Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

abiko 18:12, 14 maj 2020

Ładne te kloniki, oj ładne.. idę zrobić fotę mojego jednego.. się ubawisz
Waclaw 20:22, 14 maj 2020

Magleska napisał(a)

Wacław jeszcze dziś mnie ręce bolą -drętwieją i mam jak kołki ale cieszę się ,że udało mi się odchwaścić tą całą 50 metrową rabatę ….teraz będzie mi przyjemnie dosadzać drobiazgi …..
muszę dokupić korę ,zanim jest tak ładnie wyplewione,bo ten perz od najmniejszego kawałeczka odrasta ….
Pozdrawiam

ja taki duży trawnik usuwałem chyba ze dwa tygodnie
gierczusia 11:55, 15 maj 2020

Magleska napisał(a)

Ela nie wiem co to za rodzaj macierzanki ….

pod brzozami mam miskanty ML ,hortensje Limelight ,świerki nidiformis ,paprocie ,klony,derenie ,berberysy ,trawki chocolatte lub bronze form ( nie pamiętam dokładnie które),ice dance ,jarzmianki i jeszcze różne kwiatki -penstemony ,zawilce ,floksy,przetaczniki ,kukliki …..misz -masz na całego -

a w drugiej brzozowej ( na nowej części ) mam kaliny ,hortensje ,też miskanty tylko chyba gracki i ML,wrzosy ,kulki tujkowe ,dużo ice dance ,rozplenice -tam wszystko małe jeszcze
Buziaki

Madziu to jest niesamowite ja też pod brzozkami paprocie i limelight...morningi czekaja na wysadzenie a ja się zastanawiam czy nie chcę tam zbyt dużo ... Ale po przeczytaniu Twojego posta już znam odpowiedz ... nie chcę
Jest pięknie
Tak sobie myślę ,że musisz mieszkać stosunkowo niedaleko , skoro umawiasz się z Ulką i widzę pagórki na fotkach więc może latem....???
Pomarzły Ci paprocie czy dały radę ?? Moje są młode i niestety...a ja nie byłam świadoma ,że one takie delikatniutkie
Buziol
kasiek 18:21, 17 maj 2020

Ale slicznie! A te bordo liscie to co to jest?
Magleska 16:06, 18 maj 2020

BKosimkArt napisał(a)
Ach te kloniki...

Basiu

anabuko1 napisał(a)

Piesio śliczny
Masz piękne derenie. Zwłaszcza ten drugi. Nie tylko kwiaty ładne ale i piękne liście.
Klony też masz cudne. [/quote

Aniu bardzo dziękuję za komplementy

Madzia szacun za ten perz Ale się zawzięłaś! Miała być robota co najmniej na maj a tymczasem już koniec. Wiadomo... jeszcze jakieś roszady roślinne, kora i te sprawy... ale najgorsze z głowy. W sumie to dobrze że eM chce ten trawnik, nie da się na raz tyle ogarnąć. Pokazałam mojemu wpis jak zakładałaś rabatkę przy domku, niech mu da do myślenia, że trzy worki kory przekompostowanej, które mi przywiózł to ledwie kropelka, żeby coś dobrze rosło
Klony masz prześliczne, to będzie twój znak firmowy

Iwonka ja też się cieszę ,że już to za mną -dosadzałam dziś warzywka i teraz ,to jest przyjemność ,a nie walka ….
kory potrzebuję pewnie ze 100 worków -niestety na razie muszę ograniczać wydatki -będę ściółkować skoszoną trawą
Klony -wiesz ,że uwielbiam
Buziaki
Magleska 16:09, 18 maj 2020

Kawa napisał(a)
oj Madzia już nie wiem czy pisca ładniejsza czy te twoje rośliny!!!
tyle masz pięknych roślin że mi sie ich chce a nie mam za co i gdzie hehhehe!!!

Jeśli nie planujesz szczeniaków to chyba lepiej psicę wysterylizować bo się będzie niepotrzebnie męczyć

Kamila .....masz rację ,muszę ją wysterylizować ,pomimo ,że się o nią boję -ma 5 lat -szkoda ,żeby 2 razy w roku tak ją hormonami faszerować ….
Buziaki

Nowa12 napisał(a)

A ja myślałam, że cisy bezproblemowe są. Posadzić i rośnie.

Agatka też tak myślałam

Johanka77 napisał(a)
Kusisz mnie klonami...

skuś się …..skuś

HannaR napisał(a)
Mnie już skusiła...

Haniu ciekawa jestem na jakie się zdecydujesz ja mogłabym mieć ich bardzo dużo
Pszczelarnia 16:13, 18 maj 2020

4 przeprowadzka klonika - to jest prawdziwe twórcze działanie.

U mnie macierzanka wymarza - i tak co roku.

Magleska 16:14, 18 maj 2020

Urszulla napisał(a)
Walczyłaś z tym perzem. Tetaz była chwila na odpoczynek acw przyszłym tygodniu ciepło. Znów ruszymy do prac.

Ula dokładnie …..odpoczęłam i w tym tygodniu walczę dalej -mam nadzieję ,że uporządkuje nowe skarpy

MonikA napisał(a)

One nie lubią kwaśnej ziemi, może dlatego system korzeniowy się nie rozrósł i zaczęły zamierać.

Monika…..3 lata ładnie rosły ,przybierały na wroście ….nie wiem co im w tym roku dolega -9 sztuk nie miało w ogóle korzeni ….
już wymieniłam -jeszcze z 10 muszę wymienić ,bo nie rokują niestety ….

Monika -załóż nowy wątek ,pliss -brakuje Twojego pięknego ogrodu

abiko napisał(a)
Ładne te kloniki, oj ładne.. idę zrobić fotę mojego jednego.. się ubawisz

Aga lecę oglądać ale na pewno przesadzasz i na pewno mi się spodoba

Waclaw napisał(a)

ja taki duży trawnik usuwałem chyba ze dwa tygodnie

Wacław każdy robi tyle ile może i we własnym tempie a ja lubię się tak styrać ,aż do bólu

Magleska 16:23, 18 maj 2020

gierczusia napisał(a)

Madziu to jest niesamowite ja też pod brzozkami paprocie i limelight...morningi czekaja na wysadzenie a ja się zastanawiam czy nie chcę tam zbyt dużo ... Ale po przeczytaniu Twojego posta już znam odpowiedz ... nie chcę
Jest pięknie
Tak sobie myślę ,że musisz mieszkać stosunkowo niedaleko , skoro umawiasz się z Ulką i widzę pagórki na fotkach więc może latem....???
Pomarzły Ci paprocie czy dały radę ?? Moje są młode i niestety...a ja nie byłam świadoma ,że one takie delikatniutkie
Buziol

Elu mam nadzieję ,że latem mnie odwiedzisz ,bo masz niedaleko pewnie ok 70 km

przymrozki na szczęście nie zrobiły mi żadnych strat …..nie wiem ,może temu ,że u mnie non stop jest wygwizdów i może roślinki mam bardziej zahartowane na kiepskie warunki ...nie wiem ...tak sobie gdybam,ale jak widziałam poprzymarzane rośliny u innych dziewczyn ( smuteczek ) to też myślałam ,że u mnie będzie pogrom

próbowałam na początku ograniczać gatunki ,robić bardziej minimalistycznie ,ale to nie ja …...ja jednak lubię busz i dużoooo kwiatów -nie umiem i już nie chcę się ograniczać
jakbyś była w okolicy BB to daj znać -umówimy się
Magleska 16:29, 18 maj 2020

kasiek napisał(a)

Ale slicznie! A te bordo liscie to co to jest?

Kasiu dziękuję bardzo bardzo
te bordowe to Penstemony

Pszczelarnia napisał(a)
4 przeprowadzka klonika - to jest prawdziwe twórcze działanie.

U mnie macierzanka wymarza - i tak co roku.

Ewa
ona u mnie po zimie też nie zachwyca -obcinam prawie do zera i pięknie odbija

te drzewa mają ze mną ciężkie życie -najmniej po 3 razy przesadzane ….
dziś też przesadziłam 2 ( na szczęście jeszcze nie zdążyły się dobrze zadomowić