Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

TAR 12:50, 14 maj 2019

Gratuluje powiekszenia powierzchni to sie zawsze przydaje. Mozecie zrobic tam czesc rekreacyjno-uzytkowa, u mnie tego wlasnie brakuje

i widoki z tarasu przepiekne, twoj ogrod mnie kupil tymi brzozami - to moje najulubiensze drzewa
Brzozowadzie... 13:17, 14 maj 2019

mrokasia napisał(a)
Ładne masz te widoczki z salonu .
U mnie też mokro, pada z różną intensywnością i dobrze, rośliny i trawnik trochę odżyją. Tylko ciut cieplej mogłoby by być. Dziś rano 6 stopni było...

Wiesz Kasiu, ja już to ochłodzenie zniosę dla tego deszczu, nie pamiętam, kiedy ostatnio tak długo padało.
Brzozowadzie... 13:18, 14 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytam i śmieję się od ucha do ucha jak Twoi chłopcy w piłkę grają, jakbym o moich czytała parę lat wstecz super, że dodatkowe metry są bo obecne bardzo ładnie zaaranżowane

Co chłopaki, to chłopaki, prawda? Im dać dwie bramki i pełnia szczęścia A jak nie dasz, to sami zrobią
Brzozowadzie... 13:22, 14 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
Staś jest zdolniacha, naprawdę ładne te foty porobił!

Muszę wreszcie korą rabaty wysypać, bo wszystko mi schnie, a do tego słabo zwyczajnie wygląda. U Ciebie klasa! Ja tam dla podkreślenia białych pni bym właśnie mebelki też machnęła (albo na taki szaro-niebieski - coś w ten deseń

Masz rację Kasiu, kora bardzo ładnie mi trzyma w wielu miejscach wilgoć, ale na azaliowej muszę nasypać jeszcze warstwę próchnicy i kory, bo tam jeszcze sucho. Wyobraź sobie, że przed chwilą z ciekawości pogrzebałam tam - pięć centymetrów pod korą nadal popiół
Kolor, który podlinkowałaś piękny, ale ja nie przepadam za kolorami, wolę jak najbardziej naturalnie, no może jako niewielki dodatek, to ok. Ja nawet nie lubię, jak za dużo kwiatów kwitnie Zieleń kocham Łatwiej mi przemalować dwa krzesełka i stolik, niż wszystko, a trejaży mam trzy. No nie chce mi się A poza tym ja to machnę tak jak trejaże - antykorozyjną do samochodów i będę miała spokój na parę lat Ale kolor zapisałam, może w domu wykorzystam, dzięki! Bo naprawdę fajny odcień.
Brzozowadzie... 13:28, 14 maj 2019

TAR napisał(a)
Gratuluje powiekszenia powierzchni to sie zawsze przydaje. Mozecie zrobic tam czesc rekreacyjno-uzytkowa, u mnie tego wlasnie brakuje

i widoki z tarasu przepiekne, twoj ogrod mnie kupil tymi brzozami - to moje najulubiensze drzewa

No właśnie tak myślimy, zrobimy jakieś naturalne ramy, a reszta pójdzie użytkowo
Bardzo Ci dziękuję za te miłe słowa! Ja też kocham brzozy od dziecka. Moja kochana Babcia, która odeszła do Pana Boga w poprzednie wakacje, gdy pierwszy raz mnie odwiedziła, to powiedziała: "Widzisz wnusiu, Ty jako małe dziecko przytulałaś się do brzóz w lesie i mówiłaś, że tam na polanie będzie Twój dom. I taki masz ten dom. Na tej Twojej polanie między brzozami"...
mrokasia 13:39, 14 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

... Moja kochana Babcia, która odeszła do Pana Boga w poprzednie wakacje, gdy pierwszy raz mnie odwiedziła, to powiedziała: "Widzisz wnusiu, Ty jako małe dziecko przytulałaś się do brzóz w lesie i mówiłaś, że tam na polanie będzie Twój dom. I taki masz ten dom. Na tej Twojej polanie między brzozami"...

Piękna historia .
Brzozowadzie... 13:40, 14 maj 2019

Spodobało mi się cykanie przez szybę, więc pochodziłam od okna do okna, trzeba czymś zająć głowę, jak się spędza czas w towarzystwie miłego, aczkolwiek lekko znudzonego smarkającego BąblaCiąg dalszy zatem przezokiennych, deszczowych widoczków

Poniżej czekający na całkowitą przeróbkę przechowalnik pod dotychczasowym ogrodzeniem, słupki jeszcze do demontażu, zielony składzik starego Właściciela do wywiezienia, tuje do wysadzenia, ho ho ile mnie tu czeka kombinowania. O i stary zestawik czeka na odbiór przez Siostrę
sylwia_slomc... 13:40, 14 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Masz rację Kasiu, kora bardzo ładnie mi trzyma w wielu miejscach wilgoć, ale na azaliowej muszę nasypać jeszcze warstwę próchnicy i kory, bo tam jeszcze sucho. Wyobraź sobie, że przed chwilą z ciekawości pogrzebałam tam - pięć centymetrów pod korą nadal popiół
Kolor, który podlinkowałaś piękny, ale ja nie przepadam za kolorami, wolę jak najbardziej naturalnie, no może jako niewielki dodatek, to ok. Ja nawet nie lubię, jak za dużo kwiatów kwitnie Zieleń kocham Łatwiej mi przemalować dwa krzesełka i stolik, niż wszystko, a trejaży mam trzy. No nie chce mi się A poza tym ja to machnę tak jak trejaże - antykorozyjną do samochodów i będę miała spokój na parę lat Ale kolor zapisałam, może w domu wykorzystam, dzięki! Bo naprawdę fajny odcień.

Odwrotnie niż ja bo kupuję prawie zawsze to co kwitnące
Brzozowadzie... 13:41, 14 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Piękna historia .

A bo ja najbardziej na świecie, to kochałam właśnie Ją.
Brzozowadzie... 13:42, 14 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Odwrotnie niż ja bo kupuję prawie zawsze to co kwitnące

No wiem, wiem, ze mną jest coś nie tak