Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

DorKa 07:58, 22 maj 2018

Magleska napisał(a)
lepiej jak pogrupowane fajnie to wygląda
podoba mi się te 2 anabelki po obu stronach ścieżki .....a te anabelki ,to chyba potfffory rosna ?
ścieżkę raczej będziesz musiała jakoś od kory odgrodzić ,bo żwirek będzie Ci się mieszał z korą
nie myślałaś ,żeby te płyty po prostu w korze wstawić ? .....nie wiem jak z praktycznością takiego pomysłu ,
np jak w tym pinie ....tylko tu kwadraty
https://pl.pinterest.com/pin/190840102930607320/
https://pl.pinterest.com/pin/32932641003758873/

Madzia wiem ,że anabelki potwoy rośną ale chyba właśnie o taki efekt mi chodzi Chcę ,żeby one wwylewały się na ścieżkę. Na ścieżce planuję kulki i trawki do kompletu. Poza tym nie mam na nie pomysłu Rosna już u mnie 4 rok i bidy co rok w innym miejscu. Może tu w końcu będzie ok Zastosowałam ekobordy już po jednej stronie jn i to samo planuje po drugiej ( tam gdzie teraz wyznaczyłam ścieżkę drewnem )

Kora odpada bo jesienią jest tu sajgon ( liście , żołędzie itp) z kawałka ścieżki poodkurzam ale a kory to już nie bardzo .
DorKa 08:00, 22 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajnie teraz wyglądają pogrupowane roślinki, też tak sadzę
Bardzo ładny masz trawniczek w kształcie koła

Muszę jeszcze parę grup dosadzić i będzie gitara Też lubię te koła Ciekawe jak teraz wyglądają z dachu. Chyba poproszę Emusia o zdjęcie porównywalne
DorKa 08:05, 22 maj 2018

mrokasia napisał(a)
A altana to na czym ma stać? Żwirek, płyty, kostka, ziemia???

no właśnie z tym mam problem Dojadę do pewnego miejsca ścieżką i dalej nie mam pomysłu Najprościej byłoby dać płyty po całości, bez żadnych wolnych przestrzeni ,żeby liście łatwo zbierać. Jak zrobię tylko sam placyk pod altanę a dookoła rośliny ,o ten beton nie będzie chyba za bardzo dominował? Do tego to jestem w stanie sama zrobić a kostkę już nie
DorKa 08:08, 22 maj 2018

Rejzi napisał(a)

Pięknie się robi. I jaki porządczek u Ciebie tylko czekać aż się wszystko rozrosnie

Jeszcz chwilkę i obsadzę wszystko a wtedy to już tylko kora , na którą czekam z niecierpliwością
A potem już tylko wezmę od dziewczyn namiary na te sterydy , co rośliną dają,że takie potwory rosną
wiklasia 08:49, 22 maj 2018

No ze zdjęć wyłania się już konkretny ogród.
JoannaDe 09:18, 22 maj 2018

Ładnie sie u Ciebie robi. Najbardziej zazdroszczę tych drzew pod którymi można na hamaku poleniuchować.
DorKa 09:28, 22 maj 2018

wiklasia napisał(a)
No ze zdjęć wyłania się już konkretny ogród.

Jeszcze daleka droga ale w końcu są miejsca , które uważam za skończone a to w moim przypadki bardzo trudne
DorKa 09:28, 22 maj 2018

JoannaDe napisał(a)
Ładnie sie u Ciebie robi. Najbardziej zazdroszczę tych drzew pod którymi można na hamaku poleniuchować.

zapraszam jesienią
JoannaDe 09:33, 22 maj 2018

DorKa napisał(a)

zapraszam jesienią

Znam ból.My mieliśmy szpaler lip wzdłuż podjazdu. Wielkich lip...Jesienią nie nadążałam sprzątać. Liście były wszędzie...
DorKa 09:46, 22 maj 2018

JoannaDe napisał(a)

Znam ból.My mieliśmy szpaler lip wzdłuż podjazdu. Wielkich lip...Jesienią nie nadążałam sprzątać. Liście były wszędzie...

no otóż to ale hamaczek latem jest ok