Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Pokaż wątki Pokaż posty

Za drzwiami do ogrodu...

anabuko1 23:20, 19 lip 2024

anpi napisał(a)

Przycięłam liście i od razu szybciej dojrzewają

Aniu ale masz ciekawe odmiany tych pomidorków.
Smacznie wyglądają i ładnie
anabuko1 23:22, 19 lip 2024

anpi napisał(a)

Tak, Klara największa! A nasionka jej dostałam w gratisie akurat

No , no sporo odmian uzbierałas.
A gdzie nasionka kupowałas ?
Urszulla 15:05, 23 lip 2024

Aniu, dziękuję za superowe zapakowanie roślinek. Posadziłam dziś wreszcie po wszelkich wojażach: trzcinniki, monardę i floksa. O tego ostatniego się jedynie martwię. Zostały ciemierniki, są w super kondycji. Powiem szczerze gdy zobaczyłem ciemierniki u Anitki, to swoich się wstydzę
Dziś w nocy zapowiadają burze i deszcz. Podleje mi wszystko.
anpi 17:17, 25 lip 2024

anabuko1 napisał(a)

No , no sporo odmian uzbierałas.
A gdzie nasionka kupowałas ?

Aniu, niektóre nasionka na Allegro, niektóre stacjonarnie, a część zamawiały Iwonka i Aga, więc mam od nich ( trzeba ich pytać) Jak Cię interesują konkretne odmiany, to Ci powiem które skąd.
Bardo zadowolona jestem z tegorocznych pomidorów, i jakości i ilości
anpi 17:21, 25 lip 2024

Urszulla napisał(a)
Aniu, dziękuję za superowe zapakowanie roślinek. Posadziłam dziś wreszcie po wszelkich wojażach: trzcinniki, monardę i floksa. O tego ostatniego się jedynie martwię. Zostały ciemierniki, są w super kondycji. Powiem szczerze gdy zobaczyłem ciemierniki u Anitki, to swoich się wstydzę
Dziś w nocy zapowiadają burze i deszcz. Podleje mi wszystko.

Ula myślę, że floksy dadzą radę. Obetnij je, posadzone same korzenie powinny się przyjąć bez problemu. wprawdzie już w tym roku nie pocieszysz się kwiatami, ale w przyszłym sezonie !
Zaraz lecę do Ciebie zdać relację z odwiedzin
anpi 19:12, 25 lip 2024

Nie ma to jak połączenie wypoczynku urlopowego z odwiedzinami cudnych ogrodów (znanych Wam tutaj na Ogrodowisku)i spotkanie z ich cudownymi gospodarzami Udało mi się właśnie być w takich czterech! Dwa odwiedziłam pierwszy raz( Uli i Moni)a dwa kolejny już raz!( Anitki i Madzi) Oprócz tego pospacerowałam też po Japońskim ogrodzie w Pisarzowicach Na relację zapraszam do wątków ich właścicieli Jak zwykle był to czas pełen zachwytów, śmiechu, rozmów i obżarstwa!, olbrzymiej inspiracji i niesamowitej serdeczności i pozytywnej energii płynącej za strony właścicieli tych przepięknych miejsc!!!
Tak naprawdę, to na robienie zdjęć praktycznie trochę szkoda czasu i robiłam je na ostatnią chwilę, bo chce się chłonąć te rzeczywiste obrazki jak najszerszym spojrzeniem, ale fajnie też mieć pamiątkę i możliwość powrotu do nich w domu Czas w tak przemiłym towarzystwie mija tak szybko i miło, że dzień wydaje się być za krótki na wszystko Pamiątkowe grupowe zdjęcie udało się zrobić tylko u Anitki Pozdrawiam wszystkie ogrodniczki i panów eMów, którzy też nie zdawali się być znudzeni Ledwo doprosiłyśmy się o fotkę(a wiadomo: ujęć było 100 i na każdym coś nie tak)

April 20:03, 29 lip 2024

Aniu, masz świetną kolekcję pomidorów. Zazdroszczę możliwości ich uprawy.

No i gratuluję udanego spotkania. Fajnie się na was patrzy, choć nie wszystkie koleżanki miałam okazję poznać osobiście.
Ewa777 09:53, 30 lip 2024

Na pomidorach się nie znam, ale Twoje wyglądaja bardzo apetycznie
Miło widzieć taką wesołą grupę ogrodniczek. Spotkanie było na pewno udane.
anpi 00:23, 31 lip 2024

April napisał(a)
Aniu, masz świetną kolekcję pomidorów. Zazdroszczę możliwości ich uprawy.

No i gratuluję udanego spotkania. Fajnie się na was patrzy, choć nie wszystkie koleżanki miałam okazję poznać osobiście.

W tym roku szczególnie dużo odmian sadziłam, dla mnie wszystkie pyszne
Odwiedziłam dwa nowe ogrody, ale ich właścicielki miałam okazję poznać wcześniej na innych spotkaniach
anpi 00:40, 31 lip 2024

Ewa777 napisał(a)
Na pomidorach się nie znam, ale Twoje wyglądaja bardzo apetycznie
Miło widzieć taką wesołą grupę ogrodniczek. Spotkanie było na pewno udane.

Ze spotkania u Anitki relację jeszcze dodam w jakiejś wolnej chwili. Było świetnie! Anitka i jej eM, są niesamowicie gościnni To był bardzo udany dzień w przepięknym ogrodzie w przemiłym towarzystwie