Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

Gruszka_na_w... 17:25, 19 mar 2019

Ćwiczysz ten szkielet?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 17:50, 19 mar 2019

Trochę się boję zacząć, bo jeszcze mnie boli letko... Może dziś??
Gruszka_na_w... 19:17, 19 mar 2019

Mojej mamie na korzonki i rwę lekarz polecał leżenie na twardej desce. Z powodu braku takowej, tato ściągał pełne drzwi z zawiasów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 19:35, 19 mar 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mojej mamie na korzonki i rwę lekarz polecał leżenie na twardej desce. Z powodu braku takowej, tato ściągał pełne drzwi z zawiasów.

A podłoga drewniana nie wystarczy?
tulucy 19:37, 19 mar 2019

Stół też się nada
inka74 21:22, 19 mar 2019

No śpiochy roślinne mnie wkurzają. Nigdy nie wiem czy to coś żyje czy nie. Czy wyrzucić czy czekać kilka roślinek na początku ogrodowania na 100% wyrzuciłam myśląc, że zmarzły. A one po prostu wolniej się budzą.
Gruszka_na_w... 21:32, 19 mar 2019

mrokasia napisał(a)

A podłoga drewniana nie wystarczy?

W latach 60 i 70 nie było nadmetrażu dla leżących pokotem.
tulucy 21:35, 19 mar 2019

Szkielet poddany próbie uruchomienia kiepsko, trudne początki... Ale powoli się rozkręcimy

Pierwsze plany mam, bardzo ogólnie będę się starała pogrupować byliny odmianami, teraz mam trochę porozrzucane, bałagan trochę. A z drugiej strony, muszę porozrzucać po rabatach irysy bródkowe, bo one z kolei są w jednym miejscu i po przekwitnięciu jest masakra. Muszę je trochę ukryć. M mnie rozwiedzie za kolejne przesadzanki
tulucy 08:41, 20 mar 2019

W niedzielę ścięłam trawki i wywiozłam na kompost. A dziś patrzę przez okno, jak wróble mi wyrywają źdźbła z kępy stipy i do gniazdka se zabierają... Niedobra ja, za mało im zostawiłam. Ale może z kompostownika będą brać też.
Gniazdko oczywiście pod blachą na dachu...
Gruszka_na_w... 09:24, 20 mar 2019

Dzisiaj przez okno widziałam jak wróble mocowały się z podniesieniem kwiatostanu miskanta leżącego na ziemi. Nijak nie chciał im się zmieścić w okolicach podbitki sąsiadowego dachu. Jak nic trzeba ciąć pod wymiar.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies