Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Polon 13:36, 21 kwi 2023

Witam się serdecznie, to mój pierwszy post na forum, choć czytam różne wątki (m. in. Twój ) już od jakiegoś czasu, bo jestem na etapie rozpoczynania przygody z ogrodowaniem. Masz świetny ogród, bardzo w stylu, który jest mi bliski, taki trochę trawy, trochę rekreacji i wypoczynku, trochę warzywek i owoców, a to wszystko w matematycznym porządku, ale nie pozbawionym przytulności. Będę zaglądać i pytać o różne rzeczy, tym bardziej, że chyba z tych samych okolic jesteśmy (DWR), więc o szkółki albo lokalne okazje czasem podpytam , pozdrawiam
AnnaCh 21:40, 21 kwi 2023

Cześć Aniu, wpadłam z rewizytą, trochę to trwało, ale mam wieczny niedoczas Bardzo fajnie działasz, widać to doskonałe na zdjęciach z drona
Patrycja_KG_Lu 22:14, 21 kwi 2023

Rzeczywiście ładnie rozgałęziona i dobra cena.
ajka 23:08, 21 kwi 2023

Roocika napisał(a)

To jeszcze lepiej z sypialni

U mnie są zwykłe Lamrckie. Jedna narazie posadziliśmy a 3 pozostałe jeszcze zadołowane w donicach czekają na posadzenie.

To zaszalałaś Myślę, że ich pnie są na tyle niepowtarzalne, że mogą dać bardzo fajny efekt końcowy
ajka 23:11, 21 kwi 2023

Polon napisał(a)
Witam się serdecznie, to mój pierwszy post na forum, choć czytam różne wątki (m. in. Twój ) już od jakiegoś czasu, bo jestem na etapie rozpoczynania przygody z ogrodowaniem. Masz świetny ogród, bardzo w stylu, który jest mi bliski, taki trochę trawy, trochę rekreacji i wypoczynku, trochę warzywek i owoców, a to wszystko w matematycznym porządku, ale nie pozbawionym przytulności. Będę zaglądać i pytać o różne rzeczy, tym bardziej, że chyba z tych samych okolic jesteśmy (DWR), więc o szkółki albo lokalne okazje czasem podpytam , pozdrawiam

Polon witam serdecznie na moim wątku, czuję się zaszczycona Może zdradź jeszcze imię A najlepiej załóż własny wątek i zrób sobie podpis, będziemy podpowiadać
ajka 23:12, 21 kwi 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Rzeczywiście ładnie rozgałęziona i dobra cena.

Dziękuję, czasami uda się dobrze trafić. Właśnie dlatego lubię zakupy stacjonarne, bo wtedy można wybierać i przebierać do woli.
ajka 23:15, 21 kwi 2023

AnnaCh napisał(a)
Cześć Aniu, wpadłam z rewizytą, trochę to trwało, ale mam wieczny niedoczas Bardzo fajnie działasz, widać to doskonałe na zdjęciach z drona

Dziękuję, to prawda, na zdjęciach z drona najlepiej widać postęp i zaawansowanie prac. Zaczynam się siebie bać, bo ta duża ilość trawnika nie daje mi spokoju. W przyszłych latach na pewno znów go będę wyrywać.
Kasya 07:45, 22 kwi 2023

ajka napisał(a)

Dziękuję za potwierdzenie. To owoców pewnie też ma jak na lekarstwo?

No z 1 krzaczka zdecydowanie tak
galgAsia 08:47, 22 kwi 2023

ajka napisał(a)
Kupiona porzeczka na pniu mi nie ruszyła, oddali mi pieniądze. Stwierdziłam, że kupię zwykłe krzaki porzeczki, bo te na pniu mają złe opinie.

Chciałam dokupić też żurawinę wielkoowocową i tu mam do was pytanie. Czy ktoś z was ją ma? Jak ona duża rośnie, bo nie mogę doczytać? Czy mogę posadzić ją pod borówką? Czy to podobnej wielkości krzaki czy mniejsze?
Ania, ja właśnie przesadzałem borówki i pomiędzy nimi posadziłam 6 krzaczków żurawiny. Ona dobrze się sprawdza jako zacienienie podłoża, żeby nie wysychało. A co z owocami?-zobaczymy, uznałam, że akurat żurawiny nie jemy garściami, więc może wystarczy...
Polon 11:49, 22 kwi 2023

ajka napisał(a)

Polon witam serdecznie na moim wątku, czuję się zaszczycona Może zdradź jeszcze imię A najlepiej załóż własny wątek i zrób sobie podpis, będziemy podpowiadać

Ooo, faktycznie z tego wszystkiego nawet się nie przedstawiłam, już nadrabiam i pozdrawiam jeszcze raz, Małgosia