Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

mrokasia 09:14, 08 lut 2018

DorKa napisał(a)

Byłby to dobry patent na mojego piesełka ale tam gdzie koncza się róże ( za największą tujką ) jest woda, do której muszę mić dostęp. A pomiędzy różami ciężko by chodzić

Rozumiem .
To koncepcja z dereniami mi się podoba tylko popatrz czy variegatius będzie dobrze z dereniami wyglądał - czy nie za dużo białego. Może pod tą jedną nigrą innego miskanta dać???
DorKa 09:34, 08 lut 2018

mrokasia napisał(a)

Rozumiem .
To koncepcja z dereniami mi się podoba tylko popatrz czy variegatius będzie dobrze z dereniami wyglądał - czy nie za dużo białego. Może pod tą jedną nigrą innego miskanta dać???

Kurcze faktycznie a chciałam spójnie pod każdą nigrą to samo dać
Kasia_CS 14:12, 08 lut 2018

Ale to miejsce gdzie woda może być bez róży, mozesz dac krotszy szpaler przecież tyle ogrodów z różami i wszyscy dają jakoś radę
DorKa 14:26, 08 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ale to miejsce gdzie woda może być bez róży, mozesz dac krotszy szpaler przecież tyle ogrodów z różami i wszyscy dają jakoś radę

ja dopiero zaczynam przygodę z różami i nie chcę na początek tak długiej rabaty z różami muszę się najpierw przekonać czy mi to w duszy gra
Posadzę je do wody. Czy masz doświadczenie z różą " rosenfaszination " ?
Bardzo mi się spodobała i szukam opinii. Chyba ,że masz coś innego ładnego i nieproblemowego ?
mrokasia 14:31, 08 lut 2018

DorKa napisał(a)

ja dopiero zaczynam przygodę z różami i nie chcę na początek tak długiej rabaty z różami muszę się najpierw przekonać czy mi to w duszy gra
Posadzę je do wody. Czy masz doświadczenie z różą " rosenfaszination " ?
Bardzo mi się spodobała i szukam opinii. Chyba ,że masz coś innego ładnego i nieproblemowego ?

A już miałam napisać, żebyś w takim razie ten szpaler róż przedzieliła jednym dereniem posadzonym właśnie w tej luce przy kranie...
DorKa 14:42, 08 lut 2018

mrokasia napisał(a)

A już miałam napisać, żebyś w takim razie ten szpaler róż przedzieliła jednym dereniem posadzonym właśnie w tej luce przy kranie...

Boję się takiej ilości róż
Derenie fajnie by tam wyglądały ale z vareigatusem rzeczywiście się zleją.
Chyba,że zamienic variegatusa na bardziej zielona trawę ?

Opcje są więc dwie : zostawić Danusiowy pomysł Variegatusa pod nigrą ale derenie na coś innego zamienić. Albo derenie Wioli zostawić a variegatusy na coś innego zamienić.
mrokasia 15:37, 08 lut 2018

DorKa napisał(a)

Boję się takiej ilości róż
Derenie fajnie by tam wyglądały ale z vareigatusem rzeczywiście się zleją.
Chyba,że zamienic variegatusa na bardziej zielona trawę ?

Opcje są więc dwie : zostawić Danusiowy pomysł Variegatusa pod nigrą ale derenie na coś innego zamienić. Albo derenie Wioli zostawić a variegatusy na coś innego zamienić.

A jak długi masz ten kawałek pomiędzy nigrami??? Ile tam masz metrów???
Magleska 15:52, 08 lut 2018

Planowanie trwa i tylko 40 dni do wiosny buziaki
Kasia_CS 17:59, 08 lut 2018

Ja ostatnio wszystkim "wciskam" różę Artemis, bo z obserwacji w innych wątkach wygląda obłędnie, zwłaszcza w szpalerach - sama dopiero posadziłam jesienią, więc własnych doświadczeń brak. Ale gdybym miała zapędy na szpaler (a raczej mam kolekcjonerskie i każda u mnie inna ) to pewnie padło by właśnie na Artemis

Rosenfascination to tylko z relacji Izy, na żywca nie widziałam niestety
anna_t 20:17, 08 lut 2018

a ja polecam Pashmine. cudna jest,mega długo trzyma kwiat,zdrowa, zwarta, idealna!