Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 21:52, 19 mar 2018

Sabina76 napisał(a)
Witaj Pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie. Masz też fajnie zrobione miejsce wypoczynku z fajnymi drzwiami, oknem i korytem. A drzwi wejściowe - ich kolor jest po prostu the best!

Witam i dziękuje. Ten "zakątek wypoczynkowy" bardzo lubię. Trochę miałam obaw jak ten kolor wybierałam, ale cieszę się z decyzji.
Anitka 22:01, 19 mar 2018

m_gocha napisał(a)

Anitko ja dodam, że żywotnik Rheingold świetnie nadaje się do cięcia i formowania

Piękny klimatyczny ogród stworzyłaś. Wszystko cudnie ze sobą współgra - rośliny, mała architektura, ścieżki, kamienny domek, elewacja domu....

Zapytam jeszcze czy na tym zdjęciu siedziska ławek są z kamienia, z jednego kawałka?
Jeżeli tak to jaki to kamień
A i jeszcze zapytam o te kule - kamienne czy betonowe?

Tak, świetnie się nadaje. Tnę co 2-3 lata. Siedziska są z piaskowca.
Kule z gliny szamotowej, tylko polerowane. Od początku mam w ogrodzie. Gdzieś na A zamawiane, ale nie pamiętam gdzie.
AgataM 22:07, 19 mar 2018

Bardzo wdzięczny ogród Cudowne połączenie różnych odcieni zieleni
Anitka 22:07, 19 mar 2018

Mari napisał(a)
Dziękuję ślicznie.

Ciesze się, że mogę pomóc. Pytaj jak coś potrzebujesz. Jeszce w wolnej chwili wiadomość o szkółkach napiszę.
kamila66 22:11, 19 mar 2018

Anitko piękny masz ogród, weszłam i wyjść nie mogę
Anitka 22:24, 19 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Dzięki za odpowiedź i fotki
Właśnie jak planowałam ten kącik to mówiłam,ze nie chce kontrastowo, ale czytajac twoj watek bardzo mi się spodobało to drzewo

Ja lubię kontrasty w ogrodzie, nie lubię żółtych kwiatów, ale rośliny,drzewa w limonkowym kolorze bardzo lubię właśnie odpowiada mi to , ze jest to drzewo ażurowe, nie bedzie bardzo zacieniać, no i wielkośc mi odpowiada
Anda dobrze radziła, zeby posadzić w tym rogu jedno drzewo i myślę, ze bedzie fajnie kontrastowac z bukami i platanami kolorem i pokrojem

Więc, jesli uda mi się znaleźć to jestem zdecydowana kupić

Nie jest łatwo ja znaleźć, bo to mało popularne drzewko. Ale trzymam kciuki, żeby się udało. Niezłą reklamę glediczji na ogrodowisku zafundowałam
Anitka 22:31, 19 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie dojrzewało to miejsce z ogniskiem, od początku świetne,a teraz to już jest ekstra klasa

Fajnie jest tak cofnąć się w czasie i dojrzewanie sobie przypomnieć
Zana 22:36, 19 mar 2018

Anitko, bardzo Ci dziękuję za szczegółową lokalizację i przegląd glediczjowy. Bardzo mi się podoba ta ich ażurowa, nieco rozwichrzona korona. W necie można znaleźć zdjęcia, na który nie wyglądają tak lekko, a u Ciebie są super. Wpisuję z powrotem na swoją listę drzew! Tam już taki tłok, że znowu będę musiała coś powykreślać. Ogród za mały no i jak dobrze to wszystko razem skomponować, oj to jest wyzwanie!
m_gocha 22:38, 19 mar 2018

Anitka napisał(a)

Tak, świetnie się nadaje. Tnę co 2-3 lata. Siedziska są z piaskowca.
Kule z gliny szamotowej, tylko polerowane. Od początku mam w ogrodzie. Gdzieś na A zamawiane, ale nie pamiętam gdzie.
Te siedziska impregnujesz czymś?
A kule na zimę chowasz przed mrozem i śniegiem?
Anitka 22:42, 19 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
A i jeszcze jak widzę jak w ciągu 8 lat rośliny urosły to wiem, że za 4 lata będę miała dojrzały ogród

Cztery latka szybko zlecą, a ogród na pewno dojrzeje Nawet się nie obejrzysz.