Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Kordina 21:05, 10 cze 2025

Iwonka napisał(a)

Cudowne ujęcie z cudownego ogrodu
Wyjazdówka fantastyczna, zdjęcia porobiłaś naprawdę świetne, a ja uwielbiam takie portale, mam ich kolekcję
Iwonka napisał(a)

I to drzewo oliwne, fantastyczne, przeczytałam, ze ma 3 tysiące lat, niesamowite, jakim świadkiem historii bywało.

Ulina 20:55, 11 cze 2025

Iwonko, pokaż z bliska bodziszki koło drewutni, bo nie mogę się odnaleźć. Chodzi mi o tego pod ławeczką? I za domkiem? Który miał biało-zielone listki?
Zapraszam do mnie, bo ja się nigdzie nie ruszam.
Gosialuk 22:30, 11 cze 2025

Iwonko, no nie wierzę, że nie jest idealnie.
Derenie teraz to prawdziwe gwiazdy.
Wyjazd świetny, ale ty jesteś super modelką.
Ula ten bodziszek to nie jest czasem dreamland, z takim białym obrzeżeniem na listkach?
Iwonka 22:51, 11 cze 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Hakonki u Ciebie bardzo bujne. Moje mają za sobą niektóre już 2 sezony. Kolejne trzy nie obudziły się całkiem po zimie. Nie służy im coś u mnie w ogrodzie. Przesadzę te co ocalały w inne miejsce, a na tamtą rabatę dam chyba seslerię. Zawsze wzdycham jak widzę takie okazy u Was, czy to u Ciebie czy to u Wioli. Rozplenice za to sobie radzą i w zeszłym roku jesienią byłam z nich zadowolona.

Zobacz, u mnie pod glediczją rosną na zewnątrz hakonki a koło pnia rozplenice. Hakonki są zdecydowanie bujniejsze a rozplenice, nie podlewane, w sąsiedztwie pnia mają ciężkie warunki.
W innych miejscach ogrodu rosną mi świetnie.
Myślę, że gdy znajdziesz swoim hakone dobrą miejscówkę, odwdzięczą się za jakiś czas.
Jaką masz ziemię?
U mnie jest glina. Dla hakone rozluźniłam ją piaskiem, kompostem i korą przekompostowaną.
Taka mieszanka to dla nich raj

Wiaan napisał(a)
Wspaniałe kadry, derenie masz dorodne, jak tu przejść obojętnie koło nich w szkółce jak się człowiek takich piękności u Ciebie naogląda

Derenie rosną u mnie kilka lat, w tym sezonie zdecydowanie bujnęły, podrosły.
Kupiłam egzemplarze już kwitnące więc tu nie było niespodzianek.

anpi napisał(a)
Iwonka, cudowności pokazujesz! wycieczkowe kadry boskie! A i w Twoim ogrodzie można się rajsko poczuć Pozdrawiam! I napisz czy jakieś plany odwiedzinowe się klarują?

Wyjazdy urlopowe przed sezonem to sama przyjemność. My uwielbiamy zwiedzać na własną rękę, leżenie na plaży to nie nasza bajka. Po wakacjach zawsze jesteśmy styrani ale to cudowne endorfiny. Odpoczywam w domu na kanapie
Aniu w sprawie odwiedziń zadzwonię, coś wspólnie dogramy

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudowności tu i tam Ale na ta ilość warzyw to byś potrzebowała dwa razy tyle skrzyń co najmniej....

Sylwia na więcej skrzyń na ogrodzie nie mam już miejsca, a na drugiej działce na razie brak chęci na dodatkową robotę.
Marzyłam o świeżych sałatach, zieleninie i pomidorkach koktajlowych do skubania. Plan zrealizowany

MartaCho napisał(a)
Mój ulubiony Twój zakątek
Piękne wspomnienia z podróży pozostaną. Ładne miejsce na Ziemi odwiedziliście.

Zakątek przy drewutni w szczycie "słitaśności" Kwitnie wszystko oprócz zawilcy.
Wyjazd bardzo udany, baterie naładowane

DariaB napisał(a)
Powiem Ci, że kolory w Twoim ogrodzie milsze dla oka niż te greckie majowo-czerwcowej bujności nic nie jest w stanie zastąpić.

Polskie krajobrazy zupełnie inne niż greckie, każde na swój sposób piękne.
Po wyjeździe głowa zresetowana a ciało wygrzane

Kordina napisał(a)
Cudowne ujęcie z cudownego ogrodu
Wyjazdówka fantastyczna, zdjęcia porobiłaś naprawdę świetne, a ja uwielbiam takie portale, mam ich kolekcję

I to drzewo oliwne, fantastyczne, przeczytałam, ze ma 3 tysiące lat, niesamowite, jakim świadkiem historii bywało.

Dla mnie też Bożenko niesamowite jest jak pomyślę, ile takie drzewo "widziało".
Kultura minojska na Krecie, 3 tys lat p.n.e. - kawał historii na tak małej w sumie wyspie.
Zaszczyt przykucnąć przy takiej oliwce