no proszę jaka piękna wiosna
A kaczeńce jakie już rozwinięte. za moją działką na łąkach tez są.
Ale jeszcze nie kwitną .
O ,szachownice perskie idą jak strzały.
U mnie są dwie.Ale dużo mniejsze.
Dzień dobry, przyszłam się przywitać.
Podczytuje wątek z przyjemnością od jakiegoś czasu.
Przeczytałam u Sylwii, że spodobała się moja stodoła
To zostawiam zdjęcia.
Pozdrawiam Ela
Wszyscy cieszymy się wiosną. To czas budzenia się ogrodów i to co lubimy najbardziej; kolory wiosenne.
Dlatego pokazuje kolory.
Kaczeńce są piękne. Ich intensywne, żółte, "woskowane" kwiaty bardzo mi się podobają więc będę rozmnażał.
Dziękuję Ewo.
Rzeczywiście wyścigowiec. Uśmiałem się z tego określenia
Twój ogród, rośliny w nim, kompozycje, zdjęcia to dla mnie niedościgniony wzór wiec brak szachownic nie ma znaczenia.
Jeśli ładnie ( ukłon) to duża i Twoja zasługa. Pracuję nad tym aby ładniej było. Jesienią na rabacie dużo roślin było. Teraz pustki. Czekam aż to co się pochowało w ziemi, to co posadziłem wychyli główki. Później znowu jednorocznymi nadgonię
Spacerując po wątkach widziałem Twoje wpisy. Miło, że i mnie odwiedziłaś a moje ogrodowisko Ci się podoba.
Tak, stodoła mnie urzekła. To nie tylko wspomnienia dawnych lat ale i urok desek wysmaganych deszczem i czasem. Piękna faktura. Daje doskonałe tło dla roślin i możliwosci do stworzenia ogrodu rustykalnego
Nad stawem zrobiłeś taki porządek, że az miło popatrzeć. Ten Twój liliowiec to jakiś bardzo wczesny jeszcze tak wcześnie kwitnącego nie widziałam. Rabata w przedogródku piękna i kolorowa. Pomyślałam, że tym nowym liliom na brzegu rabaty powbijałabym podpórki, żeby były bardziej stabilne i osłonięte przed nieuważnymi przechodniami.
Dorotko, dziękuje za pochwałę
Liliowiec to wyścigowiec. Zauważyłem następne pąki - dziwne to.
Rabata w Przedogródku dopiero w budowie. W tamtym roku dopiero ją robiłem i musi minąć trochę czasu aby rośliny się zadomowiły, rozrosły, znalazły swe miejsce kolejne nasadzenia.
Co do lilii to zobaczę jak będą rosły. Trochę ich posadziłem. Już nawet nie pamiętam gdzie. W miarę wzrostu będę decydował o podpórkach