Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 00:01, 02 cze 2018

Krakus napisał(a)
no ja własnie widziałem że tam na pónocy cos leje a u mnie tylko trochę..u Sylwi ani krpli a niby wszyscy w Krakowie prawie mieszkamy...

U mnie nawet mocno popadało, ale tego można było się spodziewać po moich czterech godzinach podlewania dzisiaj Choć na początku tylko sucha burza była.

sylwia_slomc... 00:01, 02 cze 2018

Ale superowe gniazdeczko uwił
Anitka 00:03, 02 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale superowe gniazdeczko uwił

Superowe, tylko czemu tak niziutko I już takie różowe golaski w nim siedzą.
Anitka 00:08, 02 cze 2018

Pojawił się u mnie dereń ' Milky way', bo miałam pusta dziurę. Wiem, że trudno w to uwierzyć, ale była Ale kobitka się nudzi jak sama w domu zostaje, a eM wyjeżdża.
Będzie na tyłach za bordowym bukiem i hortensjami. Zanim hortki zaczną pokaz on obsypie się na wiosna kwiatami. Ale to dopiero w przyszłym roku, bo był na wiosnę z gruntu kopany i w szkółce obcięli mu końce z pakami kwiatowymi, żeby lepiej się zakorzenił.

Anitka 00:14, 02 cze 2018

Chyba jeszcze nigdy nie pokazywałam moich udających wiązy w formie parasolki - leszczyn. Nazywamy je "pseudo wiązy". Mam dwie jako jedne z pierwszych w ogrodzie posadzone obok składzika na drewno.
Sąsiadka ma 2 wiązy i jeden jej już wyleciał. Wkopała drugiego i cały czas jej chorują. Nawet ogrodnika do nich zaprosiła i on po głowie się drapał, czemu u mnie za ogrodzeniem tak pięknie rosną. On też się nabrał, tak jak wielu. Sąsiadka nie mogła go przekonać, że ja mam leszczyny zwykłe.

Anitka 00:20, 02 cze 2018

Dzisiaj też dostrzegłam pomiędzy liśćmi kwiaty tulipanowca. Nie sądziłam, że się tak szybko doczekam, myślałam, że szybciej wnuków się dochowam
Wielka ekscytacja, a będą aż cztery
Pączek.

Kwiat nierozwinięty.

I rozwinięty.

Anitka 00:25, 02 cze 2018

Turzyca makugońska - ja ja bardzo lubię. Pomimo, że lubi wilgoć dobrze znosi też obecną suszę.

Miała za nią posadzone białe czoski, ale tylko dwa zakwitły.
Anitka 00:29, 02 cze 2018

Natomiast te białe czosnki przy altanie wszystkie zakwitły co do jednego i bardzo długo już kwitną.

Anitka 00:33, 02 cze 2018

Troszkę mnie rozczarowały czosnki 'Atropurpureum'. Malutkie główki, nie do końca kula się tworzy i brzydko przekwitają. Ale pokażę je, żeby nie było, że pokazuje tylko te ładne Kolor bardzo mi się podoba. Pszczółkom to nie przeszkadza, one nie marudzą.

Anitka 00:40, 02 cze 2018

A teraz polecę "pismem czosnkowym", bo to ich czas. 'Globemastery" jeszcze fioletowe, 'Purple Sensation' jako, że zakwitły jako pierwsze to już zielone. Ale dla mnie zielone mogą być cały czas.
I suche liście mi nie przeszkadzają. W buszu znikły