Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Muszelka 17:11, 15 lut 2019

Kociamama napisał(a)
Ogród piękny, a zdjęcia robisz czarowne. Masz niesamowity talent i oczko. Przede mną jeszcze baaaardzo długa droga do takiego poziomu.

Dziękuję

A Ty masz „lekkie pióro”. Leciutkie. Jak piórko
Muszelka 17:13, 15 lut 2019

Kokesz napisał(a)
Kilka fotek u mnie, zapraszam

Z wielką przyjemnością obejrzałam Twój fotoreportaż, dziękuję!
Muszelka 17:15, 15 lut 2019

gogo napisał(a)
Muszelko, Madera to kolejne miejsce, gdzie bym zamieszkała
Jest tam wszystko co lubię, góry, ciepła woda, podzwrotnikowa roślinność i odpowiadający mi klimat.

Grażynko, tylko jedno się nie zgadza. W oceanie woda zimna.
Ciepła woda w podgrzewanych basenach i w kranie
Muszelka 17:17, 15 lut 2019

mikina34 napisał(a)
Po nitce do kłębka przybiegłam za kurkumą, wyjrzałam zza węgła,a tu takie widoki... Muszelko, te górskie wschody słońca są bajeczne kocham góry, szkoda, ze już nie mogę po nich wędrować, ale wspomnienia zostały
Będę zaglądać

Zaglądaj, zaglądaj. Bardzo cieszę się, że chcesz zaglądać
Muszelka 17:25, 15 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudne fotografie jak zwykle u Ciebie

Dzięki.

Ostatnio widziałam u Ciebie młode drzewko (nie pamiętam, klon?), które sfotografowałaś z fajną głębią ostrości. Idziesz do przodu! Nie tylko ogrodowo
Muszelka 17:36, 15 lut 2019

Agania napisał(a)
Bosko...było na Maderze

Agato, zamieszczałaś gdzieś zdjęcia z Twojego pobytu na Maderze? Jeśli tak, proszę, podaj link. Bardzo chętnie bym je obejrzała... Lubię zobaczyć to samo miejsce sfotografowane innym okiem.

Pan Muszelek czasami robi zdjęcia swoim telefonem, gdy ja fotografuję to miejsce aparatem. Nie możemy się potem nadziwić, jak w różny sposób patrzymy na to samo.
W różności siła
Muszelka 17:38, 15 lut 2019

sierotka napisał(a)
Witaj Muszelko ale sobie poogladalam cudna jest ziemia
Pozdrowionka miłego dnia źyczę

Witaj! Pozdrowionka Miłego wieczoru życzę
Muszelka 17:44, 15 lut 2019

Kokesz napisał(a)
Może wszystko zależy od tego jaką kto toleruje temperaturę.
Z tego co piszesz i pokazujesz widać, że kochasz zimę
My we wrześniu też mieliśmy temp. ok 25 stopni.
W góry wybraliśmy się wcześnie rano i temp. na 1800 m była ok 15 stopni, szło się raczej w cieniu więc nie odczuwałam takiej wysokiej temperatury jak piszesz. Ale ja to gatunek raczej ciepłolubny
Ps. Madera wiosną też mi się marzy

Reniu, masz całkowitą rację. Lubimy przebywać w niższych temperaturach. W domku rekreacyjnym mamy nawet założony klimatyzator - latem upały nam niestraszne

Ty byłaś na Maderze we wrześniu. Może wówczas słońce nie grzeje tak mocno, jak w czerwcu/lipcu?

Mój kolega był na Maderze w kwietniu. W Polsce, w kwietniu jest przepięknie, ale tam jest po prostu bajecznie. Widziałam zdjęcia... I Festiwal Kwiatów w Funchal...

Obecnie nie mamy możliwości wybrać się na Maderę w innym terminie, jak w wakacje letnie lub we ferie zimowe. Ale... „quod differtur, non aufertur” ("co się odwlecze, to nie uciecze”).
Czego Tobie i sobie życzę
Muszelka 17:52, 15 lut 2019

Krakus napisał(a)
dla mnie na pewno sie przyda bo właśnie za sprawą Twoich zdjęć dowiedziałem sie o tej wyspie i wpadło do worka z moimi marzeniami pozdrawiam

Krakusie, z całego serca życzę Ci, żeby z tego worka myszki nie wyjadły Ci żadnego marzenia!

Wierzę, że kiedyś (w najlepszej dla Ciebie chwili) spełni się każde marzenie, które przechowujesz w tym worku.
Pozdrawiam ciepło

Basilikum 19:53, 15 lut 2019

ale pieknie opisalas Madeire powinnas przewodniki pisac az sie chce spakowac plecak