Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

iwka 10:50, 24 paź 2017

turzycy bym nie ruszała. Lawenda hmmm nie wiem, może jakby z dużym zapasem udało się wykopać, tak żeby się nie kapnęła o co chodzi

Ogólnie na przesadzanie traw to już za późno jest, teraz dobry czas na iglaste, wydaje mi się że trawy nie zdążą się ukorzenić.
DorKa 11:00, 24 paź 2017

iwka napisał(a)
turzycy bym nie ruszała. Lawenda hmmm nie wiem, może jakby z dużym zapasem udało się wykopać, tak żeby się nie kapnęła o co chodzi

Ogólnie na przesadzanie traw to już za późno jest, teraz dobry czas na iglaste, wydaje mi się że trawy nie zdążą się ukorzenić.

i bądź tu człowieku mądry czyli raczej nie ruszać. Hmmm
W takim razie nie wykonam planu
iwka 14:04, 24 paź 2017

DorKa napisał(a)

i bądź tu człowieku mądry czyli raczej nie ruszać. Hmmm
W takim razie nie wykonam planu
haha ale nikt nie powiedział, że nie można Wielokrotnie coś przesadzałam z różnym skutkiem niestety i teraz staram się być ostrożna, tylko co z tego jak najdalej tydzień temu musiałam przesadzić kilkadziesiąt traw
DorKa 14:12, 24 paź 2017

iwka napisał(a)
haha ale nikt nie powiedział, że nie można Wielokrotnie coś przesadzałam z różnym skutkiem niestety i teraz staram się być ostrożna, tylko co z tego jak najdalej tydzień temu musiałam przesadzić kilkadziesiąt traw

Czyli tak naprawdę na wiosnę się dowiesz czy można było
Może ja jednak też zaryzykuję ? Jak ich nie przesadzę to efektu nowych lini nie zobaczę. A jak nowych rabat nie będzie to nasadzeń nie zaplanuję. A jak nie zaplanuje to wrócę do punktu wyjścia
iwka 14:23, 24 paź 2017

przesadzaj, obie będziemy w strachu do wiosny duże tego nie masz.
DorKa 14:31, 24 paź 2017

iwka napisał(a)

No właśnie ja wiele do stracenia nie mam , nie to co Ty .
Ale trzymam kciuki, podobno zima łagodna ma być
Magleska 22:43, 25 paź 2017

Witam u Ciebie przeczytałam całość
Nie pomogę w planowaniu ,ale będę zaglądać ......
Bardzo mi się podoba ta ściana z poukładanym drzewem kominkowym.....świetna jest ....ja bym jej nie zasłaniała ,tylko eksponowała kibicuje i będę zaglądać

iwka napisał(a)

Ja też przesadzałam ,to są nas trzy bojące się
DorKa 07:55, 26 paź 2017

Magleska napisał(a)
Witam u Ciebie przeczytałam całość
Nie pomogę w planowaniu ,ale będę zaglądać ......
Bardzo mi się podoba ta ściana z poukładanym drzewem kominkowym.....świetna jest ....ja bym jej nie zasłaniała ,tylko eksponowała kibicuje i będę zaglądać

Ja też przesadzałam ,to są nas trzy bojące się

Dzięki za odwiedziny Zapraszam częściej.
Ale się uparłyście z tą ścianą wszystkie Póki co jestem nieugięta ale nigdy nie mów nigdy.
Co do przesadzania, trzymajmy się dekalogu Danusi (nie martw się jak roślina wypadnie będziesz mieć miejsce na coś nowego )

DorKa 08:00, 26 paź 2017

Dziewczyny ryję to ziemię i ryję i końca nie widać. Mając tak naprawdę godzinę na prace do zmroku niewiele jestem w stanie zrobić Ale już pomalutku efekty widać. Zostawiłam część trawnika, w miejscu którego będzie ścieżka do altany ( tak chwilowo,żeby można było sobie wyobrazić przyszłe efekty )
Zdjęcia będą po skończonej robocie
Miłego dnia
DorKa 08:14, 26 paź 2017

makadamia napisał(a)

Od schodów do altanki poprowadzić łukiem ścieżkę

Asia z tą ścieżką to musimy jeszcze pokombinować. W projekcie jn linie ścieżki bardzo mi się podobają ale w praktyce to nie przejdzie. Akurat tam jest najwęższa część i coś czuję .że wszyscy będą chodzić obok niej

Ja schody mam na całym tarasie więc zejście może być praktycznie wszędzie. Zrobię Ci dziś zdjęcia z innej perspektywy,żebyś wiedziała o czym mówię.

A myślałaś może nad drzewami z lewej strony ? Byłoby dobrze przed zimą coś jeszcze posadzić,żeby na wiosnę takie puste rabaty mnie nie straszyły