Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 14:40, 14 maj 2019

One, widzę, bardzo podobne do siebie.
TAR 14:52, 14 maj 2019

miss kim i palibiny mam blisko tarasu zeby mi wiatr zapachy zawiewal, moje miski jeszcze malutkie. ale juz zaczely kwitnac. jest niewielka roznica jednak w kolorze miedzy palibinem (różowy fiolet) a kim (różowy różowy)
Brzozowadzie... 14:57, 14 maj 2019

TAR napisał(a)
miss kim i palibiny mam blisko tarasu zeby mi wiatr zapachy zawiewal, moje miski jeszcze malutkie. ale juz zaczely kwitnac. jest niewielka roznica jednak w kolorze miedzy palibinem (różowy fiolet) a kim (różowy różowy)

A liście mają takie same? Bo ja Palibina za te właśnie ładne drobne listeczki bardzo cenię.
TAR 15:16, 14 maj 2019

i te i te drobne

jak za listki to poszukaj ottawskiego, ma dosc ozdobne i sam lilak jest dosc zwarty w masie, same listki podobne do żylistkowych
Brzozowadzie... 22:12, 14 maj 2019

Dzięki, muszę w takim razie obejrzeć gdzieś tego ottawskiego.
makadamia 07:38, 15 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Bloomeranga kupiły Kasia CS i Asia Makadamia.

Owszem, ale przed samymi świętami - zbyt krótko, żeby coś o nich powiedzieć
Brzozowadzie... 10:06, 15 maj 2019

makadamia napisał(a)

Owszem, ale przed samymi świętami - zbyt krótko, żeby coś o nich powiedzieć

To będę wypatrywać w późniejszym terminie Ciekawa jestem różnic, bo na fotkach niemal takie same jak Palibiny.
kwartet 15:37, 15 maj 2019

Ja mam oba to sobie u mnie obejrzysz.Tak lilakowałyście że jeszcz pink perfum nabyłam(majtkowy że hej).
Jak ja bym chętnie przygarneła taką działeczkę.
Zdjęcia nastrojowe(dzieciaki to zdumiewajace są,zaskakują na kazdym kroku,młody ma oko)
Popędzam te moje platany żeby trochę cienia naprodukowały,robią co mogą ale do twoich sosenek daleka droga,Twój dom jest pięknie osadzony w drzewach.
Brzozowadzie... 17:14, 15 maj 2019

kwartet napisał(a)
Ja mam oba to sobie u mnie obejrzysz.Tak lilakowałyście że jeszcz pink perfum nabyłam(majtkowy że hej).
Jak ja bym chętnie przygarneła taką działeczkę.
Zdjęcia nastrojowe(dzieciaki to zdumiewajace są,zaskakują na kazdym kroku,młody ma oko)
Popędzam te moje platany żeby trochę cienia naprodukowały,robią co mogą ale do twoich sosenek daleka droga,Twój dom jest pięknie osadzony w drzewach.

Ależ się cieszę, że się niedługo zobaczymy I Twój cudny ogród, bardzo jestem ciekawa, jak wygląda wiosną, bo znam tylko jego jesienną odsłonę. Różnice w lilakach chętnie obejrzę, choć ten majtkowy róż... Chyba zostanę przy Palibinach i ich subtelnej fioletowości
Dopiero po czasie pewne decyzje zyskują swój sens, gdy wprowadzaliśmy się, wszyscy radzili usunąć te samosiejki sosny, czy młode brzozy, a ja się zaparłam, że wytniemy tylko to, co konieczne pod budowę było. Teraz bardzo mnie cieszy ta decyzja, choć pewne koszty też ponoszę - przesuszająca się w ekspresowym tempie pod nimi ziemia, na dodatek piaszczysta, nie jest łatwym materiałem na ogród.
aisza222 18:13, 15 maj 2019

W pięknym miejscu mieszkasz. Takie bardzo klimatyczne . Cudo.