Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Anda 16:31, 16 maj 2019

Ja jak Mrokasia Poka

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 20:59, 16 maj 2019

Zalesienia idą pełną parą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 09:30, 17 maj 2019

Dziewczyny miłeodpiszę zbiorczo - grabki posadzone. cóż, kiedyś mi się ten spontan czkawką odbije Ale nie umiem inaczej. Jak chodzę i chodzę, to nic nie sadzę, a jak strzeli grom, to dzwonię do M. z ogrodniczego, ten w 10 min organizuje transport z firmy, a dwie godziny później drzewka są posadzone, choć wcale nie w tych miejscach, co planowałam, haha
TAR 09:42, 17 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Dziewczyny miłeodpiszę zbiorczo - grabki posadzone. cóż, kiedyś mi się ten spontan czkawką odbije Ale nie umiem inaczej. Jak chodzę i chodzę, to nic nie sadzę, a jak strzeli grom, to dzwonię do M. z ogrodniczego, ten w 10 min organizuje transport z firmy, a dwie godziny później drzewka są posadzone, choć wcale nie w tych miejscach, co planowałam, haha

oj tak, mam to samo. ten spontan jest najgorszy. mezus juz wybiera odpowiednio wielka piłe
Brzozowadzie... 09:48, 17 maj 2019

TAR napisał(a)

oj tak, mam to samo. ten spontan jest najgorszy. mezus juz wybiera odpowiednio wielka piłe

Dokładnie to!
A, i jeszcze się wyżalę - M. do każdego wykopał po taczce piasku - utwardzamy nim nasze podleśne błotniste drogi Żółciutki piaseczek, ech... I do każdego poszła taczka kompostu, kubełek mączki bazaltowej, kilka garści obornika granulowanego. Wszystko, co się dało, może na te kilka pierwszych lat potrzebnych do ukorzenienia wystarczy. Ale ta moja ziemia to tragedia...
eVka 09:48, 17 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Hihi też czasami tak mam, choć ostatnio coraz rzadziej, czyżbym dojrzewała ogrodowo
Brzozowadzie... 09:49, 17 maj 2019

makadamia napisał(a)

listki w zasadzie takie same - nie widzę różnicy
Bloomerangi bardziej różowe a palibin jest dokładnie w w kolorze czosnków purple sensation.
przypadkiem mi się zrobiło takie zestawienie - sfocę, jak tylko pogoda się poprawi

O widzisz, to trzeba czosnków jesienią dosadzić
Brzozowadzie... 09:53, 17 maj 2019

effka napisał(a)

Hihi też czasami tak mam, choć ostatnio coraz rzadziej, czyżbym dojrzewała ogrodowo

Wiesz, ja myślę, że nigdy nie dojrzeję W sensie, że to niestety mój charakterek, który do grobu doniosę Z niejaką zazdrością patrzę na moją siostrę, która na wspólny wyjazd spakowana jest dwa tygodnie wcześniej, dzieci mają podpisane inicjałami kanapki na drogę, żeby Im się nie myliły, a pudełeczka w spiżarni podpisane są jedną czcionką... Mój życiowy spontan jest znany w Rodzinie Na czwarte dziecko też się spontanicznie zdecydowałam, haha... W sumie, po namyśle stwierdzam, że dobrze mi z tym spontanem
Brzozowadzie... 09:54, 17 maj 2019

To co, które z Was jadą jutro do Kwartecika? Można by zrobić jakąś listę, żeby Ania szoku nie doznała
April 09:55, 17 maj 2019

To teraz spontaniczne fotki poprosimy.
Współczuję przygotowywania ziemi do sadzenia, mam to samo. Czasem wykopuję po 3-4 taczki piasku pod drzewa, żeby wystarczyło na dłużej. Już nie mam gdzie wysypywać. Ostatnio śmieciarka zakopała się przy bramie w miejscu wysypywanego "utwardzanego" piaskiem podłoża Tak było sucho. Teraz popadało to może faktycznie trochę się utwardzi.
My tu gadu, gadu a graby stygną. Pokazuj szybko