Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Urszulla 14:57, 05 maj 2019

Anitka napisał(a)

Jeszcze chciałam zapytać o ten słupek kamienny widoczny na tyłach? Czy to się kupuje w całości czy w częściach? Tylko się nie śmiej u mnie z biolog.oczyszczalni wystają brzydkie plastikowe odpowietrzniki...i tak mi się skojarzyło gdyby nałożyć takie coś....
AgnieszkaW 15:00, 05 maj 2019

Anitko, uwielbiam te zawilce, też je mam, one chyba bardzo lubią wapienne gleby, bo u mnie rozsiewają się tu i tam...
Bardzo podoba mi się u Ciebie ich połączenie z tulipanami
Urszulla 15:12, 05 maj 2019

Anitka napisał(a)

Ale za upolowanie karczownika to mu wybaczam

Elaty bardzo mu smakują. Przyłapany na gorącym uczynku podczas podgryzania

U mnie obgryzana jest rozplenica i turzyca palmowa rozplenicę musiałam odsunąć trocję od stopnia i pies zdziwiony był dzisiaj że nie może dosięgnąć
Kamcia 17:59, 05 maj 2019

Anitka napisał(a)

Jeszce niedawno zupełnie inaczej wyglądał. Rok 2015. Zdjęcie robocze z telefonu. Sporo go ubyło od tego czasu. Wytyczany krąg i nowe ścieżki. W tych miejscach z "czarcimi kręgami" została darń zerwana z dużym marginesem, ziemia na głębokość 30 cm wybrana i te puste miejsca uzupełnione ściągniętą w innych miejscach darnią bez grzyba. Robota masakra. Potem wertykulacja, areacje, piaskowanie.

Wierz mi, ze moj i tak wyglada gorzej. Nie mam juz na niego siły, a pogoda ostatnio nie jest moim sprzymierzeńcem.

Anitka 20:12, 05 maj 2019

Agi2006 napisał(a)
Dziękuję. Muszę się za nimi rozejrzeć ☺

Koniecznie
Anitka 20:16, 05 maj 2019

Urszulla napisał(a)

Przygarnęłam do siebie od sąsiadów 2 sezony temu zawilce właśnie te które pokazujesz, na miejsce żurawek które mi padały z roku na rok. I dziś już się cieszę tymi białymi kwiatuszkami które z domu widzę. I ciesę się że one się wysiewają bo teraz przenoszę sadzonki w inne miejsca. Nadmiar zawsze można wyrzucić.
A z tulipanami wyglądają przepięknie

Ja też się cieszę, że się rozsiewają, ale nie są tak ekspansywne jak zawilce gajowe.
Wykopuje i przenoszę gdzie mi pasuje lub zostawiam. Teraz dam je jeszcze do tej mojej nowej wioseno-leśnej rabaty. Tak z tulipanami tworzą świetny duet, tylko znaczne dłużej kwitną.
abiko 20:27, 05 maj 2019

Melduję, że podlałam i powiesiłam. Jaki skutek nie wiem. Kamienie ułożone.. ale nie skończone.. no mus Sylwię zaprosić pewnie

Ogród masz cudowny..żałuję, że nie wzięłam aparatu, ale wiesz jak było.

Wszystko zgrane ze sobą i pasujące.. cała Ty
Dziękuję kochana za pomoc.
Anitka 20:42, 05 maj 2019

Urszulla napisał(a)

Jeszcze chciałam zapytać o ten słupek kamienny widoczny na tyłach? Czy to się kupuje w całości czy w częściach? Tylko się nie śmiej u mnie z biolog.oczyszczalni wystają brzydkie plastikowe odpowietrzniki...i tak mi się skojarzyło gdyby nałożyć takie coś....

Ula pomimo smętnej pogody poszłam zrobić Ci fotkę tego słupka. Kupiony gotowiec ponad 10 lat temu na All... Jest betonowy.
Wszystkie części czyli 4 były ruchome a słupek w środku pusty. Em dodał przewód i zrobił lampy choć jako lampy nie były sprzedawane. Nie mogę znaleźć u kogo ja to kupowałam Nawet nie wiem jako co to było kupowane.

Rozumie i się nie śmieje Fajny pomysł.

Anitka 20:43, 05 maj 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Anitko, uwielbiam te zawilce, też je mam, one chyba bardzo lubią wapienne gleby, bo u mnie rozsiewają się tu i tam...
Bardzo podoba mi się u Ciebie ich połączenie z tulipanami

To widzę, że mają sporo wielbicieli To połączenie jest rewelacyjne.
Anitka 20:46, 05 maj 2019

Urszulla napisał(a)

U mnie obgryzana jest rozplenica i turzyca palmowa rozplenicę musiałam odsunąć trocję od stopnia i pies zdziwiony był dzisiaj że nie może dosięgnąć

U mnie też, tylko do Elaty ma najlepszy dostęp Ale w miskantach mój nie gustuje Lubi jeszcze hakonechloa, ale ta jeszcze niewielka.