Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Iwonka 21:45, 07 paź 2023

Anitka napisał(a)
Ogród Iwonki jest piękny o każdej porze roku ale to co tam można zobaczyć w drugiej połowie lata czy na początku jesieni to mistrzostwo świata. Wiem o tym już wiec jak nadarzyła się okazja podziwiać go o tej porze to żal było nie skorzystać. Coraz częściej słucham i naśladuję innych więc za radą Madzi, z którą podziwiałam to miejsce od razu siadam i wrzucam fotki. Bo pewnie zaraz zrzucę kokon i odlecę na dłużej Na szczęście pogoda nam pozwoliła delektować się tym miejscem, nawet słoneczko momentami nas rozpieszczało.

Anitka napisał(a)
Na tym koniec. Znam Iwonki ogród bardzo dobrze, możemy przez telefon rozmawiać o nim i bez problemu opowiadać czy ustalać jakieś zmiany. Więc nie skupiam się na szczegółach. Madzia a dokładnie jej "fotograf" pewnie to uczynił.
Wszystkim, którzy chcieliby go zobaczyć rekomenduje koniec lata lub początek jesieni, choć może dlatego, że ta w tym roku nas rozpieszcza.

Iwonko jeszcze raz bardzo dziękuję za spotkanie, cudnie masz i słuchając planów będzie jeszcze cudniej. I role się odwrócił, teraz to Ty zmobilizujesz mnie do działania i zmian. Doskonale wiemy jakie to jest trudne w dojrzałym już ogrodzie. Ale da się i warto to zrobić. Jesteś tego przykładem. Tak więc kto się waha to niech cofnie się na początek wątku. I powolutku zacznie działać.
Przy okazje wszystkich, którzy tu zajrzą pozdrawiam. Mam się całkiem dobrze, robię "demolki" ale to już jaskółki doniosły. Od czasu do czasu coś mnie uziemi. Buziaczki

Anitka dziękuję Bardzo dziękuję Tak jak Ci mówiłam, wzruszyłam się tym co napisałaś.
Dzięki Tobie jestem tu na forum. Gdyby nie zachwyt twoim ogrodem i ogromna chęć skomentowania tej perełki, którą znalazłam w czerwcową niedzielę 2017, chyba nie założyłabym wątku.
Forum znałam od lat dzięki koleżance która tu kiedyś była, najczęściej oglądałam zdjęcia aby zmobilizować się do prac w ogrodzie.
Kiedyś robiłam coś na rabacie przy wjeździe, myślałam o twoich cudnych nasadzeniach, spojrzałam wokół i pomyślałam, że u mnie to jest prawdziwe wzgórze chaosu Bingo! Miałam nazwę, mogłam pochwalić twoje dzieło i tak jakoś to poszło
Jestem szczęśliwa i wdzięczna za te wszystkie lata. Ogrody nam pięknieją, możemy gadać godzinami
Widziałam zdjęcia Madzi u ciebie. Powiem ci, że będzie doktorat Buźka Anitka, trzymam kciuki w kolejnym uziemieniu! Dziękuję za piękną relację.

Iwonka 22:03, 07 paź 2023

Magleska napisał(a)
Iwonka
Twój ogród zmienił się tak niesamowicie od mojej pierwszej wizyty -zawsze był śliczny ,ale teraz jest zjawiskowy i kolejne zmiany ,które wprowadzasz są świetne
Fotki są w większości robione przez moją córę -ja wolałam skupić się tym razem na oglądaniu i naszych rozmowach -mam niedosyt-za szybko ten dzień minął

Pliss wpadnijcie jeszcze do mnie na burzę mózgów -jak na razie zrealizowałam wszystkie rady ,ale jeszcze potrzebuję pomysłów

Buziaki
Madzia dziękuję Tobie i Oliwii, bardzo dziękuję Zdjęcia śliczne, córcia prześliczna!!!
Dni razem mijają zdecydowanie za szybko. Nie możemy się nagadać. Ileż można gadać o roślinkach, rabatach... No można prawda.
I o wszystkim innym też. Fajnie spotkać w sieci ludzi nadających na tych samych falach.
Podziwiam Cię Madzia jak wszyscy na tym forum za niesamowitą pracowitość, zorganizowanie.
Pamiętasz jaki miałaś przydomek na pierwszych spotkaniach? Adoptowane dzieciątko ze Śląska
Nasza znajomość kwitnie równie pięknie jak kwiaty w naszych ogrodach
Twój jest tak cudnie kolorowy... A fasolka przepyszna, to już wiesz.
Buziaki Mobilizuję tyłek i jadę, nie będzie tak fajnej burzy mózgów jak z Anitką, ale może choć odrobinkę pomogę.
Iwonka 22:00, 10 paź 2023

Zdjęcia z ostatniej niedzieli września, kadry znów te same, dla odmiany w deszczowym poranku.
Iwonka 22:01, 10 paź 2023