Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 21:57, 09 sty 2019

paulina_ns napisał(a)
Pięknie wygląda ogród zasypany śniegiem u nas podobnie i wciąż dosypuje oby się teraz wyszalało i od marca było już pięknie

U Was chyba więcej nasypało. Ja jeszcze na nartach muszę się wyszaleć
Anitka 22:10, 09 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Anitka widzę, że się z wizytówką sprężasz Cudna

Zauważyłam materace na leżakach , zdradź na priv gdzie kupiłaś i w jakiej cenie, szukam na nasz i spotkać nie mogę

Sprężam, bo jak odstawię to szybko nie wrócę Już tylko zima mi została. Ale na razie nie chce mi się na zimowych zdjęć przeglądać jak za oknem to samo Inne pory roku teraz to sama przyjemność Dobrze, że nie mama dziesięciu lat do przeglądania.

Materace kupiłam w szwedzkiej sieciówce na cztery literki od I... się zaczynającej, ale 5-6 lat temu kupowane. Ceny nie pamiętam, ale kupowałam pod koniec sezonu na wysprzedaży. Piorę je normalnie w pralce i nic się nie dzieje. Akurat mi bardzo spasowały kolorystycznie.
Anitka 22:15, 09 sty 2019

Balea napisał(a)
Tak slicznie u ciebie, nawet i zima

pozdrawiam
Balea

Cieszę się, że się podoba.

Pozdrawiam
Anitka 22:18, 09 sty 2019

m_gocha napisał(a)
Piękna wizytówka psze Pani

Staram się by się podobało
Anda 08:15, 10 sty 2019

Przybiegłam pochwalić wizytówkę Pięknie masz. Ogród śliczny, zimą również. Harmonia
Zawsze chciałam mieć taras wyżej niż ogród (niestey nie mam). Dla mnie jest wtedy idealnie. Bardzo mi sie to u Ciebie podoba.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
abiko 10:02, 10 sty 2019

Zapomniałam wam napisać, że wianek zdobyczny wielkości sporej znalazł swoje miejsce w domu na ścianie od schodów. Tej wysokiej. Pasuje idealnie..teraz jest w czerwone bańki i ściana zyskała.
anabuko1 09:02, 13 sty 2019

Anitka napisał(a)

Są jakieś plusy tego mojego zafascynowania iglakami na początku. Fajna rama powstała, od pewnego czasu wypełniam ją trawami, bylinami, różami ....

I jeszcze pogoda zimę nam urozmaica

No właśnie ja mam za mało traw.
Muszę i chcę ich więcej i więcej
sylwia_slomc... 09:50, 13 sty 2019

abiko napisał(a)
Zapomniałam wam napisać, że wianek zdobyczny wielkości sporej znalazł swoje miejsce w domu na ścianie od schodów. Tej wysokiej. Pasuje idealnie..teraz jest w czerwone bańki i ściana zyskała.

No widzisz jak mu się życie zmieniło, dobrze, ze wypatrzyłaś, jeszcze nie raz dekoracje na nim zmienisz i długo bedzie cieszył
Urszulla 10:35, 13 sty 2019

Niektórych rzeczy nie rozpoznaję na wizytówce, chodzi o kwiatki. Może kiedyś będzie okazja zapytać. Fajna też pokazałaś zmienność kolorystyczną do jesieni. Myślę też że ciągle za mała ta wizytówka u Ciebie tyle dodatków do obfocenia. Tyle różnych kompozycji.

Może jak wreszcie się wybiorę w Wasze okolice to będę miała możliwość obejrzeć w realu te wszystkie drobiazgi. Miłej niedzieli.
Anitka 21:39, 13 sty 2019

Anda napisał(a)
Przybiegłam pochwalić wizytówkę Pięknie masz. Ogród śliczny, zimą również. Harmonia
Zawsze chciałam mieć taras wyżej niż ogród (niestey nie mam). Dla mnie jest wtedy idealnie. Bardzo mi sie to u Ciebie podoba.

Harmonia powiadasz
A co do tarasu to ot taka to natura człowieka, chce mieć to czego nie ma. Ja dla odmiany mam wyżej, a zawsze chciałam mieć na tej samej wysokości co ogród - tak jak u Ciebie Ando

Jak kupowaliśmy działkę to była bardzo zarośnięta i wydawało się, że będzie prawie płaska. Dopiero na mapie sytuacyjno-wysokościowej okazało się, że mamy prawie 4 metry różnicę poziomów. Sam dom ponad dwa metry ma różnicę wysokości, więc sporo u nas schodków, murków, skarp.