Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 09:03, 18 kwi 2019

isia33 napisał(a)

To masz ogród z gumy To tylko o 1 ar więcej, niż u mnie. A wydaje się, że naprawdę dużo więcej. Świetnie zaplanowane.

Z gumy już nie, bo nie wiele przyjmuje chciejstw nowy Dlatego muszę go tak planować, żeby cały rok dobrze wyglądał.
Dużo zaoszczędziliśmy miejsca, bo uparłam się, że nie zrobimy skarpy pomimo sporej różnicy poziomów. Sporo zaparcie to wymagało, bo każdy mi ja proponował na każdym etapie wykańczania czy to budowy, wylewania fundamentów, wylewania tarasów, robienia murków oporowych czy układania ścieżek czy kostki. Wszyscy sąsiedzi z naszej górki mają spore skarpy i to im zabrało naprawdę duża powierzchnię.

I dużo robi zatarcie granicy ogrodu, włączenie do niego tła zapożyczonego za ogrodzenia. Nie widać wówczas granic, ogród wydaje się większy.
Anitka 09:13, 18 kwi 2019

Agania napisał(a)
Pięknie, czarująco i niepowtarzalnie...o i już Sylwia była, tylko Wojtek na zdjęciach, nie macie wspólnego zdjątka?

Agatko spotkanie na wariat. Madzia pisała, że na pogrzeb jedzie to napisał, że jak będzie chciał to zapraszam na kawkę, jak będzie u Sylwii. Napisała, że okaże się w drodze powrotnej. Nie wiedziała czy da radę. Do Sylwii napisałam wieczór wcześniej tzn. 23.30 , że jak Madzia u niej będzie to zapraszam Może 10 % szans było
I nie wierząc, że się uda dostał na drugi dzień telefon, że wyjeżdżają do mnie
Ja z suszarką do włosów z mokra głową, EM przy obiadu. A że od Sylwii do mnie niedaleko ( ok. 35 min) to eM szybko się golił i po ciasto do sklepu jechał

Zdjęcia cenzurę musiały przejść, a Wojtek cenzury jako jedyny nie zażądał
Agania 10:14, 18 kwi 2019

Za duża ta cenzura i po cichu spotkanie Madzia oberwie po poopie...protestuję...zdjęcia z ogrodu jednak pochwalę jest uroczo, a nowe kąciki bardzo wysmakowane, o meblach nie wspomnę
buziak pozdrawiam
BKosimkArt 14:42, 18 kwi 2019

Kasia_CS napisał(a)

Jak rozgwieżdżone niebo! niesamowita

i nawet tak się nazywa podobnie...
widziałam ją pierwszy raz u Garden Answer i zapragnęłam jej na sezon, a tu u Ciebie już jest...
sylwia_slomc... 15:06, 18 kwi 2019

Anitka napisał(a)

Cięcia to mam masę. Rozkładam w latach i w ciągu roku. Ale w sumie lubię ta robotę i plewienie. Najbardziej nie lubię sadzenia
Kasiu zapraszam, wpadaj Tylko obawiam się,że te uschnięte jeżówki i paprocie do tego czasu wytnę

Dokładnie odwrotnie niż ja, ja najbardziej lubie sadzić
sylwia_slomc... 15:07, 18 kwi 2019

BKosimkArt napisał(a)
Sylwia i widziałaś te cuda na żywo, szczerze zazdroszczę

Widziałam i to już drugi raz Miałam farta
sylwia_slomc... 15:09, 18 kwi 2019

Agania napisał(a)
Pięknie, czarująco i niepowtarzalnie...o i już Sylwia była, tylko Wojtek na zdjęciach, nie macie wspólnego zdjątka?

Nie mamy bo cenzura nie pozwoliła cyknąć
Waclaw 18:22, 18 kwi 2019

Jaki piękny ogród Anitko!
Sylwia, dziękuję za relację.
Te odrzwia w domu z mchem - nieziemsko piękne. Chciałbym podobne w moim mieszkaniu.
Twoje koryta kamienne dały impuls aby choć część moich wykorzystać.

Wszystko cudne!
Jakiż projektant to wszystko zaprojektował?
Mala_Mi 20:32, 18 kwi 2019

Anitka napisał(a)

Aniu drażni, ale od czego jest kadrowanie I nauczyłam się dystansu i przymykania na wiele rzeczy oczy.

Inaczej się nie da
Renii 22:40, 18 kwi 2019

Anitka napisał(a)

Witaj,
Ten starzec wpadł mi w oczy na targach w Jasionce. Serducho od razu mocniej zabiło Coraz większa nam się grupa małopolska tworzy Miłego spaceru, tylko żeby na tym spacerze szef na jakiegoś krzaka nie wyskoczył Chyba, że w tej pracy szefa nie ma

Też go już oglądałam dwa razy tzn, starca nie szefa
Za pierwszym razem mnie zauroczył, ale nie zapamiętałam nazwy, więc nie wiedziałam, czy aby nie jednoroczny, za drugim razem już wygooglowałam go.
WSPANIAŁY!