Iwonko, pokaż z bliska bodziszki koło drewutni, bo nie mogę się odnaleźć. Chodzi mi o tego pod ławeczką? I za domkiem? Który miał biało-zielone listki?
Zapraszam do mnie, bo ja się nigdzie nie ruszam.
Iwonko, no nie wierzę, że nie jest idealnie.
Derenie teraz to prawdziwe gwiazdy.
Wyjazd świetny, ale ty jesteś super modelką.
Ula ten bodziszek to nie jest czasem dreamland, z takim białym obrzeżeniem na listkach?
Zobacz, u mnie pod glediczją rosną na zewnątrz hakonki a koło pnia rozplenice. Hakonki są zdecydowanie bujniejsze a rozplenice, nie podlewane, w sąsiedztwie pnia mają ciężkie warunki.
W innych miejscach ogrodu rosną mi świetnie.
Myślę, że gdy znajdziesz swoim hakone dobrą miejscówkę, odwdzięczą się za jakiś czas.
Jaką masz ziemię?
U mnie jest glina. Dla hakone rozluźniłam ją piaskiem, kompostem i korą przekompostowaną.
Taka mieszanka to dla nich raj
Wyjazdy urlopowe przed sezonem to sama przyjemność. My uwielbiamy zwiedzać na własną rękę, leżenie na plaży to nie nasza bajka. Po wakacjach zawsze jesteśmy styrani ale to cudowne endorfiny. Odpoczywam w domu na kanapie
Aniu w sprawie odwiedziń zadzwonię, coś wspólnie dogramy
Sylwia na więcej skrzyń na ogrodzie nie mam już miejsca, a na drugiej działce na razie brak chęci na dodatkową robotę.
Marzyłam o świeżych sałatach, zieleninie i pomidorkach koktajlowych do skubania. Plan zrealizowany
Dla mnie też Bożenko niesamowite jest jak pomyślę, ile takie drzewo "widziało".
Kultura minojska na Krecie, 3 tys lat p.n.e. - kawał historii na tak małej w sumie wyspie.
Zaszczyt przykucnąć przy takiej oliwce