Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Waclaw 19:51, 13 paź 2018

Anda napisał(a)
Szkoda, ale antałek tez dobra rzecz Pokażesz?

Ewuniu,
specjalnie dla Ciebie

Anda 19:55, 13 paź 2018

Super Elegancki, z podpórką i kurkiem. Do czego będziesz go używał?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Waclaw 20:22, 13 paź 2018

Anda napisał(a)
Super Elegancki, z podpórką i kurkiem. Do czego będziesz go używał?

Zatrzymałem się przy drodze. Dwoje staruszków, pewnie mąż i żona, sprzedawali swe wyroby. Beczki, beczułki, antałki, donice, wszystko dębowe, ręczna robota. Taki sposób na życie. Kiedy zapytałem ich do czego ten antałek ( oczywiście nie znalem rumuńskiego) wskazując palcem na wlew: wino , palinka?( to ich miejscowy bimber) z uśmiechem odpowiedzieli: palinka, palinka.
Dla mnie, to wspólne sprzedawanie było wzruszające.

Oczywiście zakupiłem antałek choć początkowo w planach była ogromna donica
Ech to Ogrodowisko: wciąż w myślach

Teraz nie mam wyjścia: zrobię whisky. Potrzymam z pięć lat. Zobaczę co wyjdzie?
Kiedyś, wieczorem na tarasie winnicy, popijając wino rozmawiałem z Gruzinem. Udzielił mi instruktażu jak zrobić koniak. Wiec może koniak?
AgataM 20:41, 13 paź 2018

Już chcę tam być.... Tylko czy bagażnika wystarczy
Na razie mogę sobie pomarzyć, wolne nie tak prędko.
Na spokojne obejrzę Twoje fotki.

Waclaw 20:48, 13 paź 2018

AgataM napisał(a)
Już chcę tam być.... Tylko czy bagażnika wystarczy
Na razie mogę sobie pomarzyć, wolne nie tak prędko.
Na spokojne obejrzę Twoje fotki.

Zachęcam .
Do Rumunii wybierałem się wiele lat i jakoś wciąż wyjeżdżałem w inne strony. Rumuńskie krajobrazy mnie zachwyciły. To górzysty kraj. Karpaty jesienią oszałamiają kolorami. Trafiliśmy z terminem wyjazdu.
A takie spotkania z ludowym rękodziełem, konikami ciągnącymi furmanki u nas się nie zdarzają.
Anda 20:56, 13 paź 2018

Chyba whisky Co prawda nie znam sie kompletnie na takich trunkach, ale weszlam na forum whisky i znalazlam tam dyskusje o aromatach drewnianych Podobno cognac trudniej zrobic.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Waclaw 21:04, 13 paź 2018

Myślę, że whisky łatwiej będzie zrobić. Do whiskey nie będę miał materiału. Trzeba ją robić z kukurydzy, zaś Irlandczycy robią ją z jęczmiennego słodu i bardzo często destylują trzy razy. Koniak zaś wymaga, oprócz dębowej goryczki, posmaku wina.
Więc whisky
sylwia_slomc... 13:56, 14 paź 2018

Ależ wycieczka wspaniała była pewnie bym połowę sklepu wyniosła, uwielbiam ceramikę
sylwia_slomc... 13:56, 14 paź 2018

Ależ wycieczka wspaniała była pewnie bym połowę sklepu wyniosła, uwielbiam ceramikę
Waclaw 20:15, 14 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tak, bardzo nam się Rumunia spodobała. Zwłaszcza widoki Karpat. Również odwiedzane miejsca, zaczarowane uliczki, restauracyjki w starych miastach to to co lubimy bardzo