Święta, a mi w niedziele eM pomidorki od teścia przywiózł. Trzeba przepikować.
Dlaczego warto dynie i cukinie posiać wcześniej w pomieszczeniu niż w maju do gruntu? Bo szybko kiełkuje i na rabaty wysadza się już spore sadzonki.
Te są wysiane wcześniej i już zawiązki kwiatów mają.
Całość mnie zachwyciła. Ta marokańska rama robi wrażenie. Jak ją stamtąd przywiozłaś? Wszak od niej się wszystko zaczęło.
Przed laty kupiłem kilkanaście koryt ale obecnie nie bardzo mam pomysł aby je wykorzystać. Tym bardziej że niektóre nie maja boków ( te uzupełnię kamieniami). To jeszcze przede mną.
Anitko, masz OGROMNE zdolności projektowe. To właśnie z tym mam największy kłopot: projektowanie ogrodu, rabat, wnętrz. Mam trzy ogrody, możliwości i miejsca w bród a jednak... Oczywiście nadmiar terenów i związany z tym niedobór mocy "produkcyjnych") jest również powodem niedopracowania, jednak - wszystko przede mną. Pod wpływem O. i moje miejsca pięknieją
Przed Świętami Anitka zawsze najwięcej pracy Ale rozumiem twój ból, przeczytałam parę stron wcześniej, że najbardziej nie lubisz w ogrodzie sadzić... Ja też!!! Wręcz nie cierpię Wolę przekopywać hektary, przycinać i plewić. Musimy Sylwię do tej roboty zapraszać bo już wcześniej ogłosiła. że to uwielbia
Pamiętam zeszłoroczną burzę mózgów dotyczącą tego miejsca... Nikt by tego nie wymyślił tylko ty NIESAMOWITY kącik ci wyszedł, trochę waży Ale lekko wygląda
W twoim kulkowisku jestem zakochana Kształt kuli w takiej masie niesamowicie uspakaja... Będę kopiować to twoje zen
Ten kamień to najlepsza rzecz jaką wypatrzyłaś na starcie! Wszystko na jego tle wygląda gustownie. Można się w niego gapić i gapić, nigdy się nie znudzi. Nowy kącik wyszedł mega fajnie, uwielbiam coraz bardziej te małe niekłopotliwe kwiatuchy
Nowa szafka jest piękna!!!! Wygląda jakby tam stała od lat, pasuje idealnie. Mam pomysł na dwa ziółka, które by ci tam pasowały
Do zobaczenia wkrótce
A tymczasem życzę Wam radosnego świętowania Odpocznijcie i naładujcie akumulatory piękną pogodą i wiosennymi kolorami. buziaki
Anitko, pooglądałam Twój ogród po raz kolejny. Jest przepiękny, elegancki, pomysłowy i wiele ,wiele jeszcze pochwał mogłabym tu pisać. Ta ścianka z tymi narzędziami super pomysłowa. Gratuluję.
Miłego świętowania.
Nie uwierzysz, ale jak na drugi dzień po sadzeniu zaszłam do ogrodu popodlewać to się okazało, ze z drakwi to mi tylko kawałki liści zostały i duża dziura w ziemi, komuś bardzo smakowała, bo drugiego dnia to już nawet tych zielonych resztek nie zostało
Może się okazać, że to co oderwałam bez korzonków zostanie, a rośliny matki nie ma
Rama kupiona w Polsce. Takie koryta bez boku można obsadzić rojnikami tak jakby się z niego wylewały.
Podziwiam, ja ledwo sobie ze swoim jednym radzę. Moce przerobowe i u nas teraz mocno ograniczone. Ale będę działać pomalutku. Nie zawsze wszystko udaje się zrobić i we właściwym czasie.
Zabrałam się w końcu za moje świerkowe rozczochrańce. Kilka lat nie przycinane, prawie się zrosły. Sekator, pełne 2 worki i nowy "look" gotowy