Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 19:55, 22 maj 2019

mrokasia napisał(a)
Oooo, robisz to co ja - latasz z wężem po trawie .
Powiem Ci, że kaaaaawał rabaty sobie szykujesz. Runianką to tego nie wypełnisz... to znaczy wypełnisz, ale chyba szkoda zmarnować taki potencjał tylko na runiankę .
Ten wklęsły brzuszek rzeczywiście taki mocno wklęsły.

No nic mi nie mów, już się boję tej rabaty, ale na aktualną też patrzeć nie mogę
Myślę, że najpierw wytnę taki brzuszek, a potem zobaczę, co dalej. planuję na jutro ten projekt, jak nie będzie lało.
Twoje działania obserwuję bardzo uważnie, ale nie wychylam się, za cienka jestem
Anda 19:56, 22 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ewuniu, jak Jesteś, to mam pytanie - ciemnofioletowa ostróżka do towarzystwa dla Artemis, to dobry pomysł?

Bardzo dobry Moją Clothilde Soupert posadziłam blisko ciemnej Caradonny.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Brzozowadzie... 19:57, 22 maj 2019

Anda napisał(a)
Epimedium to jedna z najładniejszych roślin jakie znam. I właśnie tak jak Kasia pisze, dodałabym tam jeszcze jakieś inne rośliny. Nie za wiele, ładne powtórzenia, może parę host, kokoryczka, paprocie. Taka piękna leśna, bogata rabata.

O, widzisz, to mi się połączy z tymi nasadzeniami pod sosnami, tylko żeby mi ładne plamy wyszły, a nie bałagan...
Zaraz się przyjrzę temu epimedium.
KasiaLangier 19:57, 22 maj 2019

I znów poglądowa fotka, tym razem ze sznurkiem
To wybrzuszenie takie sobie, ale jak wypłaszczę bardziej, to kalina nie będzie mogła rosnąc na jej brzegu tylko zostanie gdzieś w głebi, a fajnie to wygląda.
Zastanawiam się też, czym w miarę delikatnie wypełnię te duże przestrzenie kory..Runianką?

Odważne decyzje, ja bym szła małymi kroczkami
Brzozowadzie... 19:58, 22 maj 2019

Anda napisał(a)

Bardzo dobry Moją Clothilde Soupert posadziłam blisko ciemnej Caradonny.

To mnie ucieszyłaś, bo dorwałam dziś taką piękną w biegu i od razu pomyślałam o Artemis. Nie napiszę, że jeszcze kupiłam równie piękną bielutką Jeszcze nie wiem, gdzie ją wsadzę
Brzozowadzie... 19:59, 22 maj 2019

KasiaLangier napisał(a)

Odważne decyzje, ja bym szła małymi kroczkami

Małe kroczki są nie dla mnie. Mi najlepiej wychodzi po całości, inaczej cały czas coś zmieniam
Anda 19:59, 22 maj 2019

To mnie ucieszyłaś, bo dorwałam dziś taką piękną w biegu i od razu pomyślałam o Artemis. Nie napiszę, że jeszcze kupiłam równie piękną bielutką Jeszcze nie wiem, gdzie ją wsadzę

Na jakimś ciemnym tle?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Brzozowadzie... 20:01, 22 maj 2019

Anda napisał(a)

Na jakimś ciemnym tle?

Właśnie szukam takiego. Problem w tym, że jednak musi być w słońcu, a z tym już jest problem
Anda 20:02, 22 maj 2019

Donica na tle domu na słonecznym miejscu?
eVka 20:03, 22 maj 2019

Świetny kształt rabaty! Będzie zrywanie darni jak u mnie Czekam tylko na pogodę.