Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 10:53, 26 cze 2019

Zawsze po powrocie z Włoch przeżywam rozczarowanie własnym ogrodem. Po obfitości i pięknie włoskiej roślinności wkurzają mnie moje wypierdki. Dopadło mnie zniechęcenie. Więc chodzę tylko i pielę, bo akurat to mnie relaksuje
makadamia 11:08, 26 cze 2019

A ja pamiętam, że jak kiedyś wróciłam z rejsu po greckich wyspach, gdzie widziałam tylko błękit, biel i brąz, byłam po prostu oszołomiona soczystą zielenią w Polsce

edit: dopiero doczytałam, że Ty nad jeziorem Garda byłaś, a nie w południowych Włoszech. To faktycznie można się zdołować
Brzozowadzie... 13:24, 26 cze 2019

No właśnie w północnych Tam te nasze niesławne tuje rosną po 30 metrów i ich strzeliste sylwetki wyglądają bosko. A szpalery laurowiśni, oleandrów we wszystkich kolorach, gaje oliwne, oszałamiająco pachnące jaśminowce gwiazdkowe, drzewka cudnie prowadzone po kamiennych murach...ach...
Brzozowadzie... 13:27, 26 cze 2019

Na pociechę kupiłam sobie właśnie dwie Lupo
Gruszka_na_w... 21:46, 26 cze 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Zastanawiam się czasem, czy to moje dzieci

A co? Pływać nie umiesz?

Lupo to miniaturowe różyczki? Pokaż.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 12:29, 27 cze 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

A co? Pływać nie umiesz?

Lupo to miniaturowe różyczki? Pokaż.

Umiem, musiałam umieć Miałam chłopaka wodziarza
Lupo nie ma co pokazywać, ma przerwę w kwitnieniu, ale czaiłam się na nie jak kwitły, ładne krzaczki. Szukam im miejsca
Ale np. Artemis mogę pokazać, fotki robione po dwudziestej, dobrze, że te dzikie upały się skończyły:

Leonardo, biedula, zebrał się po kwieciaku:

mrokasia 12:31, 27 cze 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Umiem, musiałam umieć

Entuzjazmu jakoś nie słyszę???
April 12:37, 27 cze 2019

Agata, ależ ty piękne fotki robisz. Ta Artemis niezwykle u ciebie fotogeniczna w tej kompozycji
Brzozowadzie... 12:42, 27 cze 2019

mrokasia napisał(a)

Entuzjazmu jakoś nie słyszę???

Hehe
Brzozowadzie... 12:44, 27 cze 2019

April napisał(a)
Agata, ależ ty piękne fotki robisz. Ta Artemis niezwykle u ciebie fotogeniczna w tej kompozycji

Dzięki, ale wiesz, wszystkie funkcje na automacie To zasługa Artemis, ona w realu równie piękna. Zachwycam się nią, zdrowa, zwarta, obficie kwitnie. Zobaczymy, co będzie dalej, to dopiero jej drugi sezon u mnie.