Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

anabuko1 16:36, 09 kwi 2019

Waclaw napisał(a)
W Przedogródku kwiecie się wysypało

I szachownice perskie podskoczyły. Oj, nie będa takie okazałe jak w Keukenhof. Jednak mnie i takie będą sie podobały

no proszę jaka piękna wiosna
A kaczeńce jakie już rozwinięte. za moją działką na łąkach tez są.
Ale jeszcze nie kwitną .
O ,szachownice perskie idą jak strzały.
U mnie są dwie.Ale dużo mniejsze.
Anda 16:55, 09 kwi 2019

Liliowiec wyścigowiec
Szachownic nie mam w ogóle, więc Twoje będą 100% ładniejsze od moich Keukenhof nie musi być przecież.
Ładnie juz masz, wiesz?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ElaS 11:26, 10 kwi 2019

Dzień dobry, przyszłam się przywitać.
Podczytuje wątek z przyjemnością od jakiegoś czasu.
Przeczytałam u Sylwii, że spodobała się moja stodoła
To zostawiam zdjęcia.
Pozdrawiam Ela

Agania 12:43, 10 kwi 2019

Uroczo kwitną Ci cebulowe, a narcyzy to masz chyba wielką radość
Waclaw 16:30, 10 kwi 2019

anabuko1 napisał(a)

no proszę jaka piękna wiosna
A kaczeńce jakie już rozwinięte. za moją działką na łąkach tez są.
Ale jeszcze nie kwitną .
O ,szachownice perskie idą jak strzały.
U mnie są dwie.Ale dużo mniejsze.

Wszyscy cieszymy się wiosną. To czas budzenia się ogrodów i to co lubimy najbardziej; kolory wiosenne.
Dlatego pokazuje kolory.
Kaczeńce są piękne. Ich intensywne, żółte, "woskowane" kwiaty bardzo mi się podobają więc będę rozmnażał.
Waclaw 16:39, 10 kwi 2019

Anda napisał(a)
Liliowiec wyścigowiec
Szachownic nie mam w ogóle, więc Twoje będą 100% ładniejsze od moich Keukenhof nie musi być przecież.
Ładnie juz masz, wiesz?

Dziękuję Ewo.
Rzeczywiście wyścigowiec. Uśmiałem się z tego określenia
Twój ogród, rośliny w nim, kompozycje, zdjęcia to dla mnie niedościgniony wzór wiec brak szachownic nie ma znaczenia.

Jeśli ładnie ( ukłon) to duża i Twoja zasługa. Pracuję nad tym aby ładniej było. Jesienią na rabacie dużo roślin było. Teraz pustki. Czekam aż to co się pochowało w ziemi, to co posadziłem wychyli główki. Później znowu jednorocznymi nadgonię
Waclaw 16:48, 10 kwi 2019

ElaS napisał(a)
Dzień dobry, przyszłam się przywitać.
Podczytuje wątek z przyjemnością od jakiegoś czasu.
Przeczytałam u Sylwii, że spodobała się moja stodoła
To zostawiam zdjęcia.
Pozdrawiam Ela

Spacerując po wątkach widziałem Twoje wpisy. Miło, że i mnie odwiedziłaś a moje ogrodowisko Ci się podoba.
Tak, stodoła mnie urzekła. To nie tylko wspomnienia dawnych lat ale i urok desek wysmaganych deszczem i czasem. Piękna faktura. Daje doskonałe tło dla roślin i możliwosci do stworzenia ogrodu rustykalnego

Pozdrawiam
Wacław
Waclaw 16:49, 10 kwi 2019

Agania napisał(a)
Uroczo kwitną Ci cebulowe, a narcyzy to masz chyba wielką radość

Agatko, wielką radość
Dorota123 19:13, 10 kwi 2019

Nad stawem zrobiłeś taki porządek, że az miło popatrzeć. Ten Twój liliowiec to jakiś bardzo wczesny jeszcze tak wcześnie kwitnącego nie widziałam. Rabata w przedogródku piękna i kolorowa. Pomyślałam, że tym nowym liliom na brzegu rabaty powbijałabym podpórki, żeby były bardziej stabilne i osłonięte przed nieuważnymi przechodniami.
Waclaw 19:31, 10 kwi 2019

Dorota123 napisał(a)
Nad stawem zrobiłeś taki porządek, że az miło popatrzeć. Ten Twój liliowiec to jakiś bardzo wczesny jeszcze tak wcześnie kwitnącego nie widziałam. Rabata w przedogródku piękna i kolorowa. Pomyślałam, że tym nowym liliom na brzegu rabaty powbijałabym podpórki, żeby były bardziej stabilne i osłonięte przed nieuważnymi przechodniami.

Dorotko, dziękuje za pochwałę
Liliowiec to wyścigowiec. Zauważyłem następne pąki - dziwne to.

Rabata w Przedogródku dopiero w budowie. W tamtym roku dopiero ją robiłem i musi minąć trochę czasu aby rośliny się zadomowiły, rozrosły, znalazły swe miejsce kolejne nasadzenia.
Co do lilii to zobaczę jak będą rosły. Trochę ich posadziłem. Już nawet nie pamiętam gdzie. W miarę wzrostu będę decydował o podpórkach