Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

eVka 11:04, 19 kwi 2019

Anitka napisał(a)

EMuś uwielbia Chorwację Ja też, ale bardziej lubię mieć zielono to mu choć namiastkę tego przemyciłam Teraz na tarasie chcę dlatego dać zioła, bo nam się te zapachy z rejonem śródziemnomorskim kojarzą . I nie trzeba na wakacje wyjeżdżać

Tak myślałam Widać, że uwielbiacie te klimaty. Mając taki ogród trzeba jeździć na wakacje ewentualnie w zimie, latem nie ma sensu!
Anitka 11:05, 19 kwi 2019

Kokesz napisał(a)

W Obi go widziałam.

Też go wczoraj w O.. widziałam. Tylko dużo mniejsze sadzonki.
Anitka 11:06, 19 kwi 2019

effka napisał(a)

Tak myślałam Widać, że uwielbiacie te klimaty. Mając taki ogród trzeba jeździć na wakacje ewentualnie w zimie, latem nie ma sensu!

I tak właśnie robimy Uwielbiam wysiadywać na naszym tarasie po pracy. Wszystkie posiłki tam też jemy
Anitka 11:33, 19 kwi 2019

Święta, a mi w niedziele eM pomidorki od teścia przywiózł. Trzeba przepikować.

Dlaczego warto dynie i cukinie posiać wcześniej w pomieszczeniu niż w maju do gruntu? Bo szybko kiełkuje i na rabaty wysadza się już spore sadzonki.
Te są wysiane wcześniej i już zawiązki kwiatów mają.

A te nasiona 12 dni temu były posiane.

Waclaw 10:52, 20 kwi 2019

Anitka napisał(a)

Witaj Wacławie u mnie !!!
Taką ściankę lub podobną można samemu zrobić. Tu pokazywałam instrukcje jak ja robiłam. Tylko sporo cierpliwości to wymaga
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7741-moj-azyl-na-wichrowym-wzgorzu?page=415
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7741-moj-azyl-na-wichrowym-wzgorzu?page=429

Takie kamienne koryta mają niezwykłe możliwości aranżacji. Ja swoje drugie właśnie obsadzam.

Niestety "projektanta" mogę zdradzić tylko imię - p.Anita się nazywa

Całość mnie zachwyciła. Ta marokańska rama robi wrażenie. Jak ją stamtąd przywiozłaś? Wszak od niej się wszystko zaczęło.

Przed laty kupiłem kilkanaście koryt ale obecnie nie bardzo mam pomysł aby je wykorzystać. Tym bardziej że niektóre nie maja boków ( te uzupełnię kamieniami). To jeszcze przede mną.

Anitko, masz OGROMNE zdolności projektowe. To właśnie z tym mam największy kłopot: projektowanie ogrodu, rabat, wnętrz. Mam trzy ogrody, możliwości i miejsca w bród a jednak... Oczywiście nadmiar terenów i związany z tym niedobór mocy "produkcyjnych") jest również powodem niedopracowania, jednak - wszystko przede mną. Pod wpływem O. i moje miejsca pięknieją
Iwonka 10:57, 20 kwi 2019

Anitka napisał(a)
Święta, a mi w niedziele eM pomidorki od teścia przywiózł. Trzeba przepikować.

Przed Świętami Anitka zawsze najwięcej pracy Ale rozumiem twój ból, przeczytałam parę stron wcześniej, że najbardziej nie lubisz w ogrodzie sadzić... Ja też!!! Wręcz nie cierpię Wolę przekopywać hektary, przycinać i plewić. Musimy Sylwię do tej roboty zapraszać bo już wcześniej ogłosiła. że to uwielbia

sylwia_slomczewska napisał(a)

Pamiętam zeszłoroczną burzę mózgów dotyczącą tego miejsca... Nikt by tego nie wymyślił tylko ty NIESAMOWITY kącik ci wyszedł, trochę waży Ale lekko wygląda

W twoim kulkowisku jestem zakochana Kształt kuli w takiej masie niesamowicie uspakaja... Będę kopiować to twoje zen

Ten kamień to najlepsza rzecz jaką wypatrzyłaś na starcie! Wszystko na jego tle wygląda gustownie. Można się w niego gapić i gapić, nigdy się nie znudzi. Nowy kącik wyszedł mega fajnie, uwielbiam coraz bardziej te małe niekłopotliwe kwiatuchy

cudny ten tarasik

Nowa szafka jest piękna!!!! Wygląda jakby tam stała od lat, pasuje idealnie. Mam pomysł na dwa ziółka, które by ci tam pasowały
Do zobaczenia wkrótce
A tymczasem życzę Wam radosnego świętowania Odpocznijcie i naładujcie akumulatory piękną pogodą i wiosennymi kolorami. buziaki
basia3012 21:08, 21 kwi 2019

Anitko, pooglądałam Twój ogród po raz kolejny. Jest przepiękny, elegancki, pomysłowy i wiele ,wiele jeszcze pochwał mogłabym tu pisać. Ta ścianka z tymi narzędziami super pomysłowa. Gratuluję.
Miłego świętowania.
sylwia_slomc... 09:54, 22 kwi 2019

Nie uwierzysz, ale jak na drugi dzień po sadzeniu zaszłam do ogrodu popodlewać to się okazało, ze z drakwi to mi tylko kawałki liści zostały i duża dziura w ziemi, komuś bardzo smakowała, bo drugiego dnia to już nawet tych zielonych resztek nie zostało

Może się okazać, że to co oderwałam bez korzonków zostanie, a rośliny matki nie ma
paradas 11:42, 23 kwi 2019

Witam,
Zanim napiszę coś o innych roślinach to chciałbym zapytać o moją ulubienicę, strelicje. Masz może zdjęcia jak kwitnie? Wracam do lektury wątku
Anitka 22:03, 23 kwi 2019

Waclaw napisał(a)

Całość mnie zachwyciła. Ta marokańska rama robi wrażenie. Jak ją stamtąd przywiozłaś? Wszak od niej się wszystko zaczęło.

Przed laty kupiłem kilkanaście koryt ale obecnie nie bardzo mam pomysł aby je wykorzystać. Tym bardziej że niektóre nie maja boków ( te uzupełnię kamieniami). To jeszcze przede mną.

Anitko, masz OGROMNE zdolności projektowe. To właśnie z tym mam największy kłopot: projektowanie ogrodu, rabat, wnętrz. Mam trzy ogrody, możliwości i miejsca w bród a jednak... Oczywiście nadmiar terenów i związany z tym niedobór mocy "produkcyjnych") jest również powodem niedopracowania, jednak - wszystko przede mną. Pod wpływem O. i moje miejsca pięknieją

Rama kupiona w Polsce. Takie koryta bez boku można obsadzić rojnikami tak jakby się z niego wylewały.

Podziwiam, ja ledwo sobie ze swoim jednym radzę. Moce przerobowe i u nas teraz mocno ograniczone. Ale będę działać pomalutku. Nie zawsze wszystko udaje się zrobić i we właściwym czasie.

Zabrałam się w końcu za moje świerkowe rozczochrańce. Kilka lat nie przycinane, prawie się zrosły. Sekator, pełne 2 worki i nowy "look" gotowy

Pierwszy delikwent przez cięciem.