Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 09:50, 04 wrz 2022

Judith napisał(a)
O! Tez miałaś dzień cięcia . Pogoda była idealna do ogrodowych prac. Efekty doskonałe .

Tak , sekatory nie stygły

Oj tak pogoda była idealna.

Też myślę , że efekty spoko
mrokasia 10:50, 04 wrz 2022

Ja też może dziś coś przytnę, zobaczę... Raczej ręcznie bo w niedzielę staram się nie używać głośnego sprzętu.
Miłego dnia!
Martka 10:57, 04 wrz 2022

Wyliczenia Martki wzięły w łeb, bo 5 minut - no wyobraźnia mi nie podpowiedziała takiego tempa niestygnące sekatory mnie rozbawiły
Wiolu, szacun za tempo. Też jestem zdania, że ogród lepszy niż siłka. Możesz dziś ruszyć ręką i nogą? Chciałam zapytać, ale że ręką tak -to już widzę / czytam
Wiolka5_7 11:27, 04 wrz 2022

mrokasia napisał(a)
Ja też może dziś coś przytnę, zobaczę... Raczej ręcznie bo w niedzielę staram się nie używać głośnego sprzętu.
Miłego dnia!

Teraz pogoda idealna ,to można ciąć ja wszystko ręcznymi nożycami ciachałam. W zimie planuję nowe sekatory ręczne zakupić,bo te mam stare tanie marketowskie...
Wiolka5_7 11:31, 04 wrz 2022

Martka napisał(a)
Wyliczenia Martki wzięły w łeb, bo 5 minut - no wyobraźnia mi nie podpowiedziała takiego tempa niestygnące sekatory mnie rozbawiły
Wiolu, szacun za tempo. Też jestem zdania, że ogród lepszy niż siłka. Możesz dziś ruszyć ręką i nogą? Chciałam zapytać, ale że ręką tak -to już widzę / czytam

Tak sekatory nie stygły ,ciachałam niczym Nożycoręki raz sekatorem dużym,raz małym ...
Powiem Ci Martka , że wieczorem coś mi w kolano weszło ,ale dziś już ok człowiek nie przyzwyczajony do takiej gimnastyki
Dzisiaj mam zamiar cały dzień odpoczywać ...
Nowa12 12:12, 04 wrz 2022

A ja teraz dopiero przyuważyłam ile ty masz żywopłocików. Wszystkie ci się sprawdzają. Cis to wiadomo ale trzmielina albo tawułka też się sprawdza w tej roli?
Wiolka5_7 13:44, 04 wrz 2022

Nowa12 napisał(a)
A ja teraz dopiero przyuważyłam ile ty masz żywopłocików. Wszystkie ci się sprawdzają. Cis to wiadomo ale trzmielina albo tawułka też się sprawdza w tej roli?

Oczywiście wszystkie rosną bez problemu

Te tawuły to sadziłam jeszcze przed O. Cięlam najpierw w kule a ostatnio zrobiłam żywopłocik
Wiolka5_7 20:16, 05 wrz 2022

Wzięłam się za usuwanie szczawika z kolejnej rabaty,wrr!
W przyszłym roku muszę go regularnie wyrywać,to może się go pozbędę.

Tutaj znowu mialam dywan z siewek szałwii. Dlatego ja stąd eksmitowałam niedawno z tego powodu.

Lilaczki sadzone wiosną powtarzają kwitnienie

Patyk lilak i hakone w kotle fajnie się zadomowiły
Gosialuk 21:20, 05 wrz 2022

Wiola nieustannie podziwiam jak hakone u ciebie rosną. Nawet w donicy im dobrze.
Szczawik też mam tylko ten limonkowy. Utrapienie z nim - wyrywam i wyrywam a on ciągle jest.
mrokasia 21:25, 05 wrz 2022

Jesuuuuu, szczawik to moje utrapienie, najgorszy chyba chwast .