Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 10:40, 14 cze 2022

Pisałam już u Zuzy, że dumam nad miejscem dla tamaryszka. Jedno z rozważanych to jakaś miejscówka obok czarnego bzu.
NA tym zdjęciu widać rabatę przed bzem. Rabaty z bzem prawie nie widać. na lewo od bzu jest wisnia japońska. Po obu stronach są lilaki. i kaliny angielskie. Te bordowe listki to drzewo po drugiej stronie ulicy, nie moje.

Drugie miejsce to nowy kawałek rabaty przy zejściu z tarasu. ale Tam bardziej mi Jacqueline H. pasuje.
Magleska 12:10, 14 cze 2022

tulucy napisał(a)

A czyja??? Kto mu kazał grać w piłkę i do tego tak ofiarnie???

oj tam czasem wypadki chodzą po ludziach -wiem to z autopsji
Mi mój lekarz też któregoś dnia powiedział -wiedziałem ,że z tobą będą problemy ....a ja taka grzeczna jestem
antracyt 12:49, 14 cze 2022

tulucy napisał(a)
Pisałam już u Zuzy, że dumam nad miejscem dla tamaryszka. Jedno z rozważanych to jakaś miejscówka obok czarnego bzu.
NA tym zdjęciu widać rabatę przed bzem. Rabaty z bzem prawie nie widać. na lewo od bzu jest wisnia japońska. Po obu stronach są lilaki. i kaliny angielskie. Te bordowe listki to drzewo po drugiej stronie ulicy, nie moje.

Drugie miejsce to nowy kawałek rabaty przy zejściu z tarasu. ale Tam bardziej mi Jacqueline H. pasuje.

No muszę przyznać, że nie wiem gdzie Ty zamierzasz tu jeszcze tamaryszka wcisnąć
mrokasia 12:53, 14 cze 2022

antracyt napisał(a)

No muszę przyznać, że nie wiem gdzie Ty zamierzasz tu jeszcze tamaryszka wcisnąć

He he he
tulucy 13:08, 14 cze 2022

antracyt napisał(a)

oj tam, oj tam

mrokasia napisał(a)

He he he

no fieszz
Gruszka_na_w... 13:17, 14 cze 2022

Bez bez dobrego nasłonecznienia zacznie zielenieć, a tamaryszek wprowadzi w to miejsce sporo chaosu. Ucierpią też byliny. Jakoś go tutaj(tamaryszka) nie widzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
inka74 13:40, 14 cze 2022

tulucy napisał(a)
Iwonka siewek dostatek, ale wiesz, kolor to loteria.
Zawsze zapraszam
Może jak siewki będą gdzieś blisko białych i ciemnych to jest większe prawdopodobieństwo
tulucy 13:57, 14 cze 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bez bez dobrego nasłonecznienia zacznie zielenieć, a tamaryszek wprowadzi w to miejsce sporo chaosu. Ucierpią też byliny. Jakoś go tutaj(tamaryszka) nie widzę.

To chyba go zadołuję i poczekam na kolejne natchnienie.

Chociaż właśnie mnie olśniło, żeby może go dać pod tym murem. To wschodnia strona, więc nie będzie zabierał światła bylinom. A Kwartet mi ostatnio napomykała o tym, że brakuje tam drzewa.
Co prawda miałam tam zrobić rabatę biało-żółtą i zabrać wszystko różowe. Ale chyba łatwiej będzie mi zabrać żółte i przenieść gdzie indziej. Bo takiej New Dawn raczej bym nie miała jak przenieść.

Zasłoniłabym to połączenie wikliny i siatki.
tulucy 13:57, 14 cze 2022

inka74 napisał(a)
Może jak siewki będą gdzieś blisko białych i ciemnych to jest większe prawdopodobieństwo

Ale one i tak rosną wymieszane
tulucy 13:59, 14 cze 2022

Jeszcze takie ujęcie tego miejsca dla tamaryszka.