Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 08:16, 07 maj 2019

Mary napisał(a)

Jeszcze chciałam zapytać jakie to tulipany.
Tak pięknie u Ciebie, że wyjść nie mogę.

Oj niestety tu nie pomogę, bo to pomyłki - kupowane jako białe w 2017 roku
Anitka 08:23, 07 maj 2019

Krakus napisał(a)

po prawdzie to nie pytałem bo sporo innych waznych tematów ostatnio na głowie...ale na pewno bluszcz bedzie pytanie tylko w jakiej ilości Piekne też te rojniki pokaujesz..
mój Młody ostatnio fanem dinozaurów i wykopalisk jest więc jakby te "skamieliny" zobaczył to pewnie b Ci donice przekopał w poszukiwaniu większej ilosci skarbów

To sobie spokojnie i w dogodnym czasie ustalajcie. Czyżby komunia na głowie ja i tak robię sadzonki

Oj to młody ma zakaz wstępu, hi , hi, hi Żartuje oczywiście
Pamiętam jak mój eM zabierał dzieciaki nasze i sąsiadów do lasu w okolice Parku Ojcowskiego i kazał im szukać różnych wykopalisk. Jak wracali to się okazywało, że super znaleziska mają, tylko dla mnie część jakoś dziwnie podobna była to tych naszych. eM tylko oczka puszczał. Okazało się, że podrzucał te nasze skamieliny, ale radość wypisana na twarzach dzieci była bezcenna
Anitka 08:30, 07 maj 2019

KasiaBawaria napisał(a)
A jaki to klon, ten na gorze?

To 'Scolopendrifolium'. Przynajmniej taką miał etykietę
Anitka 08:39, 07 maj 2019

Wróciłam wczoraj wieczorkiem z pracy, otwieram garaż a tam niespodzianka Nie wiem czy biec do domu, rzucić się eMowi na szyje i dać buziaka czy kopniaka w d.....
Oj, że niby wredna żonka jestem. Nie to tylko troska. Chłopina czeka właśnie na zabieg usunięcia przepukliny, ma na siebie uważać i nic nie podnosić. Ale nie usiedzi Pokiwałam palcem i dałam buziaka

Wstępny projekt stolika roboczego, dolne półeczki inwencja eMa Zniosę z synem do warzywnika w częściach i tam skręcimy. Teraz moja kolej na dopieszczenie Blacik będzie z blachy.

Nowa12 08:41, 07 maj 2019

Anitka napisał(a)

Tak jakoś wyszło

Glediczje na pokuszenie dla niezdecydowanej

A ja właśnie sobie kupiłam jedną małą gledziczję Sunburst .
Czy ją się tnie bo to w zasadzie na razie takie dwa patyczki są.
Anitka 08:51, 07 maj 2019

Tak wygląda bukszpan u sąsiada za ogrodzeniem. Jeszce miesiąc temu był zieloniutki. U innych już wykopane. Nie ma na naszej uliczce już bukszpanów poza moimi. Powieszę pułapki dzisiaj, bo na pewno z tym bukszpanie wylegną się ćmy i wyruszą na poszukiwanie. Ja zrobiłam oprysk późną jesieniom Lepinoxem, bo było długo ciepło. Nie miałam na wiosnę gąsienic. Profilaktycznie opryskałam SpinTorem jakby jakaś się wylęgła. Na razie tzw. "ciszą przed burzą".

Krakus 09:03, 07 maj 2019

Anitka napisał(a)
Wróciłam wczoraj wieczorkiem z pracy, otwieram garaż a tam niespodzianka Nie wiem czy biec do domu, rzucić się eMowi na szyje i dać buziaka czy kopniaka w d.....
Oj, że niby wredna żonka jestem. Nie to tylko troska. Chłopina czeka właśnie na zabieg usunięcia przepukliny, ma na siebie uważać i nic nie podnosić. Ale nie usiedzi Pokiwałam palcem i dałam buziaka

Wstępny projekt stolika roboczego, dolne półeczki inwencja eMa Zniosę z synem do warzywnika w częściach i tam skręcimy. Teraz moja kolej na dopieszczenie Blacik będzie z blachy.

to c olubie czyli wykorzystanie palet sporo inspiracji jest a znając Ciebie na pewno bedzie stylowo
Agi2006 11:06, 07 maj 2019

Anitka napisał(a)

To 'Atropurpurem'.

No niemozliwe. ja swojego ma 6 lat i nigdy takich kwiatostanów nie miał Muszę uzbroić sie w cierpliwość ....
Waclaw 19:50, 07 maj 2019

Anitka napisał(a)

Piękne ujecie
Iwonka 06:16, 08 maj 2019

Anitka napisał(a)
Tak wygląda bukszpan u sąsiada za ogrodzeniem. Jeszce miesiąc temu był zieloniutki. U innych już wykopane. Nie ma na naszej uliczce już bukszpanów poza moimi. Powieszę pułapki dzisiaj, bo na pewno z tym bukszpanie wylegną się ćmy i wyruszą na poszukiwanie. Ja zrobiłam oprysk późną jesieniom Lepinoxem, bo było długo ciepło. Nie miałam na wiosnę gąsienic. Profilaktycznie opryskałam SpinTorem jakby jakaś się wylęgła. Na razie tzw. "ciszą przed burzą".

Każdy kto zobaczył u ciebie to zdjęcie poleciał pewnie obejrzeć swoje bukszpany Koszmar a z drugiej strony przykład na to, że wiedza ratuje. Oby, dlatego trzymam kciuki za te nasze bitwy
eMusiowi więcej niż buziak, kochane te nasze chłopy