Urocze widoki z promykami słońca na trawniczku. Pomysł Ursy z tą magnolią nie jest zły. Buki lubią zasadową glebę. W formie bezodmianowej to wielkoludy.
Muszę się w takim razie rozejrzeć, dzięki!
Z tymi grabami zobaczymy. Hania z kolei pisze, że buki lubią zasadowo, a przecież u Ciebie jak i u mnie - kwaśno Te rośliny, to robią co chcą
Powiem Ci, że czasem stanę i patrzę i patrzę na ten światłocień...
No i komu tu zaufać? Piszesz, że lubią zasadowo, a Izie pięknie rosną na kwaśnej Pomysł z magnolią też mi się podoba, bo już od jakiegoś czasu o jakiejś myślę. Ale wybór będzie też uzależniony od możliwości pobliskich szkółek, zobaczymy, co mi się uda upolować.
Kasiu, te hosty w realu są jeszcze fajniejsze, mają piękny kształt, ale faktura i kolor też bardzo ładne, bardzo jestem zadowolona z tego zakupu.
Niestety, z żurawką nie pomogę, kupiłam trzy sadzonki nn w pobliskiej szkółce. Jak to oni piszą: "żurawka w odmianach" Z opisów pasuje do żurawki Shanghai. Ma bardzo ładne białe kwiaty i srebrny nalot na ciemnobordowych liściach.