Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 16:05, 24 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Anitko dziękujemy za wczorajszy dzień i za to, że w końcu dotarliście i do nas Choć długo Gości wypuścić nie chciałaśAle było niezwykle sympatycznie więc się nie dziwię wcale. A za tą hortensję wybaczam wszystko Następnym razem zaczną u nas, a potem do Was

Wiesz jak szybko czas zlatuje w takim towarzystwie. Ja ich nie trzymałam. Jakoś im tak się dobrze chyba siedziało w tej naszej altance, bo upał był niemiłosierny
Umowa stoi, następnym razem zaczynamy u ciebie
Anitka 16:48, 24 lip 2018

anpi napisał(a)
Anitko bardzo lubię zaglądać do Twojego ogroduA teraz fajna porcyjka zdjęć z nowymi ujęciami...miodzio...I Wasze uśmiechnięte buźki już coraz bardziej kojarzę,spotkanko na pewno udane

Oj, udane i coraz to więcej buziek uśmiechniętych przybywa
Ja już nic nowego na zdjęciach na pewno nie pokaże w najbliższym czasie
Anitka 18:08, 24 lip 2018

eee_taam napisał(a)
Witam się u ciebie
bardzo wesoły spotkaniowy czas teraz nastał ...dzięki temu dotarłam do twojego wątku jestem pod wrażeniem toskańskiego klimatu zabudowań i drzwi prosto z wysp brytyjskich drzwi w tym kolorze sa rewelacyjne ...ale to chyba już wiesz

pobieżnie obejrzałam poczatki i spodobało mi się to jak sukcesywnie i konsekwentnie umniejszałaś trawnik ...nawet troche zaczełam sie dygac o swój bo jeszcze jest go u mnie sporo

Gratuluje spotkania i nowych forumowych znajomości ...czekam na wiecej spotkaniowych fotek

Witaj Justynko,
Bardzo szalejemy z tymi spotkaniami ostatnio, aż mi syn uwagę zwrócił, że nie będę miała gdzie jeździć w kolejnych latach jak wszystkie ogródki zobaczę w tym roku
Ale on nie zna ogrodowiska i jego możliwości Mam wszystkiego po trochu - Toskanii, Anglii, Chorwacji, Holandii, Polski
Goście powiedzieli, żeby już trawnik zostawić w spokoju i nie zmniejszać. eM też powiedział, że trzeba dla wnuków zostawić. I ja już patrzę inaczej na ogród, nie dokładam sobie pracy tylko skupiam się na tym co jest.
Dygasz się o swój trawnik, bo myślisz, że przyjadę do ciebie z łopatą czy że sama się do niego dorwiesz? Bo według mnie to bardzo wymagająca "roślinka" w ogrodzie.

Te znajomości są bezcenne i mam nadzieje, że z czasem będzie ich coraz więcej.
Może jeszcze jakieś fotki się pojawią
Anitka 19:44, 24 lip 2018

Iwk4 napisał(a)
Cudownie widzieć ogród oczami gości. Pełno innych detali. Odkrywam na nowo. Anitko, te wianki kwiatowe cudne. Jak je robisz? Moze mała instrukcja? Proszę... ,

Musze nowe detale dołożyć, bo nie będę miała co focić

Materiały zbieram długo, jak coś gdzieś widzę fajnego na giełdzie, kwiaciarni i w i innych miejscach to kupuję. Leży w piwnicy i czeka na właściwy moment. Jak nazbieram i dziewczyny mnie zmobilizują to usypiam eMusia - to bardzo ważne i zaczynam działać
Kupuje na giełdzie kwiatowej podkłady, można też kupić przez internet. Patrze, żeby miały profil mały, bo umocowaniu kwiatów znacznie się powiększa i odstaje od drzwi.

Najlepsze są takie z siana, bo lekkie i równe. Takie plecione z gałązek są bardzo ciężkie.
Żeby drzwi mi nie rysowały, jak wiatr mocny wieje i delikatnie nimi porusza to zabezpieczam je matą - szmatą. Tnę ją na paski około 4-5 cm i zakończenie mocuję szpikami a potem owijam dookoła pod kątem, tak aby pasek nachodził i przykrywał podkład.

Odrywam końcówki kwiatków lub obcinam nożyczkami i przyklejam klejem na gorąco. Ważne, żeby na długo nie zostawiać rozgrzanego pistoletu z klejem, bo gdy jest za gorący to topi szmatę. I tak przymierzam, kleje, przymierzam , kleje .....
Uff i dochodzę do końca.
Anitka 19:49, 24 lip 2018

koliber napisał(a)
Wspaniałe spotkanie we wspaniałym ogrodzie
Dziewczyny - fotorelacja rewelacyjna

Potwierdzam, dziewczyny fajne zdjęcia zrobiły
Anitka 19:57, 24 lip 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Anitko, cóż powiedzieć: fantastyczny ogród, to w 100% moje klimaty. Świetne spotkanie

Potwierdzam, spotkanie świetne.
Anitka 20:22, 24 lip 2018

abiko napisał(a)
Anitko dziękuje, za miło spędzony dzień. Za świetny klimat, gościnność- nie do podrobienia Pyszne ciasta i sałatki.. i udostępnienie sypialni dla syna.. mam nadzieję, że pościeli za bardzo nie wymiął buziaki kochana

Aguś dziękuje, że przyjechaliście. To świetni ludzie tworzą taki wspaniały klimat.

Co ty myślisz, że ja z moim eM to nad tym naszym łóżkiem lewitujemy. Naprawdę uwierz nieraz tą pościel nieźle gnieciemy
Buziaczki
Anitka 20:48, 24 lip 2018

Doranma napisał(a)

Anitko, co to za odmiana bodziszka, że kwitnie tak pięknie o tej porze?

To bodziszek 'Rozanne'. Zakwita najpóźniej z moich bodziszków, bo dopiero w drugiej połowie czerwca, ale kwitnie do jesieni, do pierwszych przymrozków. Raczej na brzeg rabaty, bo ściele się po ziemi. Tworzy bardzo szerokie kępy. Uwielbiam go

Anitka 20:55, 24 lip 2018

tulucy napisał(a)
Piękny ogród niezmiennie... I w ogóle, i w szczególe

Ja z góry krzyżyk na bukszpan położyłam... Będzie ćma, to trudno... Wolałabym nie, oczywiście, ale walczyć z nią chemią nie będę.

Ja też już myślę nad zamiennikami - 34 kulki, większość wyhodowanych z sadzonek, formowane i cięte przez dziesięć lat lub dłużej. I żywopłocik trzyletni. Oj będzie bolało
Anitka 20:58, 24 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Dawno mnie u Ciebie nie było, ale już jestem i nadrabiam ogród pokazany oczami Małgosi cudownie wygląda, ale to mnie nie dziwi wcale, za każdym razem co wstawisz zdjęcia się nimi zachwycam! Przepięknie masz, każdy najmniejszy szczegół dopieszczony, idealnie skomponowany,kocham Twój ogród no i ten kamień....uwielbiam takie klimaty

Dziękuje, dopieszczam, taka mam już "wadę"
Ja to bym mogła zamieszkać w jaskini. Chyba we wcześniejszym wcieleniu byłam jaskiniowcem