Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

eVka 15:32, 30 maj 2019

Toszka napisał(a)

Białe jeżówki w tym roku mam jakieś do bani...mikre i ogólnie stoją. Podsypałam im owczego granulowanego, deszcz chlusnął, granulat spłynął pod Stellę i teraz mam jeszcze mniejsze jeżówki, a Stella większa od hakonki...
No nie tak miało to być...była Anka_, babcia Stelli i zamiast mi współczuć to się śmiała...foch
Na szczęście Anka poluzowała hakone i gigant Stella zmieniła lokalizację. Mniej ją widać...tą Stellę. A jeżówki dalej kurduple i jeszcze ślimaki ją żrą i kot sąsiadów zrobił tam sobie autostradę do świata...
tak więc zdarza się, że coś u mnie strajkuje

tiiia i jeszcze przecięłam sobie kabel od nożyc elektrycznych i żywopłotu nie mam jak ciąć dalej....ech...

Apropos nawozu owczego (używałam tego z wełny owczej do truskawek i malin), podsypałam nim jeżyny, maliny i truskawki i takie mi giganty porosły, jak nigdy. Truskawki będą miały tony owoców, podobnie jeżyny. Bardzo polecam!
Toszka 15:39, 30 maj 2019

Boszzzz, to teraz w Kowarach wełnianych dywanów nie robią, swetrów wełnianych nie ma, ale za to nawóz z wełny owczej jest? Ech, czego to ludzie nie wymyślą, a owce obrastają cały czas
UrsaMaior 15:41, 30 maj 2019

Toszko, w tym sezonie zdam relację z Mini Stelli, którą to w ilości sztuk chyba 5 zakupiłam w zeszłym roku. Pokładam w niej duże nadzieje, kolor ma lepszy niż klasyczna, no i bydlę wielkie nie powinno z nie być.
eVka 15:43, 30 maj 2019

Toszka napisał(a)
Boszzzz, to teraz w Kowarach wełnianych dywanów nie robią, swetrów wełnianych nie ma, ale za to nawóz z wełny owczej jest? Ech, czego to ludzie nie wymyślą, a owce obrastają cały czas

Ehehe ale działa
TAR 15:53, 30 maj 2019

effka napisał(a)

Ehehe ale działa

a ja nie jestem przekonana i organoleptycznie stwierdzam, ze to pic na wode. w zeszlym roku sypalam ten pod truskawki, owszem mialam sporo owoców. W tym roku nie sypalam i owocow bedzie jeszcze wiecej. widze co sie w skrzyni dzieje. juz sie martwie kto to przeje

ale zeby nie bylo to jesienia sypalam tez zwykly krowio-konski
Brzozowadzie... 16:34, 30 maj 2019

anbu napisał(a)
Obejrzałam ostatnie fotki, cudnie masz Agato

Dzieki Aniu!
Brzozowadzie... 16:34, 30 maj 2019

April napisał(a)

No to już się zapisałaś Tylko z osobistym odbiorem wiem, ze 150km masz do mnie To mogę komuś przekazać jakbyś bardzo chciała wcześniej.

No właśnie Zobaczymy, może kiedyś się uda Dzięki!
Brzozowadzie... 16:36, 30 maj 2019

A ja w tym roku jeżówkom podsypałam granulatu bydlęcego i też im się podoba
A poza tym, nie wiem czy nie strzeliłam głupstwa - właśnie do mnie jedzie zamiast klona ściętolistnego do pary - klon zwyczajny Princeton Gold No za chiny tamtego nie znajdę, a znalazłam niedaleko piękny egzemplarz takiego cytrynowego i mam stresa, czy nie za żółty!!!! No zobaczymy....
Toszka 19:05, 30 maj 2019

TAR napisał(a)

a ja nie jestem przekonana i organoleptycznie stwierdzam, ze to pic na wode. w zeszlym roku sypalam ten pod truskawki, owszem mialam sporo owoców. W tym roku nie sypalam i owocow bedzie jeszcze wiecej. widze co sie w skrzyni dzieje. juz sie martwie kto to przeje

ale zeby nie bylo to jesienia sypalam tez zwykly krowio-konski

A kiedy truskawki sadziłaś? Bo one najlepiej owocują w trzecim roku
Można powiedzieć, że rozkręcają się z roku na rok
Gruszka_na_w... 00:47, 31 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

A poza tym, nie wiem czy nie strzeliłam głupstwa - właśnie do mnie jedzie zamiast klona ściętolistnego do pary - klon zwyczajny Princeton Gold No za chiny tamtego nie znajdę, a znalazłam niedaleko piękny egzemplarz takiego cytrynowego i mam stresa, czy nie za żółty!!!! No zobaczymy....

U Ciebie jest półcieniście, to może nie będzie sprawiał problemów. Rozważałam kiedyś jego zakup, ale po wyszukaniu informacji, że na słońcu go przypala, zrezygnowałam. Nie miałam wtedy w ogrodzie ani grama cienia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies