Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Nowa12 19:58, 12 lut 2019

Zachwycona jestem tymi żurawkami-żarowkami Red Lighting. Już je wpisałam do zakupów na ten rok .
Muszelka 20:04, 12 lut 2019

Agato, nie pożałujesz.
Ale pamiętaj podczas sadzenia, że mają bardzo duże liście (wielkości połączonych dwóch dłoni) i żarówiasty kolor (żółto-limonkowo-czerwony). Zimę przeżywają bez szwanku.
Kasiek 23:45, 12 lut 2019

Koncert dla uszu i oczu...Najpierw dla uszu... uwielbiam go. Chodze na jego koncerty obowiazkowo i wszedzie...Ide na spokojnie poczytac
abiko 08:56, 13 lut 2019

Muszelka napisał(a)
Gratki Na tarasie jeszcze w tym roku nie piłam.

Ale w styczniu piłam cappuccino na lodowcu wyciągając radośnie dzioba do słońca I w dodatku smarowałam go kremem z filtrem (na wys. 3500 m. n.p.m. słońce bardzo mocno operuje).

Dobra.. przebiłaś mnie
Muszelka 18:58, 13 lut 2019

Kasiek napisał(a)
Koncert dla uszu i oczu...Najpierw dla uszu... uwielbiam go. Chodze na jego koncerty obowiazkowo i wszedzie...Ide na spokojnie poczytac

Kasiu, masz na myśli koncerty Andre Rieu?
Muszelka 19:02, 13 lut 2019

abiko napisał(a)

Dobra.. przebiłaś mnie

violaskom 19:29, 13 lut 2019

Nadrabiam u Ciebie zaległości. Nie wiem co bardziej chwalić. Czy rośliny , czy jakość zdjęć. Zdjęcia robisz cudne. Nie wiedziałam, że anemony wyrastają spod śniegu.
Pozdrawiam.
Kasiek 19:51, 13 lut 2019

Muszelka napisał(a)

Kasiu, masz na myśli koncerty Andre Rieu?

Tak, ostatnio 4 dni temu w Monachium
ElzbietaFranka 21:32, 13 lut 2019

Muszelko to właśnie ta żurawka o której pisałaś fire alarm. Mam katalog żurawek z Zaborza przypomniało mi sie. Chodzę po szkółkach i dają mi różne katalogi od Hyzego też mam. Notuje wszystko w notesie co powinnam mieć na uwadze przy kupnie.
Gdzie mieszkam blisko mam szkółkę i oni mają licencje na żurawki tyle tego, że glowa wysiada wszystkie ładne.

W tym roku kupilam sporo nasion dalii, cynii i przytacznika. Nie wiem gdzie to posieje ale mi się podobają, co zrobić chciejstwo.

Cieszę się, że pogoda będzie sprzyjać.
Muszelka 06:58, 14 lut 2019

violaskom napisał(a)
Nadrabiam u Ciebie zaległości. Nie wiem co bardziej chwalić. Czy rośliny , czy jakość zdjęć. Zdjęcia robisz cudne. Nie wiedziałam, że anemony wyrastają spod śniegu.
Pozdrawiam.

Violka, dziękuję, że do mnie zajrzałaś
Anemony nie wyrastają spod śniegu, tylko jeszcze nie skończyły od lata kwitnąć, jakieś mutanty mam Prawdopodobnie w najbliższym sezonie będą słabo kwitnąć, bo bulwki nie odpoczęły przez zimę. Cóż, to ich decyzja A mnie nic do tego, muszę przyjąć to na klatę i cieszyć się ich zimową obecnością.
Serdeczności.