jak się często kosi trawę ,to z trawnika sam się wytraci ….
a z rabaty niestety nie ….zostało mi do przekopania jakieś 42 metry wrrr

Magleska 14:39, 01 maj 2020

effka napisał(a)
Magda, jest tak pięknie, że nie wiem w sumie co napisać. Jestem u Ciebie trzeci raz i dopiero teraz piszę. Bardzo ładnie skomponowane masz te nasadzenia, brawo! Masz oko kochana!
Podoba mi się Rą ścieżka z płyt, chyba odgapię na jednej z moich rabat, na której brakuje mi komunikacji.

Łany śnieżnych tulipanów cudne Obiecałam sobie, że jesienią dokupię mnóstwo białych tulipków.

Fajne kule

Buziaki!!!

Ewa a ja teraz nie wiem co napisać bardzo dziękuję ……..
jest tyle przepięknych ogrodów na forum …..w każdym jest coś co przyciąga wzrok …
najważniejsze ,żebyśmy my czuły się dobrze patrząc na swoje dzieło ,ale jak jeszcze inni chwalą ,to dopiero dostaje się skrzydeł

Buziaki

Kasiolaaa napisał(a)
Madziu i mnie tu nie moglo zabraknąc
kochany pracusiu podziwiam cie
ty chyba zyc bez roboty nie mozesz
u Ciebie to nudy niema hihi
dobrze ze macie nową czesc mozna sie
wyżyć ogrodowo do tego mnustwo
pieknie skomponowanych nasadzen i roslin
wszystko tak gustownie uwielbiam tu wracac ❤

Kasiu dziękuję bardzo bardzo
masz rację ,ja żyć bez pracy nie umiem nie umiem leżeć i nic nie robić -no chyba ,że jestem chora
Buziaki

inka74 napisał(a)
Patrzę na twoją ilość wyciągniętego perzu i podziwiam. Trzymam kciuki aby sił starczyło. Fajnie rabatka przy domku wygląda.

Iwonka
wygonił mnie deszcz ….ale już chyba przestało i idę dalej walczyć w tym dziadem
powiedzmy ,że z 8 metrów mam przekopane jeszcze jakieś 42 wrr
rabatka dziękuje -nie mogę się zdecydować -czy dodać tam niebieski kolor ,czy tylko biały
Buziaki
Magleska 14:44, 01 maj 2020

Mgduska napisał(a)
Jenyśka, ale masz wymuskane te rabaty, przepięknie wyglądają! A basen czadowy - można do niego skakać!

Magda dziękuję bardzo bardzo
jeszcze obudowa nie skończona ale już wiadomo o co mniej więcej chodzi

rabaty mam powiedzmy wymuskane ,ale tylko na starej części ( chociaż widzę ,że chwasty już się pokazują ) cała nowa jest jeszcze wielkim placem boju

Kawa napisał(a)
Madzia no kurcze jaki ty masz niesamowity porządek! pięknie
i te nowe rabatki takie wymuskane!

Kamila magia fotek skadrowane ,co brzydkie ,obcięte gdzie trzeba i od razu na fotkach ładniej
dziękuję bardzoooo
Buziaki

Kasiek napisał(a)
Czy musi byc u Ciebie tak pieknie, czysto, pomyslowo? Czy musisz wpedzac czleka w doly i inne? Muszisz nieee... Madziula, bosssko masz, ogrod petarda normalnie, basen swietny pomysl i porzadne wykonanie. Czekam na wiecej...Tz wolaj na pokaz strojw kapielowych

Kasiu musisz do mnie przyjechać i zobaczysz,że na żywo ,to tak pięknie nie jest hihi
na pewno jest lepiej niż było ,ale fotki też trochę przekłamują rzeczywistość
co nie zmnienia faktu ,że mam uśmiech od ucha do ucha po Twoich komplementach
Buziaki
Johanka77 14:53, 01 maj 2020

Magleska napisał(a)

na razie efektu nie ma ,bo roślinki małe i dzielone ….ale się rozrośnie ….kolejny kawałek mam nadzieję ,że gotowy

Najadłam się pizzy (miał być grill, ale PADA!! Juhuuu!!!), leżę, sączę białe wino i patrzę...
Lubię na takie rzeczy patrzeć.

IDEALNIE ❤️
Magleska 14:53, 01 maj 2020

sylwik69 napisał(a)
Magda zacznę od.... no właśnie tu tyle się dzieje! nowa rabatka super wyszła : ale obudowa basenu z palet bije wszystko co widziałam do tej pory uwielbiam recykling,ale pomysł na wbudowanie basenu w skarpę,schodki do niego to naprawdę jest mega!! brawa dla Twojego męża fantastyczny pomysł!

Sylwia bardzo bardzo dziękuję za uznanie zaraz lecę powiedzieć eMowi -od razu dostanie skrzydeł do pracy dalszej

właśnie poprawia podest

Buziaki

ps. podziwiam Twoją walkę o trawnik ….ja na razie odpuściłam -na nowej części mam chwastowisko i w tym sezonie na pewno tak zostanie -nie mam sił na walkę z perzem ….

andzia458 napisał(a)
Popieram przedmówczynię
I jeszcze raz gratuluję pomysłu i wykonania. Uwielbiam takie nietuzinkowe pomysły.

Aniu dziękuję

HannaR napisał(a)

Bardzo podoba mi się kolorystyka na tej rabacie i wykorzystanie czyśćca. To taka fajna, niewymagająca roślinka.

Schodki też są super. Myślałaś o tym, żeby po pomalowaniu obudowy basenu puścić na nią jakieś pnącze?

Haniu dziękuję bardzo chciałam zrobić taką małoobsługową tą rabatkę -zobaczymy jak będzie w sezonie …..nie mogę się tylko zdecydować ,czy dodac tam same białe kwiaty np.jeżówki,zawilce jesienne ,czy niebieskie ….

fajny pomysł mi dałaś na pnącza na obudowę basenu ? tylko co wytrzyma chlapiącą chlorowaną wodę ? powojniki dadzą radę ? a może sam bluszcz ?

kasiek napisał(a)
O fajna, stonowana rabata - można jeszcze dodać białe czosnki albo białe tulipany albo... zupełnie inny mocny kolor np burgund

Kasiu dziękuję bardzoooo
burgund hmmm może być fajnie ….co prawda myślałam o niebieskim ,lub tylko białym ….musze podumać
buziaki
Magleska 14:55, 01 maj 2020

Johanka77 napisał(a)

Najadłam się pizzy (miał być grill, ale PADA!! Juhuuu!!!), leżę, sączę białe wino i patrzę...
Lubię na takie rzeczy patrzeć.

IDEALNIE ❤️

Asiu mnie też deszcz wygonił z ogrodu ale już nie pada i idę spróbować dalej kopać ten perz
Buziaki i dziękuje za komplementy
anpi 19:14, 01 maj 2020

Madziu, nowa rabata przed domkiem rewelacyjna Dobrze będzie i z bielą i z niebieskim. Tylko co niebieskie?. Teraz kwitną brunery, a potem przetaczniki? Jakieś dzwonki? ty o czym myślisz?

Ja walczyłam dzisiaj z perzem w truskawkach, ale też deszcz mnie niedawno wygonił.