Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

UrsaMaior 12:43, 30 maj 2019

April napisał(a)

Po żurawki to musisz Kasiu przyjechać do mnie Mam ich sporo a najbardziej lubię właśnie fiolety. Polecam np Dark Secret. Jest cudo.

Haha miałam Cię polecać DS to jest ta moja? Którą kocham?;D
UrsaMaior 12:44, 30 maj 2019

Agata, bierz DS póki dają, obłędna jest! Mam od April kilka i już żebrałam o więcej, świecą purpurą z daleka!
Toszka 12:52, 30 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Już Ci mówię, widzisz to zdjęcie, co zacytowałaś? Do tej pory granica przebiegała dokładnie za tą rabatą z seslerią jesienną i widocznym mini warzywniaczkiem z bali. Trejaż stał niemal w granicy. A teraz przesunęła się 16 metrów dalej i kończy się na linii tych dużych sosen. Zdjęcie zmienia perspektywę.
Te dwa kolejne domy stoją na dwóch równie wąskich działkach i baliśmy się, że ktoś nam się wciśnie z jakimś kolosem w ten wąski pasek.

Widzę, że sąsiedzi tuje mają i za jakiś czas urosną...tuje nie sąsiedzi

Faktycznie prosi się na linii pomiędzy sosnami posadzić coś co osłoni. I jeszcze na prawo, tak by podgląd z okien przesłonić.
Super sprawa z nowym kawałkiem Chyba tam słonecznie?

Potwierdzam, u mnie lawenda sieje się pomiędzy azaliami, na kwasnej. Już kilka razy doprowadziła mnie o zawał i latałam sprawdzać ph. Co najciekawsze, to te siewki rosną w tempie turbonapędu i w jeden sezon przyrastają jak inne w 3 lata. Widać nasiona mojej lawendy nie czytały wytycznych i wszelkich opisów, że lawenda lubi zasadowe podłoże
UrsaMaior 13:05, 30 maj 2019

Heheheh Iwona, co u Ciebie nie jest na turbo lepiej powiedz;D
Brzozowadzie... 13:46, 30 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)
Agata, bierz DS póki dają, obłędna jest! Mam od April kilka i już żebrałam o więcej, świecą purpurą z daleka!

No, to ja też muszę się zapisać do April po Nią
Brzozowadzie... 13:49, 30 maj 2019

Toszka napisał(a)

Widzę, że sąsiedzi tuje mają i za jakiś czas urosną...tuje nie sąsiedzi

Faktycznie prosi się na linii pomiędzy sosnami posadzić coś co osłoni. I jeszcze na prawo, tak by podgląd z okien przesłonić.
Super sprawa z nowym kawałkiem Chyba tam słonecznie?

Potwierdzam, u mnie lawenda sieje się pomiędzy azaliami, na kwasnej. Już kilka razy doprowadziła mnie o zawał i latałam sprawdzać ph. Co najciekawsze, to te siewki rosną w tempie turbonapędu i w jeden sezon przyrastają jak inne w 3 lata. Widać nasiona mojej lawendy nie czytały wytycznych i wszelkich opisów, że lawenda lubi zasadowe podłoże

Tak i na te tuje liczę za kilka lat, Oni też mają dość wąski pasek i nasaqdzili je prawie na siatce, więc liczę, że szybko przejdą na naszą stronę. Dlatego planuję tam tylko kilka omorik na oknie i parę ładnych krzewów do osłony. No i całą resztę Tak, tam dość słonecznie. I sucho. I piaszczyście
A u mnie lawendy nie rosną, pogodziłam się z tym, idę w szałwie
Teraz musicie do mnie przyjechać i zaplanować mi tę działeczkę
Brzozowadzie... 13:50, 30 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)

Haha, dokładnie
anbu 14:02, 30 maj 2019

Obejrzałam ostatnie fotki, cudnie masz Agato
April 14:12, 30 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

No, to ja też muszę się zapisać do April po Nią

No to już się zapisałaś Tylko z osobistym odbiorem wiem, ze 150km masz do mnie To mogę komuś przekazać jakbyś bardzo chciała wcześniej.
Toszka 15:14, 30 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)

Białe jeżówki w tym roku mam jakieś do bani...mikre i ogólnie stoją. Podsypałam im owczego granulowanego, deszcz chlusnął, granulat spłynął pod Stellę i teraz mam jeszcze mniejsze jeżówki, a Stella większa od hakonki...
No nie tak miało to być...była Anka_, babcia Stelli i zamiast mi współczuć to się śmiała...foch
Na szczęście Anka poluzowała hakone i gigant Stella zmieniła lokalizację. Mniej ją widać...tą Stellę. A jeżówki dalej kurduple i jeszcze ślimaki ją żrą i kot sąsiadów zrobił tam sobie autostradę do świata...
tak więc zdarza się, że coś u mnie strajkuje

tiiia i jeszcze przecięłam sobie kabel od nożyc elektrycznych i żywopłotu nie mam jak ciąć dalej....ech...