Edytka zrób zdjęcie z balkonu tak aby było widać to miejsce omawiane ale także miejsce wiaty z rysunku i drogę do wejścia do domu. Mam pomysł ale tego rzutu mi brakuje bo nie widać co się dzieje po bokach
Ostatnio naczytałam się bloga Asi (Makadamii), który głosi, że busz też jest nowoczesny Taka duża rabata nadaje się właśnie na nasadzenia preriowe, bylinowo - trawiaste. Ma już fajne tło z tujek. Trzeba tylko zaplanować rośliny, które dość szybko ruszają wiosną: seslerie, trzcinniki, ciemierniki. Może ktoś podrzuci jeszcze jakieś inne. Może dać wykrzykniki z kolumnowych cisów.
Jeszcze przyszła mi do głowy inspiracja rabatą frontową Asi
To też się przyda ale bardziej chodzi mi o widok na tą zaplanowaną wiatę, czy ona już jest a jeśli nie to jaka duża jest planowana i z czego Czy widok z okien będzie właśnie na nią?
Jeszcze mam taką refleksję na temat magnolii. Jeśli uważasz, że słabo rośnie, to bez sentymentów znajdź jej jakieś miejsce na tyłach domu albo na tej rabacie przy domku dla dzieci (zamiast domku dla dzieci). Magnolia jest jeszcze mała, a tutaj warto zainwestować w drzewa, które zrobią Ci szybko efekt. O ile większe magnolie są raczej drogie, to możesz wybrać coś w niższej cenie, a do tego mniej kapryśne. Do 100 zł może uda ci się kupić ładną rajską jabłoń Olę, derenia jadalnego, świdośliwę. Klony szczepione na pniu widziałam u siebie za nieco ponad 100 zł.
Podpisuję się Ta konkretnie magnolia rośnie bardzo wolno, mam ją u siebie. Krótko zdobi i ma mączniaka, mój egzemplarz akurat
Narysuję o co mi chodzi ale potrzebuję tej wiaty bo to ważne jeśli chodzi o drzewa i ich rozmieszczenie. Fajnie też widzieć drogę prowadzącą do domu, ciężko tak zaprojektować kwadrat odklejony od reszty
Ania placyk zrobił na mnie wrażenie. Co do magnoli..racja/Kupiłam ..a póżniej się zastanawiałam gdzie ja posadzić i tak trafiła tu. Z drzew najbardziej urzekła mnie jabłoń rajska