Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 13:57, 14 maj 2019

TAR napisał(a)
wszystkie moje wielkokwiatowe to "no name" głownie rózowe, koralowe, biale i cudem trafilam na 2 zółte pachnace. ale one tak srednio nadaja sie na przeslony, długo sa gołe, na jednej rabacie zestawiłam je z sosnami i rozchodnikami, na drugiej sa przy brzozach, trawkach i swierkach. One dosc pozno maja liscie. swoje przez pierwsze lata tne po kwitnieniu zeby rozkrzewic. Co prawda gdzies czytalam, ze nie powinno sie tego robic ale moim to idzie na dobre. tyle ze wolniej przyrastaja

Czyli jednak muszą mieć tło. Dzięki za tą informację, to pójdę jednak w duże rodki jako plecki. Myślę o Roseum Elegans i Gradiflorum.
Brzozowadzie... 13:58, 14 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Co to za kulisty, zielony krzaczek pomiędzy trzmielinami?

To Palibin On jest cudny, nawet jak nie kwitnie. Jak już wiadomo, lubię zieleń Ma piękne listki. Po kwitnieniu tnę go w kulkę.
Brzozowadzie... 13:59, 14 maj 2019

Jeszcze dopiszę, że na pewno miałby lepsze kwitnienie w bardziej słonecznym miejscu.
mrokasia 14:03, 14 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

To Palibin On jest cudny, nawet jak nie kwitnie. Jak już wiadomo, lubię zieleń Ma piękne listki. Po kwitnieniu tnę go w kulkę.

Aaaa . To fajnie, mam 4 krzaczki rozrzucone po ogrodzie, sadzone w zeszłym roku, jeszcze nie cięte. W tym roku pierwszy raz doczekają się strzyżenia . Mają bardzo dużo pąków i też je lubię.
Brzozowadzie... 14:08, 14 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Aaaa . To fajnie, mam 4 krzaczki rozrzucone po ogrodzie, sadzone w zeszłym roku, jeszcze nie cięte. W tym roku pierwszy raz doczekają się strzyżenia . Mają bardzo dużo pąków i też je lubię.

Ja też dosadziłam w tym roku. Koniecznie tnij, mają wtedy bardzo ładny, gęsty pokrój. Tylko zaraz po kwitnieniu, przed zawiązaniem pąków na następny rok.
TAR 14:09, 14 maj 2019

do tego palibiny jak pachna, marzenie.

u mnie palibiny na wyzszych kijkach. a w kulke nizsza mam miss kim, tez pachnie jak palibin tylko kwiatki sa bardziej rozowe niz fioletowe a znacie lilaka ottawskiego? zupelnie inne liscie niz pozostałe, ponoc ładnie kwitnie ale tego nie wiem u mnie jeszcze nie kwitl ani razu.
UrsaMaior 14:22, 14 maj 2019

Mmmm Miss Kim boski! Ottawskiego nie znam. A Bloomerang? Ma ktoś?
Brzozowadzie... 14:25, 14 maj 2019

TAR napisał(a)
do tego palibiny jak pachna, marzenie.

u mnie palibiny na wyzszych kijkach. a w kulke nizsza mam miss kim, tez pachnie jak palibin tylko kwiatki sa bardziej rozowe niz fioletowe a znacie lilaka ottawskiego? zupelnie inne liscie niz pozostałe, ponoc ładnie kwitnie ale tego nie wiem u mnie jeszcze nie kwitl ani razu.

Ja ogólnie nie przepadam za lialakami, bo chorują mi w sezonie. Ten jeden Palibin zdrowiutki, mam go kilka lat i kompletnie nic z nim się nigdy nie działo.
Brzozowadzie... 14:26, 14 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)

O, ten Miss Kim ma kwiaty dokładnie takie jak Palibin. Masz gdzieś fotkę swojego? byś wrzuciła
mrokasia 14:29, 14 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)

Bloomeranga kupiły Kasia CS i Asia Makadamia.