Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tu na razie jest klepisko....

Tu na razie jest klepisko....

kasiab 15:27, 24 cze 2025

ajka napisał(a)
Kostrzewy sinej też nigdy nie kupiłam do swojego ogrodu

Pysznogłówki musiałam wywalić, bo zanim dobrze zakwitły łapały mącznika i nic na niego nie pomagało. Wyglądały okropnie. Część oddałam. Obdarowana zadowolona. Możliwe, że to kwestia mojej ciężkiej ziemi.

Nie pociesza mnie to unie też glina ciężka zobaczymy
Roocika 12:46, 25 cze 2025

kasiab napisał(a)

Lidia chciałabym żeby to były dopieszczające prace... Rewolucja przede mną
Rabata z hakone jeszcze 2 lata temu była wypełniona roślinami. Niestety w zeszłym roku miodunki zaczęły mi wypadać i brunery czy paprocie. Stąd w tym roku dosadzone zostały anabelki, dojdą nowe hosty na podmianke może jarzmianki bo mi się bardzo podobają. Zobaczymy

A czemu zaczęły wypadać? Znasz przyczynę. Niestety większość bylin jest chyba krótkowiecznych więc wciąż jest coś przy nich do roboty. Ja mam do dzielenia niektóre seslerie.
kasiab 15:11, 25 cze 2025

Roocika napisał(a)

A czemu zaczęły wypadać? Znasz przyczynę. Niestety większość bylin jest chyba krótkowiecznych więc wciąż jest coś przy nich do roboty. Ja mam do dzielenia niektóre seslerie.

Na pewno złapały mączniaka w zeszłym roku wiosną i się nie zebrały pomimo ścięcia. W tym roku słabo przezimowały i część poszła za tęczowy mostek, a te które zostały wyglądają niczym 10 nieszczęść. Decyzja: utylizacja i miejsce mam na coś nowego
Zobaczymy co posadzę. Chciałam brunery w miejsce miodubek, jednak skoro hosty przypala słońce to i im nie będzie lekko
Coś wymyślę
Seslerii mam po kokardę, że tak to ujmę ona u mnie rośnie jak szalona, czy dbam, czy nie. Powiem szczerze, że się już mi opatrzyła. Dużo mam przy niej cięcia bo rośnie potworna na moje warunki lokalowe.
Roocika 15:25, 25 cze 2025

kasiab napisał(a)

Na pewno złapały mączniaka w zeszłym roku wiosną i się nie zebrały pomimo ścięcia. W tym roku słabo przezimowały i część poszła za tęczowy mostek, a te które zostały wyglądają niczym 10 nieszczęść. Decyzja: utylizacja i miejsce mam na coś nowego
Zobaczymy co posadzę. Chciałam brunery w miejsce miodubek, jednak skoro hosty przypala słońce to i im nie będzie lekko
Coś wymyślę
Seslerii mam po kokardę, że tak to ujmę ona u mnie rośnie jak szalona, czy dbam, czy nie. Powiem szczerze, że się już mi opatrzyła. Dużo mam przy niej cięcia bo rośnie potworna na moje warunki lokalowe.

No właśnie u mnie urosła i takie gniazda się w środku robią więc mus podzielić i odmłodzić. Na szczęście nie wszystkie naraz hehe

A o mączniaku na miodunce- Magara też mi o tym pisała hmm, zobaczymy jak będzie

Będę zaglądać co wymyślisz.
kasiab 17:08, 25 cze 2025

Roocika napisał(a)

No właśnie u mnie urosła i takie gniazda się w środku robią więc mus podzielić i odmłodzić. Na szczęście nie wszystkie naraz hehe

A o mączniaku na miodunce- Magara też mi o tym pisała hmm, zobaczymy jak będzie

Będę zaglądać co wymyślisz.

Gdybyś miała pomysł to dziel się koniecznie