Specjalistą od siania się jest ciemiernik cuchnący, mam prawdziwe łany / u mnie str. 196 /.
Muszelko, a fusy z kawy mogą być słodkie?
Ja kawy nie piję w ogóle, a eM swoją słodzi.
A czy do roślin podlewanych piwem nie zbiegną się ślimaki?
ja mysle, ze to ciemiernik u mnie sie rozsiewa, dzis nawet jedna siewke na drodze znalazlam. Musze przesadzic w inne miejsce. On ponoc trzy lata potrzebuje zanim zakwitnie
zawiera 10-12% azotu, fosfor, potas. Ponadto co bardzo wazne zatrzymuje wilgoc, potrafi zatrzymac o wiele wiecej wody niz sama wazy i powoli ja oddawac roslinie. Ponadto rozklada sie bardzo wolno i polepsza przez to strukture gleby. Mamy w naszych "skrzyniach" na dnie - chociaz juz trzeci rok jest wiec pewnie sie w wiekszosci rozlozyla. W tym roku chce dac pomidorom i innym roslinkom w w nogi po troche welny.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Grażynko, Twoje ciemierniki obejrzałam. Fajnie, tylko się cieszyć.
Czasami tak bywa, że roślina upodoba sobie miejsce i mnoży się na potęgę. Mam tak z dzwonkiem dalmatyńskim.
Co do „słodkich fusów” - nie wiem…
Na moim terenie nie ma zupełnie problemu ze ślimakami. Jeśli na Twoim taki problem występuje, to nie korzystaj z tego sposobu nawożenia.